Diego Maradona a Leo Messi patria určite medzi najlepších hráčov futbalovej histórie, no možnosť spolupráce sa im črtá len málokedy. Diego a Leo napriek tomu spolupracovali v rokoch 2008-2010, kedy Maradona viedol reprezentáciu Albicelestes. Aj tento krátky čas postačil nato, aby sa Leo od svojho krajana niečo naučil.

Fernando Signorini, fitness tréner reprezentácie za čias šéfovania Maradonu vo svojej knihe Futbol Ilamado opísal zaujímavú anekdotu, ktorá sa stala počas tréningu deň pred priateľským stretnutím Argentíny. Hlavnými postavami sú samozrejme Leo a Diego.

"Vycestovali sme do Francúzska na priateľský zápas proti miestnemu tímu v Marseille. Deň predtým sme trénovali na štadióne a Diego pracoval so zostavou, ktorá mohla hrať. Na konci Mascherano, Tevez a Messi požiadali o dovolenie zostať dlhšie, aby mohli nacvičovať priame kopy. Maradona súhlasil. Messi potom zahral priamy a lopta šla poriadne vedľa brány."

"Spravil gesto, ktoré ukazovalo, že je z toho otrávený a kým šiel do šatne, povedal som mu: 'S týmto pôjdeš domov? Nelamentuj toľko. Zober loptu a skús to opäť.'"

"Nakoniec som to povedal Diegovi, ktorý to všetko počul, podišiel k Messimu a povedal: 'Poďme to skúsiť opäť.' Bolo to ako učiteľ s jeho žiakom. Maradona pokračoval: 'Polož tú loptu sem a počúvaj ma: nekop do nej priveľmi rýchlo, pretože potom nepôjde kam chceš.'"

"Potom tú loptu pohladil ľavou nohou a tá šla priamo rohu bránky, rovno pred Messiho obdivom."

zdroj: weloba.com
foto: weloba.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.