Sezóna 2015/2016 je v kariére Sergiho Roberta bezpochyby prelomová. Samozrejme, do kádra Barcelony sa prebil už v sezóne 2013/2014, kedy odohral 27 zápasov, no až v tomto roku sa z neho stal kľúčový hráč v tíme, ktorý je nabitý hviezdami.

Problémom Sergiho Roberta boli nevyrovnané výkony. V drese prvého tímu FC Barcelona debutoval ešte v roku 2010 a bol považovaný naozaj za veľký talent. V nasledujúcich obdobiach však neoslnil a nemal ďaleko ani k odchodu. Napokon zostal a určite neľutuje. Ani culés.

Barca ho spočiatku používala v zápasoch proti slabším súperom ako niektoré kolá Copa del Rey, či zriedkavo naskakoval do stretnutí z lavičky. Zdalo sa, že uplynulá sezóna bude na Camp Nou jeho posledná. Luis Enrique ho dokázal presvedčiť, aby zostal a v predsezóne z neho urobil pravého beka.

Záložník na tejto pozícii exceloval aj počas ostrej sezóny a to mu dodalo množstvo sebavedomia. Dani Alves mal dokonca problémy dostať sa opäť do zostavy na svoje miesto - Sergi Roberto bol totiž veľmi dobrý. Neskôr sa mladík presunul do stredu poľa a nesklamal ani náhodou.

Má skvelé technické danosti a výborný profesionálny prístup k všetkému čoho sa dotkne. A čo viac - dokáže zahrať takmer na akejkoľvek pozícii. Kam ho Luis Enrique na trávniku nasadí, tam odohrá výborný zápas. Je 12. hráčom tímu. Pritom má 24 rokov a pred sebou dekádu,veríme, že úspešnej kariéry. Každopádne aj Sergi Roberto má oblasti, na ktorých musí zapracovať.

Začneme s gólmi. Tých by Sergi Roberto mohol strieľať viac. O radu by mohol poprosiť Ivana Rakitiča. Chorvát je v Barcelone dve sezóny a zaznamenal už 17 presných zásahov. Túto sezónu už 9. Sergi Roberto má na druhej strane len 3 góly, hoci je potrebné uznať, že Rakitič odohral viac zápasov.

Po druhé, 24-ročný záložník musí byť viac efektívny v defenzívnych činnostiach v strede poľa. Jasné, Sergi Roberto nie je úplne zlý ani v tomto ukazovateli, ale pri odberoch lopty či v úspešnosti súbojov by dokázal byť ešte lepší.

Ivan v tejto činnosti pracuje extrémne tvrdo, nevynechá jediný súboj a ide na doraz. Urobí všetko preto, aby útok súpera zastavil. Sergi Roberto by sa vedel niečo priučiť aj od Sergia Busquetsa, ktorý dokonale vie ako brániť či prerušovať útoky súpera.

Pritom Luis Enrique Sergiho Roberta z času na čas nasadí aj na pozíciu Busquetsa, hoci je jasné, že mladík na poste pivota na Busquetsa nemá. Zatiaľ. Busquets je totiž lepší v bránení a aj z toho pohľadu, že má vyššie percento úspešnosti prihrávok.

Sergi Roberto je však geniálny univerzál. Len v tejto sezóne hral ako centrálny záložník 22 zápasov, ako pravý bek 13 zápasov, na ľavom kraji obrany odohral 3 zápasy, na prvom krídle 2 zápasy a na ľavom krídle jedno stretnutie. Ak sa vylepší aj vo vyššie spomenutých oblastiach, máme sa na čo tešiť.

zdroj: bleacherreport.com
foto: bleacherreport.com

BenjaminN

16
2016-05-06 15:01:27

Mohl by se od každýho hráče něco naučit Iniesty jak číst hru neboli jak být dobrý playmaker jako on, od Busquets jak parádně bránit a Ivana jak dávat goly.. :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.