Zápas medzi Realom Madrid a Barcelonou, ktorý je na programe už túto sobotu, bude strážený viac ako kedykoľvek predtým. Môžu sa za to teroristické útoky, ktoré pred pár dňami zasiahli Paríž.

Počas útokov v hlavnom meste Francúzska prišlo o život vyše 130 ľudí a množstvo ďalších je stále v kritickom stave. V súvislosti s vysokým rizikom útokov bol dokonca zrušený aj priateľský zápas Belgicka so Španielskom, ktorý sa mal konať dnes večer.

Ligové Clásico sa síce nezruší ani nepreloží na iný termín, no Concepcion Dancausa, delegátka vlády v Madride potvrdila, že zápas sa odohrá za zvýšenej bezpečnosti. "Skúmaniu podrobíme ešte aj sendviče," uviedla Dancause v rozhovore pre denník AS. Narážala tak na fanúšikov Benfici, ktorí v sendvičoch na zápas Ligy Majstrov proti Atléticu Madrid pašovali pyrotechniku.

"Je to prípad niečoho, čo sa robí bežne, ale s vyšším stupňom kontroly. Fanúšikovia budú pri vstupe a výstupe pod dôkladnejším dohľadom," povedala.

Počas zápasu môžeme samozrejme očakávať aj nasadenie vyššieho počtu policajtov, záchranárov či členov bezpečnostnej služby. Zvyčajne ich na Clásico bolo vyčlenených okolo tisícky, koľko ich bude teraz, nie je jasné. Počty však budú určite vyššie.

zdroj goal.com
foto: goal.com

soyferinho

31
2015-11-17 22:40:27

spravne. tato udalost je velmi popularna a tym padom je nebezpecie terorizmu vacsie. bolo by hrozne keby taketo udalosti spravili skvrnu na najlepsiej futbalovej udalosti polsezony. najdolezitejsia je bezpecnost hracov a ludi. dufajme ze vsetko prebehne v pohode a uvidime pekny futbal.

Marian

7
2015-11-17 23:08:49

Ako sme mohli dnes vidieť, snaha Nemcov odohrať zápas s Holanďanmi vyšla nazmar. Stačilo k tomu pár telefonátov o umiestnení bomby na štadióne.
Vtedy sa evakuuje a zápas sa nekoná.
Toto ohrozuje nielen konanie El Clásica, ale akéhokoľvek zápasu.

Pravda

7
2015-11-17 23:12:45

ta bomba sa vraj ale naozaj nasla :/ cize to nebolo len tak ze dakto zavolal

TK10

10
2015-11-18 00:12:27

No čo som ja čítal tak, že polícia mala konkrétne informácie o bombe ale nakoniec sa žiadna výbušnina nenašla.

ForzaBarza

6
2015-11-18 06:56:33

dneska v noci ked leteli francuzske lietadla z usa boli tiež ohlásené bomby a museli sa otočiť, je to neuveritelné čo sa momentálne deje, nečudoval by som sa keby zrušili clasico ked tam niekto zavolá že tam je bomba ..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.