Lodivod katalánskeho celku s mladíkmi Barcelony jednoducho ráta. Permanentne sa obracia k mládežníckym tímom Barcy, najmä k jej béčku. Dokonca si zvykol aj na to, že sleduje každý jeden zápas svojho záložného mužstva.

Jedného z mladých futbalistov však sleduje obzvlášť pozorne. Ide o záložníka menom Carles Aleñà, ktorý svojimi kvalitami a schopnosťami patrí do vyšších kategórií, no kvôli veku sa minimálne ešte túto sezónu musí obetovať pre dobro Juvenilu. Netreba sa však nikam ponáhľať. Klub mu verí, on verí klubu a nikam sa nechystá. Čaká trpezlivo na svoju šancu. Takto to v Barce jednoducho funguje.

Mladík sa už predstavil aj v béčku, kde svoje kvality potvrdil, no v B tíme prebehla nedávno menšia revolúcia, kvôli ktorej sa okrem iného rozhodlo aj o tom, že mladík bude pokračovať v Juvenile. S hráčom sa jedná opatrne, nič sa nechce uponáhľať.

Zdanie je však také, že hrať v Segunde B by mohlo priniesť hráčovi väčšie výzvy a ten by sa tak mohol napriahnuť k ešte impozantnejším výkonom. Opak je však pravdou. Hráč sa podľa klubových funkcionárov, no i podľa logiky, potrebuje ešte zlepšovať a futbalovo dospievať. To, že sa pravidelne neobjavuje v béčku ale neznamená, že naňho Luis Enrique zabudol.

Astúrčan s ním rátal už na zápas do Leverkusenu. Skončilo to tak, že mal vtedy hráč európske povinnosti s Juvenilom, veľká premiéra sa tak nekonala. Obetoval svoj debut za A tím, aby spravil to, čo je správne. Aleñà je najlepším strelcom Barcy v UEFA Youth League, čo je v podstate mládežníckou verziou Ligy Majstrov. Carles v nej dokázal skórovať už 5-krát.

Čo však neprišlo proti Leverkusenu, môže prísť dnes proti Valencii. Záložník je nominovaný do odvety semifinále Copa del Rey a je už len na Luchovi, či ho do zápasu postaví. Zatiaľ sa hráčovi dožičilo minimálne to, že cestuje na svoj prvý veľký zápas so seniorským tímom FC Barcelona. Ak by dnes nastúpil, bez pochyby by sa mu splnil sen a bol by 11. hráčom spomedzi odchovancov, ktorí za Luisa Enriqueho dostali šancu v áčku.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: 101greatgoals.com , mundodeportivo.com
video: youtube.com

barca10

17
2016-02-10 15:47:38

videl som toho chlapca hrat El Clasico v Michalovciach na turnaji mladych, o uroven vyssie od ostatnych chlapcov bol...

arogantaldo

12
2016-02-10 15:53:11

na vychode je dedina Barca . kludne by tam mohli katalanci odohrat exhibiciu . tolko vtakov este na drôtoch nesedelo co by tam na stromoch okolo ihriska ludi viselo

tomasis

-8
2016-02-10 16:42:29

Keby si sa o klub aspon trochu zaujimal, vedel by si o com barca10 hovori

IronGuru

12
2016-02-10 16:01:06

Je to skôr taká mestská časť, než dedina. Skôr by som chcel vidieť ich tváre keby tam videli, kde sa majú prezliekať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.