S našim milovaným klubom prežívame všetko. Keď sa vyhráva, tak oslavujeme, sme na neho právom hrdí, no naopak, keď sa prehráva podporujeme ho a veríme mu aj naďalej. Aspoň tak by to malo byť. Dnes oslavuje FC Barcelona krásne 116. narodeniny!

Katalánsky celok vznikol 29. novembra 1899, v deň kedy Joan Gamper so skupinou mladých ľudí postavili základný stavebný kameň na postavenie malého futbalového projektu. Napokon v telocvični Solé vznikol jeden z najväčších klubov v histórii celého futbalu.

Medzi zakladateľmi Blaugranas boli šiesti Španieli, traja Švajčiari, dvaja Angličania a jeden Nemec. Práve vďaka nim vznikol futbalový celok "Foot-ball Club Barcelona", s Walterom Wildom ako prvým prezidentom histórie klubu.

Či už sa pozrieme na Kubalu, Cruyffa, Maradonu, Ronaldinha, či Messiho, história FC Barcelony je veľmi pestrá. Jej príbeh písali a stále píšu najlepší svetoví futbalisti, tréneri, či funkcionári.

V mene celej redakcii ForcaBarca.sk tak Barcelone blahoželáme a prajeme Blaugranas ešte veľké množstvo úspechov a trofejí. Força Barca!

Zdroj: forcabarca.sk, sport.es
Foto: archív, fcbarcelona.cat

MAESTROOO

top komentár
42
2015-11-29 12:36:59

Joan Gamper :) čo by sme bez teba robili ! DAKUJEME dneska všetci povinne pripiť na BARCU !

zidan

28
2015-11-29 12:50:27

Krasne číslo, a dúfam že bude ešte väčšie:)

Messy

4
2015-11-29 21:02:25

Chcelo by to Druhú časť Čo by mal poznať každý culer :))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.