Dámy a páni, finále Majstrovstiev sveta klubov je tu a figurovať v ňom bude aj naša obľúbená FC Barcelona! Katalánci odohrajú súboj o zisk tejto trofeje s nepríjemným argentínskym súperom, River Plate, ktorý im rozhodne nič nedaruje.

História si zápas medzi River Plate a FC Barcelona nepamätá. Na zápas argentínskeho veľkoklubu a španielskeho majstra sa však teší nejeden futbalový divák. River totiž hrá atraktívny futbal, čoho dôkazom je aj to, že v uplynulej sezóne získal titul z Copa Libertadores.

Oba tieto celky však spája jedno známe meno. Javier Mascherano. Masche svoju kariéru začal práve v Los Millionarios. V rozhovore podľa goal.com však povedal, že jeho jasným cieľom je s Barcou opäť prepísať históriu a že pre zisk trofeje z Majstrovstiev sveta spraví všetko.

Club Atlético River Plate

Ako to už býva zvykom pri tímoch, ktoré nehrajú v španielskej lige, nášho súpera si najprv predstavme. River Plate skončil paradoxne v uplynulej sezóne vo svojej lige, Primeira Divison až na deviatom mieste, no na kvalifikovanie do Copa Libertadores to stačilo. Zverenci Marcela Gallarda pritom túto prestížnu súťaž budú obhajovať.

Los Millonarios, alebo La Banda ako sa klub zvykne prezývať nastupuje pravidelne na Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti v Buenos Aires, väčšinou pred vypredanou takmer 62-tisícovou kulisou. River Plate je najsúspešnejším klubom argentínskej histórie, získal až 36 domácich titulov.

Aktuálne sa nachádza River v zaujímavom rozpoložení. V semifinále síce porazilo Hiroshimu, no keď sa pozrieme na uplynulé zápasy, tak musíme konštatovať, že sa mu príliš nedarí. To, ako budú hrať zverenci Marcela Gallarda proti Barcelone sa uvidí.

Medzi najväčšie opory River bude tradične patriť Mora, Sanchez, či gólman Barovaro. Zaujímavé je, že v celku tohto tímu sa nachádzajú s výnimkou Kolumbijčana Casqueteho čisto argentínski hráči. Rovnako aj realizačný tím je zložení len z Argentínčanov.

Predpokladaná zostava: Barovero; Vangioni, Álvarez, Maidana, Mercado; Mercio, Pisculichi, Sánchez, Kranevitter; Alario, Mora.

16-12-2015 Hiroshima 0 - 1 River Plate
26-11-2015
CA Huracán 2 - 2 River Plate
08-11-2015 River Plate 0 - 2 Newell's Old Boys
05-11-2015
River Plate 0 - 1 CA Huracán
31-10-2015
Vélez 0 - 1 River Plate

FC Barcelona

Predstavovať Barcu by zrejme bolo absolútne zbytočné. Katalánci pokračujú v ceste za ziskom tretieho titulu z Majstrovstiev sveta klubov a čaká na nich posledný krok - finále. Pred duelom s River Plate však na nás čaká jeden otáznik - nastúpi dvojica Leo Messi & Neymar?

Smrteľné duo Blaugranas, zložené práve z Juhoameričanov už trénovalo. Rovnako ako Neymar, tak aj Messi však ešte nie sú v optimálnej zdravotnej pohode a ich nasadenie do zápasu by mohlo predstavovať veľký risk. Lucho sa však musí rozhodnúť sám.

Ak by však Luis Suarez podal rovnaký výkon ako v semifinále proti Guangzhou, možno by Lucho oboch finalistov do zápasu s River nasadiť ani nemusel. Jedno je však isté, v zápase neuvidíme zraneného Alvesa, Douglasa, či Rafinhu. Nezabudnime pochopiteľne na Vidala a Turana.

Predpokladané zostavy: Ter Stegen; Adriano, Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitić, Iniesta; Sandro, Suarez, Messi.

17-12-2015 FC Barcelona 3 - 0 Guangzhou
12-12-2015 FC Barcelona 2 - 2 Deportivo
09-12-2015 Bayer Leverkusen 1 - 1 FC Barcelona
05-12-2015 Valencia 1 - 1 FC Barcelona
02-12-2015 FC Barcelona 6 - 1 Villanovense

Predpokladaný výsledok

Barcelonu zajtra nečaká nič jednoduché. Ak chce vyhrať Klubové majstrovstvá sveta, musí zdolať silný River Plate. Zverenci Luisa Enriqueho na to kvalitatívne majú a možno na trávnik vybehne aj dvojica Messi-Neymar. Stávková kancelária TIPSPORT verí skôr Barcelone, na ktorej víťazstvo je vypísaný kurz 1,20.

River Plate 1-2 FC Barcelona

Info o zápase

Dátum: 20. december 2015, 11:30
Štadión: Nissan Stadium, Yokohama
Prenos: TV Dajto
Rozhodca: A. Faghani

Zdroj: goal.com, forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.