Pep Guardiola patrí medzi najlepších žiakov Johana Cruyffa a zároveň aj medzi jeho najlepších priateľov. Bývalý tréner FC Barcelona poskytol rozhovor pre rádio RAC1, kde o svojom učiteľovi hovoril.

Cruyff zanechal cenné dedičstvo

"Bolo to privilégium tešiť sa z neho po tak dlhý čas. Teraz už nemôžeme prísť a navštíviť ho vtedy, kedy sa nám bude chcieť. Jeho dedičstvo je to, čo nám zostalo. To, čo sme mali možnosť prežiť a z čoho sme mali možnosť sa tešiť na individuálnej úrovni zapríčinilo, že nám zanechal množstvo vecí, ktoré teraz môžeme používať - niekto pri tréningu, ďalší ako komentátori. Pokiaľ sme sa rozhodli byť trénermi, tak to preto, lebo on nám vštepil myšlienku, že v hre možno dominovať. Cruyff nám pomohol to urobiť."

Pomohol pochopiť futbal

"Vieme, že Barca je niečo viac ako Johan, ale jeho príchod nebola iba revolúcia, pretože v tých časoch v klube nebolo nič. Hovoria, že mal veľa chýb. Nie je však náhoda, že Zubizarreta a Txiki sú skvelými športovými riaditeľmi. Pomohol nám pochopiť futbal. Jeho strata je veľkým úderom."

Dôraz kládol na inštinkt

"Dôležité bolo, aby sme išli k nemu domov a počúvali jeho slová. Dôležité bolo, aby sme mu ukázali ako veľmi nám pomohol. Jeho rady boli dôležité. Radil, aby sme sa riadili inštinktom, aby sme sa rozhodovali. Pretože inštinkt nikdy nezradí. Niekedy sa pýtam, čo by urobil Johan. Proti Juventusu, keď som mal už nôž pod krkom, šiel som týmto spôsobom a podarilo sa mi zvíťaziť."

Xavi, Busquets a Iniesta budú pokračovať

"Som presvedčený, že Xavi, Busquets a Iniesta budú v jeho dedičstve pokračovať. Sú schopní to v budúcnosti robiť. Nepochybujem o tom, že Xavi bude trénerom. Pokiaľ Barca a on budú na tejto myšlienke trvať, Barca môže s touto kultúrou triumfovať."

Messi

"Keď sa Messi rozlúči s futbal, zem sa určite prepadne. Nebudú už treble, no pokiaľ si Barca aj naďalej bude robiť svoju prácu, bude v boji pokračovať s Bayernom Mníchov (smiech)."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

fofo112

top komentár
40
2016-03-26 11:28:48

múdre slová veľkého trénera a super človeka.

IronGuru

23
2016-03-26 11:38:07

Radil, aby sme sa riadili inštinktom, aby sme sa rozhodovali. Pretože inštinkt nikdy nezradí. Niekedy sa pýtam, čo by urobil Johan. Proti Juventusu, keď som mal už nôž pod krkom, šiel som týmto spôsobom a podarilo sa mi zvíťaziť." krasne slova...veľkí ľudia to sú..

majo111

17
2016-03-26 12:49:31

pre mna je pep cislo jedna na svete bez debaty a pri jeho vysledkoch ma velku pokoru v sebe to sa mi paci najviac, mouhrino samozvany trener cislo jedna keby mal pepove vysledky a trofeje denne by sa niekde pretrcal a mudroval ale od pepa ma velmi daleko a o style fotbalu ani nehovorim

okbor

8
2016-03-26 13:16:07

Však on (Mou) sa aj tak denne niekde pretŕča a mudruje. Už sa bojím otvoriť aj chladničku.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.