Barca utiekla hrobárovi z lopaty. Katalánci na domácom štadióne proti Bayeru po väčšinu zápasu prehrávali. Na gól Papadopulosa dokázal odpovedať Sergi Roberto až 10 minút pred koncom a krátko na to pridal Suarez víťazný zásah.

1.polčas

Hostia začali veľmi aktívne a svojim vysokým napádaním spôsobovali domácim veľké problémy a už v druhej minúte mal na kopačke gól Kampl. Ter Stegen ale dokázal loptu vyraziť. Barca sa ale postupne dostávala do tempa a na ihrisku začínala dominovať.

V 10.minúte sa dostal do obrovskej šance Sandro, keď približne zakončoval sám a nekrytý približne z 15tich metrov. Brankár Leno však vytiahol výborný zákrok a loptu vyrazil.

Domáci však kopili chyby v rozohrávke a často kvôli tomu museli hasiť šance Leverkusenu.

V 22.minúte Leverkusen otvoril skóre. Po rohovom kope hlavičkoval Papadopoulos trestuhodne blízko Ter Stegena a bez problémov skóroval.

S pribúdajúcimi minútami sa hra presunula viac do stredu poľa. Mužstvá sa už nehrnuli tak dopredu a šancí už bolo pomenej.

V 39.minúte mala Barca ďalšiu obrovskú šancu. Najprv Neymar nastrelil tyčku, lopta sa odrazila priamo na Sandra, ale ten nedokázal prestreliť dvojicu hráčov stojacich pred ním.

2.polčas

Barca začala druhý polčas s loptou na kopačkách a svojho súpera k nej takmer vôbec nepúšťala. Prvá šanca však patrila hosťom, keď tesne pred Ter Stegenom zakončoval Hernandez. Jeho pokus však letel vysoko nad.

Krátko na to mal ďalšiu veľkú šancu Sandro, ktorého vysunul Rakitić. Z veľmi dobrej pozície však pálil vedľa Lenovej bránky.

V 60.minúte domáci prvýkrát striedali. Ihrisko opustil Iniesta, ktorý striedal nútene kvôli zraneniu. Do hry sa dostal Jordi Alba. O minútu neskôr odišiel aj Sandro. Na jeho miesto prišiel Munir.

S blížiacim sa koncom zápasu sa Barca čoraz viac tlačila dopredu a hráči sa snažili zakončovať čo najjednoduchšie. Koncovka Kataláncom ale vôbec nevychádzala.

V 72.minúte vyčerpali domáci aj posledné striedanie. Rakitića nahradil Sergi Roberto.

V 80.minúte Barca konečne pretrhla streleckú smolu. Alba z ľavej strany presne našiel Munira. Ktorého pokus ešte Leno dokázal vyraziť. Dorážku Sergiho Roberta však už skončila v sieti.

V 82.minúte sa Barca ujala vedenia. Munir na pravej strane ihriska dokázal pretlačiť loptu cez trojicu protihráčov, posunul loptu na Suareza a ten nekompromisnou strelou do vinkla nedal Lenovi šancu.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu - Rikitič, Busquets, Iniesta - Sandro, Suarez, Neymar

Bayer Leverkusen: Leno, Tah, Papadopoulos, Wendell, Donati, Bender, Çalhanoglu, Kramer, Bellarabi, Kampl, J.Hernández.​

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.