Proti Rayu začala Barca zle, keď hosťujúci Guerra otvoril skóre. Potom však začal úradovať Neymar, ktorý štyrmi gólmi rozhodol, že všetky body ostávajú v Barcelone. Na konci pridal presný zásah aj Suarez a v posledných minútach korigoval Jazabed.

1.polčas

Barca začala aktívne a už v 5.minúte mali domáci obrovskú šancu. Po parádnej prihrávke od Busquetsa sa dostal Rakitić do samostatného nájazdu na Toña. Jeho pokus však hosťujúci brankár dokázal vyraziť.

V 10.minúte zahodili domáci ďalšiu obrovskú príležitosť, keď sa po chybnej prihrávke Toña dostal k lopte Sandro. Okamžite prihrával na voľného Suareza, ale ten v čistej šanci loptu napálil iba do brankára hostí.

V 15.minúte sa hostia dostali do vedenia. Po rohovom kope sa pred Bravom perfektne uvoľnil Guerra a z bezprostrednej blízkosti loptu doklepol do siete.

V 21.minúte fauloval prenikajúceho Neymara v pokutovom území a rozhodca bez váhania ukázal na biely bod. Penaltu zahrával sám faulovaný Neymar a ponúknutú príležitosť bez váhania využil.

Barca však pokračovala v trestuhodnom zahadzovaní šancí. Domáci vedeli ukážkovo využívať straty lôpt Vallecana, po ktorých vyrážali do rýchlych protiútokov. V koncovke však boli Barcelončania tragickí.

V 32.minúte domáci opäť faulovali Neymara v šestnástke a Barca mala opäť možnosť kopať penaltu. Exekúcie sa opäť chopil Neymar a ani na druhý pokus sa z bieleho bodu nemýlil.

2.polčas

Rayo začalo aktívne a už po dvoch minútach mohli hostia vyrovnať, keď sa Guerra ocitol sám pred Bravom. Domáci brankár však vytiahol bravúrny zákrok.

V 56.minúte domáci prvýkrát striedali. Sandra nahradil Munir.

Domáci sa aj naďalej snažili pridať ďalší gól, ale mužstvu sa nedarilo. Po prestávke už Barca nebola taká nebezpečná, hráčom viazla rozohrávka a práve kvôli tomu sa k slovu čoraz častejšie dostávali hostia.

V 69.minúte pridala Barca ďalší gól. Neymar sa uvoľnil po ľavej strane odkiaľ prihral Suarezovi. Uruguajčan prudko vystrelil, ale jeho strelu dokázal Toño vyraziť. Na dorážku Neymara však už nedokázal reagovať.

O minútu neskôr sa skóre menilo opäť. Tentoraz sa do šance dostal Suarez, ktorý sa tesne pred bránkou súpera neulakomil, prihral lepšie postavenému Neymarovi, ktorý poľahky strelil svoj štvrtý gól.

V 76.minúte domáci druhýkrát striedali. Busquetsa vystriedal Gumbau.

Hneď po striedaní pridala Barca ďalší gól. Tentoraz prihrával Neymar, ktorý presným centrom našiel Suareza, a ten prízemnou strelou prekonal Toña.

Po góle striedali domáci opäť. Posledným striedaným hráčom bol Douglas. Hraciu plochu opustil Alves.

V 86.minúte hostia skorigovali skóre. Po odrazenej lopte sa dostal k strele Jozabed, kroého strelu už nikto nedokázal zastaviť.

Zostavy

FC Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Mathieu, Alba; Rakitic, Busquets, Sergi Roberto; Sandro, Suarez, Neymar

Lavička: Ter Stegen, Douglas, Bartra, Mascherano, Adriano, Gumbau, Munir

Rayo Vallecano: Toño, Nacho, Llorente, Zé, Rat, Jozabed, Trashorras, Lass, Bebé, Ebert, J.Guerra

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.