La Ligu aktuálne, ako isto všetci dobre viete, nevedie ani Barcelona a dokonca ani Real Madrid. Po 18. kole je lídrom súťaže tak trochu nenápadné Atlético, Barca má ale zápas k dobru.

Mužstvo vedené Diegom Simeonem pohotovo využíva relatívne časté zakopnutia dvoch ultrafavoritov na konečné prvenstvo. Nedáva síce toľko gólov, čo Barca či kráľovský klub, no celkovo dostali Los Colchoneros v Primera División zatiaľ iba 8 gólov. Obrana funguje.

Kým Atlético aj Barca už stihli posilniť svoj káder, Real oslabil. Alebo možno práve naopak? O tom si spravíme všetci svoj vlastný názor, no koniec koncov, ukáže to až čas. Včera o svoj flek prišiel Rafa Benitéz, ktorého nahradila na posledné roky asi najneistejšej trénerskej stoličke klubová legenda, Zinedine Zidane.

Kranevitter a Augusto Fernandez. Prvý menovaný prišiel túto zimu do Atlética Madrid z Riveru, druhý zo Celty Vigo. Los Rojiblancos bude pravdepodobne už do konca sezóny chýbať kľúčová postava stredu poľa. Táto dvojica prišla teda najmä preto, aby nahradili veleskúseného, no dlhodobo zraneného Tiaga Mendesa.

Real nemá aktuálne nikoho vážnejšie zraneného, no i tak mužstvo okolo Ronalda pomerne trpí. Očakávané spasenie by mal priniesť Zidane, ktorý však s trénovaním na vrcholnej úrovni zatiaľ skúsenosti nemá. Veľkú výzvu prebral z trénerskej stoličky rezervného tímu Realu Madrid.

Atléti sa v stredu predstavia na ihrisku Raya Vallecano, aby tak zohrali svoj úvodný zápas v osemfinále Copa del Rey. Rayo sa aktuálne v lige trápi, rozbehnuté Atlético je favoritom. No i tak, mestké derby je proste mestské derby, stať sa môže hocičo. Simeone už vopred avizoval, že minimálne v prvom zápase dostanú oddych Griezmann aj Godín.

Čo sa Merengues týka, tí sa vo vyššie spomínanej súťaži už túto sezónu kvôli administratívnej chybe funkcionárov klubu nepredstavia. Hráčov aj fanúšikov to mrzí, to určite, no pre Barcu je to tak trochu dobrá i zlá správa zároveň – je síce pravda, že najväčší sok bol zo súťaže vylúčený, ten však bude mať menej zahustený program. Real môže mať v niektorých momentoch viac síl. Dobré pre Real, horšie pre Barcu...

zdroj: forcabarca.sk
foto: sofoot.com

martin06

21
2016-01-06 08:22:11

Pekný článok a neviné atlético je favoritom a zlé je že benitez išiel do pi.. a ronaldovi sa nedarí

conquistador

16
2016-01-06 08:28:28

Zopár prospešných korekcií v dobrom: správne je "Zidane", nie "Zidan" a nie "proste" (je to čechizmus), ale "prosto" alebo "jednoducho".
Inak super Taylor, že si priniesol článok o dianí v konkurencii. Uvítal by som to častejšie, napriek názorom typu - čo nie je o Barcelone, to sem nepatrí.

AlvesovCentrik

25
2016-01-06 09:53:47

Myslím že to tam má správne: https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/...

krivoruky.joe

7
2016-01-06 10:27:09

Podľa Príučky slovenského pravopisu je slovo "proste" spisovné ;)

Taylor

9
2016-01-06 10:51:55

Zidane opravený, jaksi si nato slovenské a české zdroje nedávajú pozor, na to jedno éčko na konci a mňa to stiahlo s nimi. :D Proste by malo byť správne. :) A Ďakujem, je možné, že z tohto spravím niečo ako sériu, keď z času na čas budem informovať o novinkách v tábore Atleti - RM.

Ludo98

3
2016-01-06 14:33:20

dobrý nápad, ideálne aj napr. nastávajúci súper v LM alebo CdR, ale tak obšírnejšie - zranenia, séria, forma hráčov... ;) Ale vďaka za takéto články.

tomessi

6
2016-01-06 09:41:46

Myslim ze Zidane reprezentuje tu lepsiu stranku realu, nie tie velkohube a megalomanske maniere, aspon dufam. Lenze Perez je uplny opak, tu bude asi dost velky konflikt a jeden z nich bude musiet odist, ak to bude Perez pre real dobre.
Asi clasica budu viac o futbale, menej o propagande a dufam ze Zidane je natolko silna osobnost, ze bude viest hracov a vedenie klubu k fair play, zakaze simulovanie a bude tvorit futbal, nie ho nicit a respektovat superov, nie ako posledne roky. Tu sa moze ukazat sila jeho osobnosti, ale asi iluzie, uvidime. Na to aby sa mu dlhodobo darilo budu nevyhnutne hlboke zmeny v klube a neviem ci na to dostane zelenu. Okrem ineho aj zakladnu vec, ze trener je v hierarchii nad hracmi, nie naopak.Inak od pereza dost riskantny krok, neviem ci z odvahy alebo zufalstva. Inak prial by som si korektneho trenera realu, moze to skvalitnit futbal.

singo1

12
2016-01-06 10:14:46

zidane ale bude robit len to co mu perez nakaze

Ludo98

2
2016-01-06 14:35:00

s ktorým z nich si sa rozprával, keď takéto TVRDENIE? ;)

majo111

3
2016-01-06 13:27:17

prve zapasy mu vidu to tak vecsinou byva ale potom nastanu problemy vtedy sa ukaze velkost trenera ked je kriza a aj tak sa vyhrava

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.