Ohľadom prvého El Clásica sezóny sa naskytá hneď niekoľko otázok. Nastúpia Lionel Messi a Keylor Navas v základných zostavách? Budú na 100% fit Gareth Bale a Karim Benzema? Podá Sergio Busquets taký výkon ako od neho čakáme? Portál goal.com si pripravil päť aspektov, ktoré by mohli rozhodnúť celé El Clásico.

Keylor Navas a jeho návrat

Nechýbalo veľa k tomu, aby Keylor Navas počas tejto sezóny chytal v drese Manchestru United. Napokon však k očakávanej výmene s Davidom de Geom pre administratívnu chybu nedošlo a Navas sa stal jednou z najväčších opôr celého Bieleho baletu.

V 13 zápasoch inkasoval iba trikrát, avšak do zápasu so Sevillou (kedy Benitezovi zverenci inkasovali hneď trikrát) zasiahnuť pre svalové zranenie nemohol. Pre zdravotné problémy vynechal aj reprezentačnú pauzu a otázny je aj jeho štart v El Clásicu.

Benitez však v piatok potvrdil, že gólmanská jednotka Realu je fit na 100%. Navas trénoval celý týždeň, avšak to či nastúpi je stále otázne.

Piqueho výkon

Pred reprezentačnou prestávkou Gerard Pique vyhlasoval, že je na El Clásico pripravený. "Sú to tie zápasy kvôli ktorým hráme futbal," hovoril stopér. Od Piqueho sa očakáva, že bude lídrom defenzívy, že bude vyhrávať dôležité vzdušné súboje.

Na druhej strane si však zrejme opäť užije pískanie na jeho adresu. Fanúšikovia Realu Madrid ho naozaj v láske nemajú a koniec koncov ani samotný Pique otvorene priznáva, že nemá rád ich.

Barca tento rok inkasovala 12 gólov v 11 ligových dueloch, avšak v posledných štyroch zápasoch nemusel Bravo vyťahovať Bravo loptu zo svojej bránky ani raz. Veľký podiel mal na tom práve katalánsky stopér. Jeho prípadný kvalitný výkon by mohol byť pre Barcu kľúčový.

Sergio Busquets vs. Casemiro

Kto je najinteligentnejším hráčom, ktorého Luis Enrique trénoval? Sergio Busquets. Aspoň to povedal kouč Blaugrana na piatkovej tlačovke, kde okrem iného vravel aj to, že "Sergio je najlepším defenzívnym stredopoliarom na svete." Lucho si ho evidentne obľúbil a dobre vie prečo.

Nie každý má však Busiho v láske. Nie každý si uvedomuje koľko práce vykonáva. Avšak praví fanúšikovia Barcelony si sú toho dobre vedomí, rovnako ako aj toho, že Sergiov výkon bude v El Clásicu podstatný.

Medzitým si Real "Busqetsa" hľadá. Alebo inak, Madridčania si hľadajú nového Mekeleleho, či Xabiho Alonsa. Luka Modrić a Toni Kroos, obaja fantastickí futbalisti však nutne nemusia fungovať ako duo. Z tohto dôvodu sa Benitez rozhodol do zostavy nasadzovať Casemira, v 12 zápasoch v tejto sezóne podal kvalitný výkon. Proti Barceho však čaká veľmi náročný test.

Budú Bale, Benzema a James fit na 100%?

Rovnako ako Katalánci, aj Real mal problémov so zranenými hráčmi v tejto sezóne už dosť. Keď to nebol Bale, tak to bol Benzema, keď to nebol Benzema, tak to bol James. Zdravotné problémy okrem nich mali aj iné opory, ako Pepe, Sergio Ramos, či Dani Carvajal.

Vždy keď však Bale, Benzema, či James hrali, podali kvalitný výkon. Francúz si pripísal v La Lige šesť gólov, reprezentant Walesu hneď päť. James len jeden, no nejedná sa o hráča, od ktorého sa čaká nejaké veľké množsvo gólov.

Teraz sú však všetci traja na zápas proti FCB pripravení. Fanúšikovia Realu sa už veľmi tešia, avšak je tu jedna otázka - budú na 100% fit?

Lionel Messi

Dobre si pamätáme, ako Leo Messi v minulej sezóne vynechal tréning pre narodenie svojho druhého dieťaťa a z toho dôvodu sa Lucho rozhodol nechať ho pred zápasom s Atléticom na Vicente Calderón len na lavičke. Aj napriek tomu však Argentínčan duel rozhodol, keď ako striedajúci hráč strieľal gól na 2-1 v prospech Barcelony.

Podobná situácia by mohla nastať aj teraz. Je tu však jeden drobný rozdiel - Leo nehral od septembra, kedy sa zranil v zápase proti Las Palmas. Enrique navyše hovorí, že neexistuje žiadna šanca, že bude Messi fit na 100%, ale aj napriek tomu ho do El Clásica nominoval.

Dostane sa teda do zápasu? Prípadne sa mu podarí svojou genialitou, alebo len svojou prítomnosťou rozhodnúť ho?

zdroj: goal.com
foto: archív

tomessi

17
2015-11-21 14:04:41

Stat sa moze cokolvek, ale som presvedceny ze neprehrame a mame dost velku sancu vyhrat. Nasa velka vyhoda je dovera hracov k trenerovi, kompaktnost timu, jasne definovany styl hry a ries3nia problemov. Dolezite je aby sa real nedostal na kona, lebo vtedy idu hore so sebavedomim a utocenim. Ak sa im nedari stracaju istotu, sudrznost v time a hraci zatial Benitezovi nedoveruju.. Dufam ze nerozhodnu nahodne, stastne goly alebo rozhodcovia. Chcem aby vysledok rozhodla kvalita hry... Visca el Barca

Rasto

2
2015-11-21 23:14:32

Vystihol si to - rozhodla kvalita hry!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.