Po stredajšej gólovej explózii Barcy na ihrisku Deportiva sa tím vracia na svoj domáci štadión, kde zverencov Luisa Enriqueho vyzve zachraňujúci sa Gijón. Ten sa zubami nechtami snaží udržať v najvyššej španielskej súťaži, uhrať dobrý výsledok proti Barcelone to však bude mať na Camp Nou veľmi zložité. V sobotu pôjde o ďalší rozhodujúci zápas. Gijón musí získavať body tak isto ako Barca. Tímy sú však na opačných koncoch tabuľky.

Naposledy si hráči Blaugrana s Gijónom poradili na jeho ihrisku 1-3. V dohrávke to mali Messi a spol pod kontrolou a drámu nedopustili. Suárez v zápase nepremenil penaltu.

FC Barcelona

Gólové prebudenie prišlo práve včas. Po niekoľkých extrémne nevydarených zápasoch sa zdá, že je Barca späť, a to s veľkým odhodlaním dotiahnuť sezónu do víťazného konca. Do konca ligy zostávajú už len 4 zápasy, Barca sa však už nesmie mýliť.

Aj napriek vysokej výhre v stredu to ešte určite nie je ideálne. Bolo by naivné čakať, že po jasnom poklese formy sa všetko do plných obrátok navráti po jednom zápase. Čaká nás túto sezónu ešte 5 zápas, pričom bude jeden dôležitejší než druhý, treba preto pokračovať v nasadenom tempe a zdolať každého, kto sa Kataláncom postaví do cesty.

Skvelou správou je, že Luis Suárez dokázal gólovo proti Deportivu explodovať. Slabšia forma Neymara a pomerne veľká strelecká neefektivita Messiho si žiada gólového lídra. Od Lucha sa teraz očakávajú góly a ak mu to bude sypať a bude šance premieňať, tak nebude mať Barca problém. Messi je totiž bezodná studňa nápadov, stačí len z jeho práce vyťažiť čo najviac.

Zdraví sú opäť Rafinha a Vidal. Ťažko povedať, ako moc sa bude tréner spoliehať v nasledujúcich zápasoch na ich služby, no minimálne pri Rafinhovi by sme mohli povedať, že si miesto do zostavy nájde. Či sa to podarí aj Vidalovi, to už nie je jasné. V každom prípade, zápas s Gijónom by mohol byť ideálny aj pre pravého obranca, aby sa znova rozohral.

Predpokladaná zostava: Bravo, Vidal, Mascherano, Piqué, Alba, Arda, Iniesta, Busquets, Messi, Suárez, Neymar

Sporting Gijón

Zverenci Abelarda Fernándeza momentálne nehrajú vôbec zle. Z posledných piatich duelov majú na konte skalpy dvoch skutočne ťažkých kalibrov, keď doma dokázali triumfovať nad Sevillou i Atléticom. Barca tak bude musieť byť na pozore.

Aj napriek vydarenejším posledným zápasom má Sporting veľké záchranárske starosti. V posledných štyroch zápasoch sa stretnú s Barcou, Eibarom i Villarrealom, teda s pomerne vysoko postavenými mužstvami. Kľúčový bude najmä zápas s Getafe v predposlednom kole. Ten musia hráči z Gijónu bezpodmienečne vyhrať.

Na Barcelone sa Sportingu príliš veľké šance nedávajú. Hostia síce dokážu súperov zaskočiť, no na ihriskách súpera nemajú príliš dobrú bilanciu. Vonku naposledy naplno bodovali ešte 31. januára proti Valencii. To, že sa im podarí uhrať čo i len bod na Camp Nou teda nie je príliš pravdepodobné.

Rojiblancos sú len bod od 17. pozície, ktorá by im zaručila záchranu a práve na aktuálne 17. Granadu čaká v poslednom kole ešte Barcu. Bude zaujímavé sledovať, či sa tomuto tímu, ktorý miestami predvádzal skutočne dobrý útočný futbal, podarí, aj s Halilovičom v zostave, udržať medzi španielskou elitou.

Predpokladaná zostava: Cuellár, Lora, Mere, Hernandez, Blanco, Nacho Cases, Sergio, Halilovič, Carmona, Jonathan, Sanabria

Predpokladaný výsledok

Stratég maxim72 stanovil vo svojej analýze, že vyhrajú hráči Barcelony a gólové rozpätie zápasu nepresiahne hodnotu 5 s kurzom 1,50.

Úplne opačný názor na výsledok má člen najväčšej tipérskej komunity robert1007, ktorý na tiket umiestnil jedinú alternatívu a tou je výhra hostí so závratným kurzom 45. Neváhal obetovať vklad takmer 90 EUR.

Najväčšia tipérska komunita po zdrvujúcom predstavení Kataláncov v La Coruňi neprijíma nič iné ako výhru domácich.

Nezabudnite na LIVE stávky v rámci stretnutí Primera División v Tipsporte a sledujte ich naživo na TV Tipsport!

FC Barcelonna 3-1 Sporting Gijón

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.