Na žiadny tím v Európe nečaká tak chaotické leto, ako na Manchester City. Pepov príchod na Etihad Stadium sľubuje nový, jedinečný štýl hry Citizens, ten si však bude vyžadovať obrovskú obmenu kádra. Dokonale by sa im pritom hodil Marc Bartra.

Pepov príchod bude znamenať obrovské zmeny v modrej časti Manchestru. Nie je žiadnym tajomstvom, že niekoľko hráčov City neprejavilo záujem o hranie pod Guardiolom a počas letného prestupového odbobia tak Etihad opustia. Ide o Wilfrieda Bonyho, Aleksandra Kolarova či Martina Demichelisa. Otázni sú aj Fabian Delph či Fernando.

U Demichelisa je odchod skoro istý, záujem o jeho služby prejavila Málaga či argentínsky celok Dean Jones. Všetko navyše tiež nasvedčuje tomu, že Pepovi nebude vyhovovať Mangala a rovnako tak ani spomínaný Fernando, nakoľko títo hráči do Guardiolovho herného systému papierovo absolútne nesedia.

Je tak veľmi pravdepodobné, že sa City bude snažiť kúpiť kvalitného stopéra za každú cenu. O výstavbu kvalitnej defenzívy sa pritom snažia už niekoľko rokov (Mangala stál 40 miliónov libier, Otamendi 30). Pep mal pritom s kúpou typologicky správnych obrancov vždy drobné problémy, dôkazom je Mehdi Benatia.

Španielsky tréner by mohol využiť služby Jasona Denayera, ktorý je v City na hosťovaní. Kmeňový hráč Galatasarayu Istanbul si získal fanúšikov na svoju stranu a tento belgický mladík má pred sebou podľa všetkého veľkú budúcnosť. Pep by pritom mohol jeho talent využiť naplno.

Guardiolovi tak ostáva z hľadiska stopérov on (je však otázkou, či sa nebude chcieť vrátiť do Turecka), Otamendi a Kompany. Kouč Bayernu však bude chcieť ešte jedného špičkového hráča tohto postu. Okrem Laporteho a Vertonghena sa javí najreálnejšie kúpa hráča Blaugranas, Marca Bartru.

Veľkou výhodou je jeho výkupná klauzula, ktorá je vo výške 12 miliónov eur, vzhľadom na to, že Marc Bartra odohral aj v tejto sezóne len minimum duelov. Marc je však skvelý na lopte, je vysoký a jeho inštinkty by sa dokonale hodili do Premier League.

Pep navyše obľubuje pracovať s hráčmi, ktorých pozná ešte z Barcelony. Príkladom je aj Thiago Alcantara, ktorý nedostával veľa príležitostí, no v Bayerne pod Guardiolom jeho talent dokonale vynikol. Podobne by to mohlo dopadnúť aj s Bartrom.

Ten je v Luchovej hierarchii až štvrtým stopérom a preto bude rozhodne pokušenie prestúpiť za Pepom do City obrovské. Každopádne to bude v lete nesmierne zaujímavé.

Zdroj: umaxit.com
Foto: umaxit.com

Messi_19

23
2016-05-01 21:54:15

dufam že ostane a lucho mu da viac šanci

Tom10

8
2016-05-01 22:37:23

thiago pod martinom nehral

Kubo11

8
2016-05-01 22:56:51

S Denayerom ste sa pomýlili. On je kmeňový hráč City a v Galatasaray-i iba hosťuje :)

Vladinko

10
2016-05-01 23:39:50

Benatia.. Ten chalan nebol zly, podla mna by aj zapadol nebyt toho, ze je 3/4 sezony zraneny.. Akurát v nadväznosti na to rozmyslam prečo niekto investuje tolko peňazí do hraca, ktory bol uz predtym az na jednu sezonu vzdy 80% zraneny..

Co sa bartru tyka, pokial ide cisto o jeho osobne zaujmy, tak nic lepsie ako city s pepom sa mu stat nemôže.. Bol by pepov kon= hral by, vzdy a za kazdych okolnosti, aj keby sa mu nedari, aj keby su v kadri lepsi hraci.. tak ako xabi a bohuzial, ovela viditelnejsie, bernat..

Nalim

4
2016-05-02 10:24:03

Bartra musí zlepšiť rozohrávku, pri zakladani utokov. Ale na to potrebuje pravidelne hrávať a získať istotu akú ma Pigue a Mascho. Má na to predpoklady, ťažké zápasy v LM však ešte neskúsil. Anglická liga je tvrdá, zda sa mi, že je jemný chalan. Je to v génoch. Uvidíme...

Fazy

4
2016-05-02 13:47:10

To nech si Pep vihodí z hlavy. Bartra musí zostať v Barci. Je vynikajúci a hlavne mladý a perspektívny. Mascherano čoskoro bude pomalší a pomalší a tak tam bude mať miesto Marc. Tiež Pique už nie je najmladší, aj keď výkonostne je vždy vysoko. Ale prísť o Bartru by bolo pre Barcu veľkým mínusom. Nech len chlapec vydrží a jeho chvíľa príde. Ja som tiež (keď som hral závodne futbal) bol v podobnej pozícii a vydržal. som. Potom prišla moja chvíľa auž som sa jej nepustil a nakoniec som bol lídrom teamu. Držím mu palce.

nepalko

1
2016-05-02 16:10:32

No neviem... Ja si to nemyslím. Ja som napríklad spočítal,že Marc nie je štvrtý stopér,ale až piaty. Najviac minút túto sezonu z našich stopérov v PD mal: 1.Mascherano-2527 minút,2.Piqué-2406,3.Methieu-1228, 4.Vermaelen-507,5.Bartra-501 Aj ked je predpoklad,že by po tejto sezone Thomas odišiel miesto neho príde lepší,kvalitnejší stoper takže v konečnom dôsledku to bude pre Marca ešte ťažšie,horšie...

nepalko

1
2016-05-02 16:19:44

Ale skôr predpokladať,že po sezone odídu až dva stopéri a prídu sen zase dvaja mladší a hlavne kvalitnejší stopéri,takže by Marc pri rovnakom trénerovi isto hrával ešte menej,ako túto sezonu.Takže asi bude pre neho lepšie,ak ho predáme(alebo pošleme na hosťovanie)a bude hrať v slabšom klube,ako keby sa tu mal trápiť na lavičke,alebo na tribúne ...

Rastislav1

1
2016-05-02 15:36:40

To je presne to iste......

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.