Hneď vo svojej prvej sezóne v Primera División dokázal Alen Halilovič predvádzať skutočne kvalitné výkony, čím si vyslúžil záujem popredným španielskych klubov. O pozornosti FC Sevilla sa už vie, no o jeho prípadnom príchode na štadión Mestalla rokuje po novom Valencia. V tomto prípade však nejde o hosťovanie, ale o prestup.

Pod Abelardom odohral v Gijóne Alen 34 zápasov, pričom 22-krát nastúpil v základnej zostave. Počas týchto zápasov bol navyše schopný vsietiť 5 gólov a na rovnaký počet prihrať.

Podľa Luisa Enriqueho však hráč nie je ani napriek progresu zatiaľ pripravený hrať za Barcu. Preto by aj samotný tréner preferoval ďalšie hosťovanie, ideálne do kvalitnejšieho klubu, ktorý nebude musieť čeliť záchranárskym prácam. Skvelá voľba by bola v tomto prípade Sevilla, ktorá hráča na hosťovanie chce.

Možnosťou však je i to, že Barcelona Haliloviča predá s opciou na prípadnú spätnú kúpu. Tu sa do deja zapája práve Valencia. Podobne to spravili Blaugranas v poslednej dobe už s niekoľkými hráčmi, medzi nimi sú napríklad Denis Suárez, Gerard Deulofeu či Adama Traoré. To, že to nie je najhoršie riešenie potvrdzuje prvý menovaný. Denis Suárez sa v lete pravdepodobne do Barcy z Villarrealu vráti.

zdroj a foto: weloba.com

Tom10

10
2016-04-29 10:52:34

možno by mal valenciu lepšiu. vieme ako v seville dopadol suarez. sice by nehral europske pohare, ale mohol by byt dôležitejši hrač ako by bol v seville.

jokerito

8
2016-04-29 10:58:51

myslím, že hrávať v základe valencie by mu určite herne prospelo. Ak je tam tá možnosť spätnej kúpy, prečo nie.

Aministrator

5
2016-04-29 11:04:53

pokial by nešlo o priamy predaj tak rozhodne áno musí hrávať velmi mu to prospelo túto sezonu takže kludne hostovačka alebo predkupny predaj..Vale aj Sevila sú velmi dobré možnosti..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.