Tréner klubu Shanghai SIPG Sven Goran Eriksson predpovedá, že hviezdy ako Lionel Messi, Cristiano Ronaldo a Wayne Rooney by v budúcnosti mohli hrávať v čínskej Super League.

Čínske kluby totiž v poslednej dobe upísali viacero zaujímavých mien a tento trend sa má len stupňovať. Eriksson je názoru, že aj tie najväčšie mená čoskoro skončia v čínskej lige. Pre Expressen povedal: "Mená ako Lionel Messi, Ronaldo a Rooney, áno, môže sa už naozaj čoskoro stať, že hráči tohto kalibru prídu do čínskych klubov."

"Bolo by fantastické, ak by do Číny prišiel hráč ako Zlatan Ibrahimovič," uviedol a komentoval aj možný odchod Rooneyho z Manchestru United: "Kto by nechcel Rooneyho? Ale mám silné podozrenie, že z Manchestru United odísť nechce, minimálne nie teraz," dodal.

68-ročný bývalý tréner Anglicka ďalej vyzdvihol kúpyschopnosť klubov z Číny: "Najlepšie čínske kluby sa z hľadiska prestupových čiastok môžu porovnávať s najväčšími klubmi v Európe. Je však dôležité pochopiť, že tunajšie kluby sa nesústredia iba na veľké mená, ale takisto investujú aj do vlastných mládežníckych akadémií," povedal.

zdroj: espnfc.co.uk
foto: espncf.co.uk

Sabuli

26
2016-02-12 19:22:15

Zachvilu bude hlavne futbalove dienie v cine . To by sa nemalo stat

soyferinho

29
2016-02-12 20:26:25

nebude. Hraci ako Ronaldo a Messi tie peniaze nepotrebuju, vyhorene hviezdy a zoldnieri tam zas pojdu tak isto ako do olejovych krajin.
Hraci co tam isli sa tam kvoli odlisnosti kultury nemaju moc dobre, rychlo sa vracaju spat, cina futbalovym centrom nikdy nebude, naozajstna kvalita bude vzdy v europe, su veci, ktore si za peniaze nekupis

oscar

13
2016-02-12 19:32:41

Sven Goran Eriksson musel stratiť rozum v tej Číne

quentin

0
2016-02-15 15:09:01

Oscar, asi zlá kombinácia ryže a ópia:) Ale vážne, faktom ostáva, že v tejto dobe čínske tímy disponujú brutálnym kapitálom a aj cez hviezdy, chcú pritiahnuť do akadémií deti. Ako kedysi Japonsko, viď Gary Lineker a ďalší.

smire

12
2016-02-12 21:31:53

Keby sa jednalo iba o peniaze tak ano. Ale futbal je hlavne o niecom inom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.