Stane sa štvrtým útočníkom Barcy v lete Kévin Gameiro? Niektoré informácie nasvedčujú tomu, že by sa tak mohlo stať. FC Barcelona sa posledné obdobie snažila tohto útočníka presvedčiť, aby zmenil dres, avšak pod jasnou podmienkou – v tíme bol by až útočníkom číslo štyri.

Do Barcelony je v tejto situácii kvalitného útočníka zvučného mena získať skutočne ťažké. Každý totiž vie, že cez Messiho, Suáreza či Neymara má mizivú šancu sa prebojovať do základu. Je tak potrebné niekoho presvedčiť, aby sa s touto rolou uspokojil a zaplnil tak prázdne miesto v radách Blaugranas.

Podľa španielskeho denníka Mundo Deportivo sa už hráč s predstaviteľmi dohodol a súhlasil s tým, že ak by do Barcy prestúpil, tak by nebol stálym členom základu. Katalánci však zároveň chcú na novú sezónu získať štvrtého útočníka takých kvalít, aby mohol v niektorých zápasoch hráčov z tria MSN solídne nahradiť. Bez oddychu to totiž nejde ani pre nich, Gameiro by minúty teda dostať mal.

Do mužstva ho chce hlavne Luis Enrique. Ten totiž vidí, že v Seville dokáže nastúpiť na každom poste v útoku a registruje v ňom dostatočnú kvalitu nato, aby hráčom MSN ubral v jeho prospech niekoľko minút. Lucho už predstaviteľov klubu oboznámil aj s plánom, ktorý do budúcej sezóny vymyslel, ráta sa v ňom hlavne s častejším oddychom niekoho z MSN. U Francúza ja výhodou to, že je to hráč, ktorý už La Ligu hrá niekoľko rokov, aklimatizácia v súťaži by tak nemala byť príliš zložitá.

Útočníkovi sa navyše otvárajú aj dvere do reprezentácie, skúsenosti tak má tiež na medzinárodnom fóre. Podľa doterajších informácií sa s ním Barca dohodla zatiaľ iba na tom, že by akceptoval pozíciu štvrtého útočníka v kádri.

Ekonomické záležitosti momentálne zostávajú nevyriešené. Sevilla a katalánske mužstvo majú dlhodobo dobré obchodné vzťahy, takže sa dá očakávať, že sa s tímom z Andalúzie nebude príliš zložité dohodnúť. Dôkazom toho sú prestupy viacerých hráčov do FCB, na čele s Rakitičom či Alvesom. Dôležitú úlohu by v tomto presune hráča mohol zohrať aj Alen Halilovič. Ten môže obratom za kanoniera putovať do FC Sevilla na ročné hosťovanie.

K Halilovičovi by Barca samozrejme pridala aj niekoľko miliónov eur. Zrejme by sa jeho cena mohla pohybovať niekde okolo 20 miliónov eur, čo by Barcelonu až tak zabolieť nemuselo. Kévin má navyše len 28 rokov, čo pre útočníka nie je vôbec veľa, skôr naopak. Má dostatočné skúsenosti a Katalánci by s ním mohli rátať ešte niekoľko sezón.

zdroj a foto: mundodeportivo.com

naqiria

top komentár
47
2016-04-16 14:02:27

podla mna idealna volba. je rychly, hrava v la lige dlhsiu dobu a je schopny zahrat aj ako stredny utocnik alebo tiez kridlo. jedina nevyhoda je ze je to zase hrac nizsieho vzrastu

Taylor

19
2016-04-16 14:16:14

Presne tak, jediná nevýhoda je, že nemá tak aspoň o 7-8 centimetrov viac.

bruno1

5
2016-04-16 15:39:21

Keby bol vysoky nemohol by zas hrat kridlo

naqiria

7
2016-04-16 16:52:29

aubameyang je vysoky a hrava aj kridlo. nieje to pravidlo

bruno1

-4
2016-04-16 15:40:57

Inak medzi nami. Kedy dostanu madridske kluby konecne rocny distanc?

Matej5115

5
2016-04-16 17:27:22

Pokiaľ viem, Realu to posunuli až po letnom prestupovom období... Čiže po lete im to začne platiť tak ako nám... Neviem, ako je na tom Atlético, či je to rovnaké. Ak mám chybné info, tak ma opravte...

Jhonys

6
2016-04-16 17:51:44

taky mám ten pocit, že je to tak, jak to popisuješ. I Atlético to tak má

bruno1

0
2016-04-16 23:18:18

vdaka za info

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.