Dohoda o prestupe Douglasa Pereiru zo Santosu do FC Barcelona bola zverejnená 26. augusta 2014, predstavený fanúšikom bol presne o tri dni neskôr. Do Európy prišiel tento futbalista po tom, čo odohral 6 sezón vo svojej domovskej Brazílii.

V seniorskej kategórii debutoval v drese Goiás ako 18-ročný v zápase proti Gremiu. Výkonom zaujal viaceré veľké mužstvá v Brazílii a čoskoro sa sťahoval do Sao Paula.

Po troch rokoch za Sao Paolo sa upísal Barcelone. Prichádzal ako už pomerne skúsený hráč, ktorý mal na konte 212 štartov brazílskej lige. Svojou hrou by sa mal podobať Alvesovi a byť stelesnením typického brazílskeho krajného obrancu. Útočne ladený, s citom pre center či strelu.

So Sao Paulom vyhral Douglas Juhoamerický pohár v roku 2009 vo Venezuele, no na povolanie do seniorskej reprezentácie čaká zatiaľ márne.

V oficiálnom zápase za Barcu debutoval 25. septembra 2014 proti Malage. V sezóne 2014/2015 odohral tento mladý hráč dokopy 273 minút, keď sa objavil v dvoch ligových zápasoch a v troch zápasoch Copa del Rey.

Douglas má však zatiaľ obrovskú smolu na zranenia. V zápasoch, ktoré odohral sa zdal byť veľmi šikovným hráčom, no celkový obraz o ňom si Barcelonismo zatiaľ spraviť jednoducho nestihlo.

Douglas Pereira bol v Brazílii oceňovaný najmä vďaka svojej pohyblivosti a schopnosti toho nabehať skutočne veľa. Je svižným hráčom a nemá problém zvádzať šprintérkse súboje ani s tými najrýchlejšími. Svojim spoluhráčom ponúka kvalitné centre a nemá problém ani vystreliť.

zdroj: forcabarca.sk, fcbarcelona.com
foto: archív, fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.