Zákulisné hry madridskej tlače prinášajú ďalšie výsledky - v zápase proti Slovensku fanúšikovia vypískali hráča La Furie Roja Gerarda Piquého. Veľký podiel na tom majú Piquého slová počas osláv majstrovského titulu.

Obranca Barcelony si vtedy doberal Madrid, keď povedal: "Ďakujem Kevinovi Roldanovi, od teba to všetko začalo." Mal by byť žart. Piqué do Madridu rýpal, keď narážal na krízu v klube, ktorá v minulej sezóne začala 7. februára prehrou s Atléticom Madrid a následnou oslavou narodením Cristiana Ronalda. Tá sa konala len niekoľko hodín po prehre na Vicente Calderón 4:0.

Na párty vtedy Ronaldovi spieval kolumbijský spevák Kevin Roldan, ktorý sa neskôr stal terčom vtipov. Fotografie z oslavy sa fanúšikom Los Blancos veľmi nepáčili, čo pokazilo aj atmosféru v samotnom tíme. Piquého narážky boli samozrejme mierené ako vtip, no médiá v Madride to tak nezobrali.

Proti stopérovi FC Barcelona sa začala mediálna vojna. Hlavne stanice Cuatro a La Sexta bojujú proti hráčovi úplne bez predsudkov. Výsledok na seba nenechal dlho čakať, že v júni fanúšikovia Piquého vypískali počas reprezentačného zrazu v León.

Piqué na tento incident zareagoval po zápase Európskeho superpohára. Jeho slová však novinári úplne prekrútili a vystavili Piquého do situácie, kedy na neho pľujú všetci fanúšikovia Realu Madrid. A nečudo. "Serme na Madrid! Poďme im ukázať ako oslavujeme my!" Na základe tohto výroku sa fanúšikom Los Blancos niet čo čudovať, prečo sa na Piquého hnevajú.

Opak je však pravdou, pretože Piqué povedal niečo absolútne iné ako začali noviny šíriť po svete. "Poďme chlapci, poďme oslavovať. Serte na tých z Madridu, nech nás vidia ako oslavujeme." Iné však? Teraz si poďme vysvetliť aj celý kontext za týmto výrokom, prečo to vlastne Piqué povedal a prečo to povedal do kamery televízie La Sexta Deportes.

Pseudonovinári dychtiaci po senzáciách totiž nemajú o dianí v Španielsku ani poňatia. Dôvod je úplne jednoduchý - médiá zo skupiny AtresMedia ako Antena 3 či práve La Sexta často na Piquého a na Shakiru útočia pre Piquého názory ohľadom katalánskej nezávislosti. Shakira bola v médiami v Madride prehnane ostro kritizovaná za to, že jednu pesničku prespievala do Katalánčiny.

Kampaň však neutíchla a fanúšikovia na Piquého pískali aj počas zápasu v Oviede proti Slovensku. Proti tomu však sa ostro ohradili už aj tréner Španielska Vicente del Bosque či niektorí hráči ako Iniesta, Alba či kapitán reprezentácie Iker Casillas.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Domink

20
2015-09-08 14:55:55

By ma zaujímalo čo by robili keby dal gól rozhodujuci za Španilsko

Roman7

-11
2015-09-08 14:56:19

ok povime to takto jedine co tu posledne dni vidim na tejto stranke je donebavolajuce a ubohe vyplakavanie ako nam kazdy na svete robi zle a uskodil nam prestante sa vyhovarat a jedine co dkazem povedat na adresu piqueho mozem povedat dobre mu tak ked ma v hlave nasrate nech vyzerie dosytosti to co si navaril keby mal trocha rozmu v hlave tak vie ze nema davat mediam akykolvek zamer na to aby ho dostali do tejto pozicii moze si za to sam tolko k tomu keby sa sutredil na futbal je pokoj

Aministrator

14
2015-09-08 14:59:42

ale má právo vyjadriť svoj názor.. to je hádam základ slobody..to že fandi osamoteniu katalánska majú brať ako fakt a nie ho preto haniť fans pochopím ale média nie

Roman7

-16
2015-09-08 15:00:30

to ze ako profesionalny futbalista ma styk s mediami ako vypatlany 17 rocny bulo je jeho problem

Higuain10

-3
2015-09-08 19:09:26

absolutna pravda, kazdy hrac si je za svoje slova zodpovedny. je jedno aky je vztah medzi katalanskom a zvyskom, ked to riesi cez bulvar, tak mu treba

PeterChren

24
2015-09-08 15:22:44

Pique ma absolutne pravo vyslovit svoj názor. Tak ako to robi Pep.
Pep dáva jasne najavo aký má vztah ku katalansku. Ak ste pozorní culés viete ze v 17 minute prveho a druheho polcasu divaci kricia na podporu samostatnosti. Je to slobodný neurazajuci prejav. Tak ako zastavky v katalanskych farbach za ktore dostava Barca od Fifa pokuty...nie je normalne to že nenasilny prejav je takto potlacany. Na Pigueho mozu piskat kolko chcu nakolko ma podporu spoluhracov aj tích madridských. A je to správne. O oddelení nerozhoduje Pique ani Pep. Zaspali ste dobu pokial za vyjadrenie názoru ma prist len a len kritika... apropo a ten vypatlaný bulo...no neviem...kto je vypatlany bulo...

PeterChren

19
2015-09-08 15:23:59

Visca el Barca, Visca el Catalunya

Pravda

-21
2015-09-08 15:27:04

Poslednej dobe tato stranka vobec neposobi ako seriozna...sak kazdy druhy clanok je vyplakavanie ze vsetci vam robia zle..takto sa tu uroven nikdy nzedvihne a nikdy takto nemoze tato stranka napredovat

Barcelonista

-8
2015-09-08 18:36:08

Len mu dajte minusky, myslite ze tym potvrdkte ze nema pravdu? Nie, lebo ju ma ;)

Teo07

2
2015-09-08 18:48:52

1, Serme na Madrid! Poďme im ukázať, ako oslavujeme my!
2, Poďme chlapci, poďme oslavovať! Serta na tých z Madridu, nech nás vidia oslavovať!

Iné, však?

Vôbec nie iné. Presne to isté!!!
Aj v kontexte nejakej pesničky.

Higuain10

0
2015-09-08 19:11:09

sa smejem :D je to 95% rovnake :D ale autor clanku je mimo

Higuain10

-3
2015-09-08 19:06:54

spanielski pseudonovinari nemaju ani tusenia, ale autor tohoto clanku ano!

Rick

1
2015-09-08 19:30:36

Serte na tych z Madridu ... hm, autor cita Piquemu asi myslienky, ked presne vie, koho myslel :) Inak Pique je dospely clovek a profesional, preto by sa mal vediet spravat, takze taketo ospravedlnovanie jeho vystrelkovv je trapne. Velikanom ako Iniesta, Xavi alebo Puyol tento trt nesiaha ani po clenky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.