Arda Turan a Aleix Vidal sú novými posilami katalánskeho celku, no nemôžu hrať až do januára 2016. Mužstvo FC Barcelona tak vyzerá slabšie ako to, čo pred pár mesiacmi získalo treble.

Skončilo sa prestupové leto 2016, ktoré bolo pre Barcelonu atypické. Klub kvôli sankciám FIFA nemohol registrovať nových hráčov a čo viac, prišiel o dvojicu hráčov, ktorí patrili v tíme medzi tých najdôležitejších. Prv klub opustil Xavi, o ktorom to bolo známe už niekoľko týždňov a následne aj Pedro, čo možno považovať skôr sa nečakaný krok.

Aleix Vidal a Arda Turan prinesú do tímu silu a kvalitu, ktorú mužstvo potrebuje, no vzhľadom na zákaz hrať sa musia Katalánci až pol roka spoľahnúť na hráčov, ktorých v kádri majú a môžu hrať. Nepatria však medzi nich Xavi a Pedro. Luis Enrique to nebude mať jednoduché.

Prvý tím okrem Vidala a Turana posilnil aj Sandro a Munir, ktorí prišli z rezervy klubu. Celkovo tak Barca na prestupy minula 52 miliónov eur, čo je v porovnaní s poslednými rokmi naozaj nie veľa.

Klub však niekoľko hráčov opustilo. Spomínali sme Pedra, ktorého kúpila Chelsea za 28 miliónov eur alebo Xaviho, ktorý do Kataru odišiel zadarmo. Okrem nich odišli aj Adama Traore za 10 miliónov eur, ktorý si to namieril do Aston Villy. Gerard Deulofeu smeroval do Evertonu za 6 miliónov eur a Ibrahim Afellay do Stoke City. Tam sa základňa bývalých hráčov FC Barcelona rozrastá, keď okrem Ibiho v Stoke hrávajú aj Bojan Krkič a Marc Muniesa. Odišiel aj Denis Suarez do Villarrealu.

Okrem nich tu máme aj hosťovania: Cristian Tello v súčasnosti pôsobí v Porte, Montoya v Interi, Song vo West Hame. V každom prípade, najviac je cítiť odchody Pedra a Xaviho. Xavi po dlhé roky udával v strede poľa hre tímu rytmus. Čas sa však nedá zastaviť a 35-ročný záložník zhodnotil, že odchod z Camp Nou je tým správnym rozhodnutím.

Katalánci sa však aj napriek jeho odchodu snažia aj naďalej pokračovať vo filozofii, ktorú nastolil Guardiola a Luis Enrique ju obohatil o pár nových prvkov. Bez Xaviho a Pedra je však Barca slabšia. V útoku je vidieť, že za MSN nemá Lucho adekvátnu náhradu. Na lavičke sedia hráči ako Sandro, Munir či Rafinha, ktorý dokáže hrať aj v útoku, no je jasné, že Pedro bol luxusný náhradníkom. Ale odišiel a až do januára 2016 si musí mužstvo vystačiť s tým čo má.

zdroj: goal.com
foto: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.