Najprestížnejší a najsledovanejší futbalový zápas vôbec, je už vzdialený len zopár hodín. Čakanie na El Clásico si však môžete spríjemniť zaujímavými a kľúčovými štastistikami, ktoré pripravil Brendan O'Neill.

1. V posledných deviatich zápasoch medzi Barcou a Realom oba tímy vo všetkých dueloch skórovali, čo je druhá najdlhšia séria v celej histórii. Tá najdlhšia sa odohrala ešte v rokoch 1946-1952, kedy sa obom celkom podarilo gólovo presadiť trinásťkrát po sebe.

2. V posledných siedmich El Clásicách sa viac darilo Barcelone. Katalánci štyrikrát nad Bielym baletom vyhrali, raz remizovali a dvakrát sa museli zmieriť s porážkou.

3. Zo všetkých hráčov, ktorí sa nachádzajú v kádri Luisa Enriqueho odohral najviac zápasov proti Realu Madrid Andrés Iniesta. Vo všetkých súťažiach hral proti Los Blancos už neuveriteľných 31-krát. Pre zaujímavosť spomeňme, že jeho bývalý spoluhráč Xavi Hernandéz má na svojom konte až 42 El Clásic.

4. Pre Rafu Beniteza to bude prvé El Clásico. Proti Barcelone má však impozantné štatistiky. Ako kouč Valencie, Liverpoolu, Valladolidu a Extremadury v dvanástich dueloch s Kataláncami hneď sedemkrát vyhral. Raz sa mu podarilo remizovať a štyrikrát jeho mužstvo proti Barce neuspelo.

5. Nebuďte prekvapení, ak sa dnešné strenutie skončí 2-1. Jedná sa o najčastejší výsledok vo všetkých zápasoch medzi Barcou a Madridom na Bernabeu (18).

6. Fenomenálny Leo Messi je vzdialený len jeden presný zásah od prekonania rekordu Alfreda di Stéfana v počte strelených góloch v El Clásicu. Obe tieto legendy sa presadili 14-krát. Messi však na to potreboval iba 18 zápasov.

7. Real Madrid nebol porazený v posledných 22 ligových, domácich zápasoch (19 výhier, 3 remízy).

8. Barca v posledných pätnástich zápasoch vonku, ktoré odohrala v lige strelila až 41 gólov.

9. Hráči Barcelony aj Realu dominujú v líderskej tabuľke strelcov La ligy. Na vrchole je Neymar s 11 gólmi, na druhom mieste Luis Suarez (9) a tretie miesto patrí Cristianovi Ronaldovi. Ten sa presadil osemkrát.

10. V minulej sezóne vyhral Real doma 3-1. Barca na Camp Nou zase porazila Madrid 2-1.

zdroj: rippa.com
foto: archív

ThreEk

29
2015-11-21 15:34:56

Nemůžu se dočkat! Vždy mi ale hrozně buší a nervama si div neukoušu prsty pokaždé,když je Real blíže než 35 metrů od naší branky. Visca Barca!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.