Getafe sa nachádza v La Lige v nelichotivej situácii, toto mužstvo súrne potrebuje body a navyše v nasledujúcom zápase sa predstaví na Camp Nou. Los Azulones sú len jeden bod nad pásmom zostupu, pričom mužstvo, ktorého trénerom je Fran Escribá, nevyhralo od januára.

Zápas medzi Getafe a Barcou sa tak môže zdať na prvý pohľad ako jednoznačná záležitosť Blaugranas. Rozhodne však tomu tak nebude. Los Azulones disponujú silným kádrom, aj keď sa mu v posledných dueloch nedarilo. Pozrime sa na troch hráčov, ktorí môžu narobiť Barcelone obrovské problémy.

Vicente Guaita (29 rokov, brankár)

To, že má Getafe ďaleko od najhoršej defenzívy v La Lige (14. priečka, inkasovaných 45 gólov) je hlavnou zásluhou práve tohto muža. Vincent Guaita je brankárskou istotou, je veľmi cenným hráčom Getafe, ktorý sa madridskému tímu upísal v roku 2014.

V tejto sezóne Guaita odohral všetky zápasy v španielskej lige a pravdepodobne bude pre barcelonský trident veľkým problémom.

Pedro León (29 rokov, stredopoliar)

Pravdepodobne najznámejší hráč Getafe Pedro León je jedným z tých, ktorí začínali svoju kariéru v Reale Madrid, no v tomto veľkoklube si nedokázali nájsť stabilné miesto a odišli tak do menšieho celku. Konkrétne Pedro sa dostal do tímu Los Azulones v roku 2011.

Do Getafe sa dostal z Realu, keď počas celej sezóny 2010/11 odohral pod Mourinhom len 130 minút. V menšom madridskom mužstve však dokonale vyniká jeho talent a pokiaľ k nemu prirátame nesporné skúsenosti môžeme konštatovať, že Pedro León bude pre Barcu veľkou hrozbou.

Víctor Rodriguez (26 rokov, ofenzívny stredopoliar)

Rodríguez hral predtým, ako sa pripojil k tímu Getafe, vo viacerých väčších kluboch, vrátane FC Barcelona, Zaragoze, či Elche. 27 odohratých duelov, 2 góly a 3 asistencie - to sú tohtosezónne štatistiky španielskeho záložníka, ktorému tréner nesmierne dôveruje.

Dôvod je pritom jednoduchý. Rodríguez má na hru Getafe obrovský vplyv. Los Azulones majú vďaka nemu potrebnú rýchlosť a zručnosť pri ofenzívnych výpadoch. Je však otázne na akom poste proti Barcelone nastúpi, vzhľadom na početné zranenia sa očakáva, že sa presunie hlbšie do poľa.

Zdroj: weloba.com
Foto: marca, insidespanishfootball.com, weloba

Sabuli

3
2016-03-12 10:46:59

Proti nasim chlapcom stalo uz vela hrdinov a kvalitnych hracov :)
Ale prispevok o nebezbecnych hracoch z barcelony pre chetafe by bolo asi viac :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.