Barca zvíťazila na pôde Getafe a aj naďalej tak ostáva bodovo zarovno s prvým Realom Madrid. O góly sa postarali Suarez a Neymar.

1.polčas

Barca bola od prvých minút aktívnejším tímom a na ihrisku dominovala. Prvú väčšiu šancu zápasu však mali domáci, keď sa presnom centri z ľavej strany ocitol v čistej šanci Scepovic. Jeho pokus však tesne minul bravovu bránku.

Hralo sa prakticky iba na polovici Getafe, kde sa Katalánci snažili niečo vymyslieť. Svojou tradičnou hrou obliehali pokutové pásmo domácich, ale do zakončenia sa vôbec nedostávali.

V 27.minúte mohla Barca skórovať, keď po ľavej strane prenikol Nemyar, pohral sa v obranou domácich, a do čistej šance prihral Suarezovi. Ten si však nedokázal spracovať loptu a zo šance tak nakoniec nič nebolo.

V 37.minúte minúte otvorila Barca skóre. Neymar potiahol loptu po ľavej strane a presným centrom našiel Sergiho Roberta. Ten efektne a najmä efektívne pätičkou vysunul Suareza, ktorý sám pred Guaitom poslal loptu do siete.

2.polčas

Barca aj v druhom polčase pokračovala v dominancii a už po piatich minútach dostal loptu do bránky Munir. Čiarový rozhodca však videl tesný ofsajd, a tak sa skóre nemenilo.

V 58.minúte už Katalánci pridali druhý gól. Po rýchlom protiútoku našiel Sergi Roberto presným pasom nabiehajúceho Neymara, ktorý z prvej prepálil Guaitu.

Hneď po góle Barca striedala. Hraciu plochu opustil Munir a do hry sa dostal Iniesta.

Hostia aj naďalej pokračovali v ofenzívnom futbale, hráči navyše pôsobili po dvoch góloch uvoľnenejšie a aj vďaka tomu boli vpredu veľmi nebezpeční.

V 75.minúte mohla Barca pridať ďalší gól, keď Neymar parádnym oblúčikom za obranu uvoľnil Jordiho Albu. Ten však nedokázal prestreliť domáceho brankára.

Po tejto šancu striedal Luis Enrique opäť. Tentoraz nahradil Sandro Sergiho Roberta.

V poslednej minúte zápasu mohol pridať Luis Suarez jeho druhý gól. Jeho pokus z uhla však išiel tesne vedľa domácej bránky.

Zostavy

Getafe: Guaita, Damian Suarez, Alexis, Santiago Vergini, Roberto Lago, Juan Rodriguez, Mehdi Lacen, Pablo Sarabia, Victor Rodriguez, Pedro Leon, Stefan Scepovic

FC Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Alba - Sergi Roberto, Busquets, Rakitič - Munir, Suárez, Neymar

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.