Blíži sa koniec sezóny a na Camp Nou sa už postupne začína rozhodovať o tej ďalšej. Oficiálne sa samozrejme čaká na odohratie posledného zápasu, ktorým je finále Copa del Rey, no predstavenstvo už usilovne pracuje nad zložením kádra pre nasledujúci ročník.

Luis Enrique je so svojim kádrom spokojný. Je jasné, že niektorým hráčom, ktorých potrebuje, počas leta odísť nedovolí. Na druhej strane sú futbalisti, ktorým v odchode tréner brániť nebude. Zvlášť sa to týka Daniho Alvesa a Ardu Turana, ktorí majú na stole lukratívne ponuky z Číny. Doteraz ich síce odmietali, no v lete sa prestupové okno v Číne opäť otvorí na 3 týždne.

Zdroje z Barcelony pre denník AS tvrdia, že ak Dani Alves dostane adekvátnu ponuku, určite bude zvážená. Barca si je vedomá, že za tohto hráča už veľa nedostane. V tejto sezóne Alvesovi na jeho poste chýbala konkurencia, hoci v tíme s ním súperi Aleix Vidal či Douglas. V Barcelone sa hľadajú solídny obrancovia, keďže forma Alvesa kolíše. Brazílčan sa snaží ukončiť sezónu čo najlepšie a potom sa uvidí.

Čo sa týka Turana, ten si získal priazeň všetkých veľmi skoro. No nehrá toľko, koľko by chcel. Luis Enrique v neho verí aj naďalej, no Turek má na stole gigantickú ponuku tiež z Číny. Barcelonu má rád, chcel by v jej drese byť úspešný, no situácia je iná. Pokiaľ budú kluby z Číny vyvíjať nátlak, svoje rozhodnutie môže zmeniť.

zdroj: as.com
foto: as.com

katalanec

19
2016-05-06 08:51:12

Ardovi treba dať šancu nič viac... tak isto aj Aleixovi :)

okbor

2
2016-05-06 10:14:34

Starého psa novým kúskom nenaučíš. :) A tým nemyslím Vidala.

MIO10

-2
2016-05-06 08:52:05

Myslím, že ani jeden neodejde. Arda si jen musí zvyknout na styl hry a rozehrát se a Dani nemá důvod odcházet.

fantomas

16
2016-05-06 08:57:16

Pri Ardovi nemám pocit, že si musí zvykať na štýl. On sa neprispôsobí. Nevie hrať takto zavretých obrán. On vždy hrával tak, že si počkal na hráča (dvoch, troch) a potom tam s nimi v súboji bojoval. A vždy to tak robiť aj bude. Jeho najlepší zápas za Barçu bol jeho prvý zápas. Odvtedy hrá len horšie. Nemyslím si, že sa v Barcelone uplatní. Môžem sa aj mýliť.

Ladislavvs

13
2016-05-06 09:48:43

Tiež mám taký pocit, keď to porovnám s tým, ako rýchlo sa adaptoval Rakitič, už tá adaptácia trvá moc dlho. Keď nastúpi Arda je doslova neviditeľný. Sám som v rozpakoch, či by som mu dal ešte pár mesiacov šancu. Neviem, nepresvedčil ma, navyše okrem toho, že je neviditeľný má takmer v každom zápase kartu za totálnu jeho blbosť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.