Xavi Hernández v rozhovore pre ESPN uviedol, že Louis van Gaal je oveľa spokojnejší za kormidlom Manchestru United ako keď viedol FC Barcelonu. Tlak v Premier League je totiž menší.

Obrana Van Gaala

"Je to veľmi dobrý človek a veľmi dobrý tréner. Má silný charakter, ale teraz je pokojnejší, pretože v Premier League je menší tlak ako v Bayerne či Barcelone. Ako trénera ho charakterizuje ohromná skromnosť, metodická práca a perfekcionizmus. Pritom veľa vyžaduje a je tvrdý, chce dosiahnuť čo najvyššiu úroveň."

"Po dvoch dňoch na tréningu som si pomyslel: 'Čo je to za idiot?' Po týždni som si však povedal, že to má logiku. Louis van Gaal bude vždy v mojom srdci."

Valdés

"Van Gaal a Valdés majú veľmi silný charakter. Valdés je však v ťažkej situácii. Dúfam, že sa to čoskoro vyrieši. Je to nespravodlivé, keď tak dobrý hráč ako on nemôže hrať. Vždy bol veľký profesionál, na tréningoch tvrdo pracoval. Bude pre neho lepšie ak začne hrať."

Mourinho

"Bol asistentom trénera, niekým, kto rozumel filozofii Barcelony, mal množstvo predností, ktoré boli podobné tým van Gaalovým. Prekvapilo ma, že sa stal populárny kvôli defenzívnemu futbalu. S nami taký nebol."

Cruyff

"Cruyff mi povedal: 'Keď prestaneš hrať, uvedomíš si, že najvhodnejšou vecou, akú môžeš urobiť, aby si sa naďalej cítil ako hráč, je stať sa trénerom. Nechceš byť v kancelárii, chceš byť na trávniku. Keď som skončil kariéru, nevedel som, kto som, bol som stratený. Keď som sa stal trénerom, uvedomil som si, že to je miesto, kde chcem byť.'"

zdroj: ESPNFC
foto: ESPNFC

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.