Barca si splnila úlohu a nováčika La Ligy dokázala poraziť. Strojcom úspechu bol najmä Luis Suarez, ktorý strelil dva góly. Domácich však veľmi mrzí zranenie Messiho, ktorý odohral iba pár úvodných minút.

1.polčas

Barca prvýkrát pohrozila v 3.minúte, keď po pravej strane prenikol Messi. Tesne pred brankárom už však nestihol vystreliť kvôli bloku hosťujúceho obrancu. Práve kvôli stretu s obrancom musel byť Messi ošetrovaný a všetkým Culés tŕpla krv v žilách. Našťastie sa zakrátko zapojil do hry.

Leo však nemohol v hre pokračovať a v 9.minúte nútene striedal. Na jeho miesto prišiel Munir.

Barca na ihrisku dominovala a niekoľkokrát aj pohrozila v ofenzíve. Vždy to však končilo na finálnej prihrávke, ktorá hráčom vôbec nevychádzala.

V 25.minúte Barca otvorila skóre. Sergi Roberto poslal z pravej strany presný center na Suareza, ktorý hlavičkou k tyčke nedal Varasovi šancu.

Domáci sa aj naďalej snažili o ďalší gól, ale vo finálnej fáze sa hráčom nedarilo. Hráči sa nevedeli nájsť a častokrát zbytočne komplikovali akcie.

2.polčas

V 54.minúte pridala Barca druhý gól. Po pravej strane unikol Munir. Potiahol loptu do pokutového územia a okamžite prihrával na druhú stranu. Tam presne našiel Luisa Suareza, ktorý nekompromisnou strelou pod brvno pridal svoj druhý gól v zápase.

V 63.minúte mohli domáci pridať aj ďalší gól, keď Busquets výborne vysunul Neymara. Ten však loptu napálil priamo do brankára Varasa.

V 66.minúte zahral Alcaraz rukou v pokutovom území a Barca dostala možnosť penalty. Neymar však z bieleho bodu mieril privysoko.

V 80.minúte Luis Enrique opäť striedal, teraz už nie nútene. Munira nahradil Sandro.

V 88.minúte sa presadili aj hostia. Po chybe Mascherana sa dostal Araujo do protiútoku. Loptu poslal následne na Vieru, ktorého tečovaná strela skončila v Ter Stegenovej sieti.

Barca mohla odpovedať hneď z protiútoku, keď Neymar parádne potiahol loptu po pravej strane ihriska a pred bránkou našiel úplne voľného Sandra. Ten však v čistej pozícii trestuhodne minul.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Bartra, Adriano, Busquets, Rakitic, Mascherano, Messi, Suárez a Neymar​

Las Palmas: Javi Varas, Simón, Alcaraz, Aythami, Bigas, Castellano, Hernán, Roque, Wakaso, Viera, Araujo​

muckie

6
2015-09-26 18:00:33

úbohá koncovka, veľa príležitostí a iba dva góly,ale body sú doma.Dúfam že Leo bude v poriadku.Čo vystrájal Masche pri góle je neuveriteľné.Ideme ďalej

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.