Brazílčan Neymar patrí už dnes k najväčším futbalovým hviezdam na svete. Túto sezónu prežíva mladý útočník svoju prvú krízu v Barcelone, čo samozrejme dáva najmä novinárom priestor na nekončiace špekulácie. Preťažený kompromismi, mimo telom i duchom, Neymar si posledné zápasy nosí so sebou veľmi ťažké bremeno. Prečo to tak je? Čo to zapríčinilo? Podľa denníka Sport existujú 4 rôzne vysvetlenia.

1.Psychická únava hráča

Hrať vždy na hranici svojich možností môže najmä v mladom veku vyústiť v to, že ak sa vám niečo nepodarí, tak sa jednoducho zložíte a kritika od fanúšikov vás zasiahne hlboko a bolestivo. Neymarov hlavný atribút je brazílska futbalová samba, krásna hra okorenená situáciami jeden na jedného, v ktorých Brazílčan chce vyhrávať. Ak však najmä v Španielsku spoznajú rivali hráča, tak veľmi rýchlo zistia, čo naňho platí. Neymar si posledné zápasy musí vytrpieť enormne veľa špinavostí od obrancov súpera a v niektorých momentoch sa zdá, akoby ho protihráč nenávidel a poľoval naňho. Fyzicky sa zlepšuje, no psychicky situáciu Ney zjavne nezvláda.

2. Bez Copa América

Neymar je jednoducho zvyknutý, že na turnajoch, na ktorých sa objaví Brazília, patrí stále k lídrom jej tímu. Toto leto však nebude môcť hrať na oboch veľkých turnajoch, po dohode Barcy s Brazíliou sa na Copa América nepredstaví. Neymar síce prijal odporúčania klubu, aby mal takmer 2 mesiace voľna a aby vypol, no kto vie, ako to vníma vo svojom vnútri. Je to veľmi súťaživý typ futbalistu, ktorý je nesmierne hrdý, keď môže obliekať dres svojho národného tímu.

3. Neymarov osobný život pod lupou

Svoj životný štýl nezmenil ani po tom, čo prestúpil do Barcelony. Preto sa samotný hráč teraz môže pýtať – Prečo to nikomu nevadilo, keď sa vyhralo treble? Futbal je jednoducho taký. Ak sa nedarí, tak sú futbalisti pranierovaní. Klub vraj chce dosiahnuť, aby Neymar obmedzil svoje hýrenie a zároveň tým tak dosiahnuť, aby preňho bol futbal široko-ďaleko na prvom mieste. On je však mladý a plný energie. Miluje večierky, svojich priateľov, tanec a ženy. Bude otázne, či sa to klubu podarí a tiež to, čo sa stane, ak nie. Neymar si musí byť vedomý toho, že bez kompromisov to nejde. Nekontrolovateľné nočné výjazdy by mu totiž netolerovali nikde. V Katalánsku vedia, že ak chce svoju superstar udržať, tak musia privrieť aspoň jedno oko. Bude to však stačiť?

4. V Barcelone neexistuje pauza

Štýl Luisa Enriqueho núti byť hráčov neustále v strehu. Je to buď všetko, alebo nič. Pod Luchovým vedením sa neustále pohybujú všetky línie, čo pod Guardiolom napríklad tak určite nebolo. Jeho štýl dovoľoval oddychovať s loptou, hrať na istotu. V útoku trénerovi chýba tiež alternatíva. Neymar musí hrať stále. Obrovský počet minút sa znáša horšie najmä vtedy, keď sa tímu príliš nedarí. Popri slabšej forme Jordiho Albu to má Neymar zas o to zložitejšie, je totiž nútený starať sa o kraj ihriska sám, čo mu berie mnoho príležitostí i síl. Neymar sa momentálne nenachádza v jednoduchej situácii, no verme, že to je len chvíľkový výpadok formy.

zdroj a foto: sport.es

Barca16

14
2016-04-25 14:19:27

Problém je v tom,že mi príde ako by už myslel len na Brazíliu.

sid1

13
2016-04-25 14:23:06

myslis? podla mna kazdemu (federacia,Neymar) muselo byt dlho jasne, ze na dve akcie ho nepustia a verim tomu, ze toto vsetko vie uz aspon rok. Takze jedine co sa riesilo je to co si vyberie, ci olympiadu alebo Copa America.

sid1

21
2016-04-25 14:20:38

bod 1 to uplne vystihuje. Prebratie lopty u neymara je momentalne skoro vzdy chrbtom k brane alebo v pozicii ked stoji a je zdvojeny. A neskutocne mnoztvo faulov, od zjavnych az po take jemne postrcenie chytenie atd. Super podla mna vidi ako velmi ho frustruje ked nemoze hrat. Pravda je ale aj ta, ze momentalne niektore veci riesi az zbytocne "brazilsky", miesto strely ktoru ma vybornu to chce vysperkovat a premrha spravny okamzik.

Aministrator

15
2016-04-25 14:38:23

súhlasím dosť mu súperi kazia hru a ešte to tak nezvláda. ako by mal ale naučí sa to

Panel

2
2016-04-25 14:25:27

Akože stále má na to aby bol v základe ale mal by sa nad sebou zamyslieť lebo hraje dosť zlea pozrieť si svoje výkony z minulých sezon kedy bol jedným z lídrov tímu ale dnes mi tak nepripadá ale aj cez to všetko je to super hráč

blauigrana

-4
2016-04-25 14:42:58

Problem je v tom že to je ešte dieta nič viac nič menej

fofo112

6
2016-04-25 16:31:21

preboha aké dieťa, je v najlepšom futbalovom veku, Pep by s ním spravil poriadok pamätáme všetci ked dal sledovať po baroch hráčov už dávno mi bolo jasné, že jeho výkony išli dole len zlou životosprávou a s tým by mali v barce okamžite spraviť poriadok a ak sa nespamätá predať,za tú sumu by sme mali štyroch špičkových hráčov. Týmto spôsobom života sa odpisuje sám,ak by boli v kabíne, Puyol alebo Xavi tí by mu vysvetlili aká česť je hrať za barcu.

blauigrana

1
2016-04-25 17:00:03

to čo si tu teraz vymenoval neznamená to že je mentalne decko že nie? :DDDDDDDDD kamo neviem čo bereš ale pošli mi dačo :)

Ortiz

2
2016-04-25 15:03:53

pár zápasů se mi nepovede a hned je to krize

tunno

8
2016-04-25 15:07:28

je to dane tym ze sposob hry Neymara a Messiho je narocnejsi ako je to u inych futbalistov. Tahaju akcie, tvoria hru a este sa odnich ocakava mnozstvo golov. Aj preto su za obvyklej formy najlepsimi hracmi sveta

cameol

1
2016-04-25 15:22:19

To snad nemyslis vazne. Ano, Messi tvori hru, taha akcie a casto ich sam aj rozohra a zakonci.
Neymar? Osobne som ho este nevidel rozohrat akciu podobne ako to robi Messi. Vacsinou dostane perfektnu loptu od Messiho a potom sa sam vo svojich fintickach a paradickach zamota alebo to prihra do zadu. Zakoncovat sa nesnazi efektivne ale efektne aby ohuroval faninky v hladisku.
Neymar moze Messimu tak akurat podavat loptu alebo mu zavazovat snurky na kopackach.

tunno

9
2016-04-25 15:30:13

tak si slepy. kolko akcii taha ci uz po lajne alebo aj z hlbky. Rovnako v repre, tam je to este okatejsie. Neymar vo forme je druhy najlepsi hrac.

cameol

-13
2016-04-25 15:43:27

Ano, po lajne taha, to vidim. Ale asi iba tolko ako aj Jordi Alba alebo Dani Alves a Marcelo z Realu.
Neymara sledujem uz od cias ked hral v Santose a je to pre mna iba medialne precenovana hviezdicka, ktora sa snazi zapisat do historie futbalu nejakym svojim “Neymar style” futbalom ale velmi sa mu to zatial nedari. Osobne si myslim ze ovela lepsi ako Neymar bol v Barcelone David Villa. Momentalne su podla mna urcite lepsi napr. Ibrahimovic, Ronaldo, Sanchez, Roben, Lewa atd…

fofo112

0
2016-04-25 16:36:54

presne si vystihol hru Neya on sa nikdy na úroveň Messiho nedostane Leo v jeho veku rozhodoval zápasy barcy sám mal už tri ZL a ešte nech tu niekto napíše,že to nie je pravda,vo futbale nestačí len talent, prvoradá je životospráva.

tunno

7
2016-04-25 18:44:55

ty si zaryty Neymarov hejter a pises onom len ked sa mu nedari. To ze na Messiho uroven sa nedostane je vtipna veta pretoze na Messsiho uroven sa nepodarilo dostat nikomu. Myslim ze uz rozhodol mnozstvo velkych zapasov a ak je v top forme je jednoducho po Messim najlepsi, a aj ten najzarytejsi debil ho musi zaradit aspon do top 5

fofo112

0
2016-04-25 20:09:55

po Messim je v barce najlepší Suarez a je daleko väčší prínos pre mužstvo ako Neymar či sa ti to páči alebo nie,nie som žiadny Neyov hejter práve, že ma ser.. jeho prístup za tie prachy je jeho povinnosťou nechať na ihrisku všetko čo v ňom je ako sa môže cítiť taký Busi ked mu už rok pridávajú je to len zlá krv v kabíne a garantujem ti, že za rok, dva si spomenieš na moje slová.

tunno

8
2016-04-25 20:18:27

debilko, ktory hrac sa nevyhne upadku formy? Este ktomu v sezone, ktora je predurcena na pad formu timu? (sezona v ktorej sa obhajuje vitazstvo LM kazdemu muzstvu prinasa upadok) V prvu polku sezony bol Neymar nas najlepsi hrac, ci sa ti to paci alebo nie

tunno

6
2016-04-25 18:47:35

Pises o zivotosprave, vies otom holy kkt. Tolko vypadkov formy co ma Neymar, ma takmer kazdy futbalista

frkmrk

2
2016-04-25 20:26:54

fofo112 mas pravdu a tunno,mas pravdu ze aj ini maju vypadky, ale tia nesuvisia vecsinou so zivotospravou a hlavne nie vypadky za take prachy.A taku formu ako ma teraz Ney, maju desiatky hracov,pisem len o cca.posl. 2mesiacoch

Jestper9

6
2016-04-25 21:37:13

Ked Neymar prestupoval pred 3 rokmi, tak ja som nadseny nebol, ale prvy rok mal solidny ako sa aj cakalo nic moc, ale tak aklimatizovat sa potreboval. Minuly rok hral výborne ako aj celý útok a celkovo každý. Tento rok do januára super, ale potom to prišlo. Zlatá lopta a 3. miesto. Reči, že ako zasúpil Messiho atd. atd. Brazílska nátura sa ukázala a zacalo mu to kus liezt na hlavu. On už v Santoswe bol vacsia ikona imageovo ako futbalovo. A na tom mu aj teraz záleží. Pokles formy si všímam odkedy sa zacalo aj spájanie s realom a PSG a to, aké chce prachy ani nevravím. Jeho otec sám povedal. Bude hrat tam, kde sa jeho značka môže rozvíjat. A porovnanie so Suarezom? Stačí si štatistiky pozriet a aj bojovnost ked sa nedarí. Na túto chorobu osobnosti doplatil aj Ronaldinho, Robinho atd... Samozrejme rád by som videl Neymara z minuleho roka a bez neustálych peripetií mimo futbalu. To mi vadí viac ako pokles formy, ktorý je u hráčov normálny a bežný.

tunno

2
2016-04-25 21:56:37

ved ani Messi polovicu tejto sezony nepredvadzal to najlepsie co vnom je. Jednoducho je to sezona utlmu ale ak sa podari vyhrat liga bude to velmi uspesna sezona

Jestper9

5
2016-04-26 00:10:56

Ani Messi nie je 100% to je pravda, ale aj ked mu nejde, tak dava teamu viac ako Neymar ked mu nejde. A u Messiho je to tá strata formy, co je obvyklá. Aj ked on skor strieda vyborne a slabsie zapasy. Nehrá zle dlhodobo. Neymar uz dva mesiace fakt tápe. A svojim správaním si viac koleduje o nepriazen ako podporu fanusikov. Ja a ani nikto rozumní nemoze cakat stale treble a liga + pohár budú super. Mne sa skor ako výkony opakujem nepáči Neymarove správanie a postoj.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.