Experti SKY Sport na španielsky futbal Guillem Balague a Terry Gibson sú názoru, že káder Barcelony potrebuje omladenie. Obaja odborníci sa zhodli, že čerstvá krv by mala na Camp Nou prísť čím skôr.

"Na prvý pohľad sa zdá, že problémom Barcelony je fyzická pripravenosť, no je to viac ako len o fyzickej pripravenosti. Prečo Luis Enrique neverí hráčom z lavičky? Kto týchto hráčov kúpil? Je Arda Turan a Aleix Vidal vôbec jeho výber? Je to niečo, čo by sa v budúcej sezóne nemuselo zmeniť. Barcelona jednoducho pôsobí ako tím, ktorý potrebuje čerstvú krv," uviedol Balague.

Gibsona na druhej strane znepokojuje, že La Masia už do prvého tímu neprináša toľko svetových hráčov, čím studňa zrejme vyschla. Hráči, ktorých akadémia produkuje, na prvý tím nemajú.

"Produkcia mladých hráčov, ktorí sa vyvíjajú a dostanú svoju šancu v prvom tíme, už taká nie je. Zrejme sú to už len Sergi Roberto a Rafinha."

"Už je to nejaký čas, čo Barca vyprodukovala hráčov ako Iniesta, Xavi a Carles Puyol. No je množstvo hráčov FC Barcelona, čo v iných kluboch hrávajú dobre. Je však veľmi otázne, či sú pre Barcelonu dobrí, ale je to vec, ktorú by mali vedieť zodpovedať oni. Tento káder dokáže prejsť aj do druhej sezóny - nie je za zenitom - ale je potrebné pozrieť sa aj ďalej do budúcnosti."

V každom prípade, Gibson trvá na tom, že Luis Enrique počas leta podľa všetkého nebude mať na obmenu kádra možnosti a to zvlášť potom, ak sa mu podarí vyhrať La Ligu aj Copa del Rey.

"Pre mesiacom si išli po všetko. Boli obrovskými favoritmi na zisk ligy, veľkými favoritmi na zisk Ligy Majstrov a pred nami je ešte finále pohára. Bude zaujímavé sledovať ako ho budú hodnotiť. Stále môže vyhrať pohár a skončí v prvej trojici v La Lige a ak to za týchto okolností nedokáže - no to je ten tlak z toho byť trénerom FC Barcelona."

zdroj: skysports.com
foto: skysports.com

triton

7
2016-05-04 09:52:06

to su veci, ktore sa riesia strasne dlho a stale dokola. teraz to len nejaki dvaja panaci cele zlepili a porozpravali o tom cervenu ciapocku v novom vydani, je mi cudne ze to sem vobec davate taketo clanky

sokar

9
2016-05-04 10:06:39

má pravdu že je potreba pozerať aj do budúcna, ale... takáto generácia tu už možno nikdy nebude, hráči ako Messi, Iniesta, Bus, Ney, Suarez, sa už nikdy nemusia stretnúť v jednom týme, preto je nutné vyžmýkať z toho týmu čo sa dá, dopĺňať to mužstvo iba kozmeticky a skúšať každý rok vyhrať čo najviac trofejí. Nemôžme zrazu odpáliť posledné roky legendy Iniestu, najlepšie roky Messiho a Busa, odstaviť konečne dlhoočakávanú 9 len pre jeho vek a len preto aby sme spravili obmenu kádra. Vyžmýkajme ešte posledné 3 sezóny čo to dá, a ked už skončí Iniesta, Suarez, a ked Messi, Bus a Pique budú veteráni klubu tak potom robme prestavbu, ale nie teraz, ešte je čas na to

Federer

-1
2016-05-04 16:28:52

Ty vieš aké prachy budú v Barce za 3 roky ?

emiliano

0
2016-05-04 10:16:51

Keď začali prehrávať, tak to Lucho bagatelizoval, pomáhal si aj vtipom, vraj nemôže vyhrávať vždy ten istý, to by bolo nazaujímavé ako tanec so sestrou. Sú 2 možnosti: Buď ako tréner krízu videl, ale nechcel o nej verejne hovoriť, alebo ju nepostrehol. V tom druhom prípade nie je to špičkový tréner a nemá u nás čo hľadať. Dávno tvrdím, že nie je to tréner pre nás. Stavia tých istých, lebo je alibista.

kluc

7
2016-05-04 10:24:07

Tak určite miesto hráčov ako Adriano,Vermaelen,Douglas mohli na lavičke sedavat aj mladasi a nejakých pár minút čo by hrávali by im pomohlo...každopádne toto leto treba posilniť obranu tak aby sa o niečo znížil priemerný vek...

MIO10

6
2016-05-04 11:02:47

Nová krev je potřeba stále. Souhlas, že obrana je potřeba okyslyčit nejvíce, ale třeba i útok a naše 3 hvězdy potřebuji backup. Pořádný backup. Pomohlo by to všem! Na to jsme taky dojeli, že nebylo kým je střídat a na konci bohužel odpadli. Záloha vypadá plně ,ale nebál bych se vzít Denise i Alena do týmu!

Barsenal

4
2016-05-04 11:57:38

Treba top class kridelnika typu Carrasco co by vedel hrat aj hore a samozrejme stopera.Ja by som bol za to,aby sme mali co najviac Spanielov a preto stoper u mna Javi Martinez a ako kridlo Nolito,pripadne Pedro naspat,ak by to bolo realne.

MRaper

3
2016-05-04 19:39:42

Jednou to musi prijit a podle me uz je na case okyslicit tym zmenami. Nvm asi me budete hejtovat ale podle me by Enrique mel odejit a vedeni by melo vynalozit vice penez. Odchody: Douglas,Munir,Sandro,Adriano,Mathieu,Turan a Dani ALves. Prichod: Marquinhos,Stones klidne i Bellerin,Halilovic,D.Suarez a Gaya . Barca musi dostat impulz rychlost a vic chtit posledni dobou se me zda ze moc nechtej . Atleti ukazali ze tym je vic jak MSN.

123456

3
2016-05-04 20:12:02

Chlape - klobúk dole pred tebou ,okamžite posielam (+) napísal si to fantasticky súhlasím s tebou na 1000%. Takto to treba chápať a aj písať . Barca Fans toto je športový názor . SUPER

MRaper

3
2016-05-04 19:41:35

Vermalen taky odchod bych zapomnel a prichod: utocnik ale nvm kdo :D

Barcelonista12

2
2016-05-04 20:42:04

Tak cca 3-4 mesiace naspäť spm písal že máme relativne vysoký vekový premier hlavne v obrane.Napísal som že kádr sa musí omladiť a mal som tam 10 mínusiek ked nie viac.:D A teraz nejaký jeb#o zo SKY SPORT napíše to isté čo ja a všetci mu dávajú za pravdu :D

123456

4
2016-05-04 21:47:13

Barcelonista12 - všetci zatiaľ nie iba ja. A čo sa týka mínusiek , to si tak neber ja som ich dostal omnoho viac ako ty . Lebo na tejto stránke sú ľudia čo sa na tom zabávajú a o futbale nevedia absolutne nič .Nevšímaj si to - píš svoj názor a ostaných ignoruj. Chuj ostane len chujom.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.