Ivan Rakitič poskytol rozhovor pre Yahoo Sports, v ktorom hovoril o svojom vzťahu s najbližšími či o tom, aké ťažké je futbalistovi žiť v súkromnom živote.

Rodičia Chorváta museli z krajiny utiecť, pretože vtedy tam panovala vojna a preto sa Ivan narodil vo Švajčiarsku. Vlastne tam začal aj hrávať, keď pôsobil v mládežníckych výberoch Bazileja.

Ivan priznal, že jeho vzormi boli vždy jeho otec a brat a o trochu neskôr sa ním stal aj Robert Prosinecki, legenda chorvátskeho futbalu, ktorá takisto prestúpila zo Seville do Barcelony.

Svoju manželku Raquel Mauri futbalista spoznal počas pôsobenia v Seville. Niekdajší kapitán FC Sevilla zhruba pol roka chodil na jedného baru, kde jeho budúca manželka pracovala. Pozval ju teda na rande. "Jednoducho som bol spokojný, keď som chodil do baru, aby som ju videl," priznal Rakitič, ktorý dodal, že prvé rozhovory boli komplikované, pretože nevedel dobre po španielsky.

Ivan prezradil, že si je vedomý toho, že pre jeho polovičku a dcéru môže byť ťažké stotožniť sa s tým, že futbal vplýva aj na ich súkromný život. "Keď sa vraciam domov, dôležité je, aby som o futbale nehovoril. Musím hovoriť o iných veciach, ako to ide deťom v škole..." uviedol.

Po odohratí slabého stretnutia Rakitič radšej trávi čas so svojou dcérkou, než by mal analyzovať video zo zápasu: "Futbal dám bokom a začnem sa hrať s dcérkou a jej bábikami barbie," priznal a dodal: "Ak vám doma všetko klape, na trávniku ste oveľa lepší."

Na záver hráč FC Barcelona povedal, že kariéra futbalistu má od bežnej práce veľmi ďaleko: "Moja práca je odlišná od tých ostatných. Zajtra môžem urobiť niečo zlé a všetko sa skončilo. Hráčska kariéra trvá 10-15 rokov. Nikdy neviete, čo sa potom môže stať," dodal.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Neymis

6
2015-11-28 09:53:35

neskutočný hráč som
rád že je u nás

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.