La Liga finišuje. Do konca zostávajú už iba 2 kolá, po ktorých sa konečne dozvieme víťaza tejto prestížnej súťaže. Cez víkend sa v dueloch Barcy, Atlética a ani Realu Madrid žiadne kanonády nekonali, všetky mužstvá odohrali ťažké zápasy, v ktorých sa na víťazstvá skutočne nadreli.

Blaugranas si na konci minulého týždňa poradili s Betisom aj vďaka červenej karte, ktorú domáci stopér videl už v prvom polčase, opäť sa trafil aj Luis Suárez. Real Madrid mal čo robiť, aby Real Sociedad pokoril, Los Blancos spasil 10 minút pred koncom Gareth Bale. Ani Atleti to nemalo ľahké, proti Rayo Vallecano vyhrali opäť o gól. Ak si teda porovnáme zápasy všetkých troch rivalov, najbezbolestnejšie víťazstvo zaznamenala určite Barcelona.

Real Madrid hral na pôde San Sebastiánu bez svojich najväčších opôr. Hosťom chýbali Ronaldo i Benzema, od začiatku nezačali ani Pepe, Carvajal, Marcelo či Kroos. Duel bol miestami skutočne vyrovnaný, no nakoniec si Real odviezol z Anoety všetky 3 body. V útoku bez Ronalda a Benzemu Bale dokázal, že je schopný vziať zodpovednosť na svoje ramená a po niekoľkých tutovkách, ktoré sám zahodil, nakoniec stretnutie rozhodol. Po inkasovanom góle v 80. minúte sa už domáci zložili a na nič nezmohli.

Atleti nastúpilo proti mestskému rivali s Torresom, nie však Fernandom a od začiatku nezačal ani Griezmann. Práve ich príchod na ihrisko v druhom polčase rozhodol o zápase, v ktorom to ani pre Atlétov nevyzeralo ružovo. Domáci mali len 38% držanie lopty a samotné Rayo malo niekoľko sľubných príležitostí. Obrana Los Colchoneros však už dlhodobo dokazuje, že patrí k tým najlepším na svete vôbec. 3 body tak ostali doma, o titule sa rozhodne až v ďalšom, poprípade v kole poslednom.

V predposlednom kole La Ligy si Real zmeria sily s Valenciou, Atlético sa zas stretne s posledným Levante, ktoré je prvým istým zostupujúcim do druhej ligy. Čo sa práve Valencie týka, tá už nemá šancu si v budúcej sezóne zahrať európsky pohár, no chce skončiť určite lepšie ako deviata. Tímu sa navyše ku koncu sezóny začalo dariť, stať sa môže teda prakticky hocičo.

zdroj: forcabarca.sk @taylor
foto: archív

Asrian

11
2016-05-03 22:30:14

Nechcelo sa mi to čítať,tak aspon poviem,že som jedol vajcove chleby na veceru

Mourinhov_Prst

1
2016-05-04 02:11:27

Aj ty? ja tiez :)

123456

0
2016-05-04 21:48:45

Flinston zabil

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.