Cez víkend pôjde o ďalší zápas, ktorý môže rozhodnúť o titule. Ak sa hociktorý tím z prvej trojice pomýli, vypadáva z kola a prestane mať šancu na celkovú výhru. Barca v nedeľu zahrá proti mestskému rivalovi na domácom trávniku. Espanyol je nepríjemný súper, ktorý stále nemá istotu, že sa zachránil, i keď k tomu má už veľmi blízko.

Naposledy sa zverenci Luisa Enriqueho s Espanyolom stretli 13. januára, o víťazstve 0-2 vtedy rozhodovali dvoma presnými zásahmi mladík Munir. Pripomeňme si oba góly prostredníctvom tohto videa.

FC Barcelona

Je to znova buď všetko, alebo nič. Liga majstrov bude svedkom madridského finále, Barca však stále môže získať 2 trofeje a zakončiť tak sezónu úspešne. V ceste stoja už iba Espanyol s Granadou, oba zápasy je však nutné vyhrať.

Lucho už nemá hráčov na čo šetriť, všetci, ktorá by v nedeľu mohli nastúpiť sú zdraví, takže na Camp Nou môžeme očakávať tú najsilnejšiu zostavu. Príležitosť by mohli dostať aj hráči ako Rafinha, Turan či Vidal, no základná zostava do duelu je viac-menej jasná.

Blaugranas sa po veľmi nepríjemnom apríli už otriasli a v posledných troch ligových zápasoch vsietili neuveriteľných 16 gólov. Strelecky exceluje Suárez, Messi sa mení na dokonalého dispečera a obrana nedostala už 3 zápasy ani gól. Barca si ide po titul.

Jedinou nepríjemnosťou je zranenie ligovej brankárskej jednotky Barcy, Claudia Brava. To však paradoxne tímu prišlo možno i vhod, pretože sa dlho špekulovalo o tom, že tím opusti jeden z najväčších brankárskych talentov súčasnosti, Marc-André ter Stegen. Posledné duely ale odchytá práve on, v ktorom bude chcieť určite dokázať, že budúcou jednotkou by pre budúcu sezónu nemal byť nikto iný ako on sám.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Alves, Mascherano, Piqué, Alba, Rakitič, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

RCD Espanyol

Hráči Constantina Galcu minulý víkend dokázali poraziť Andalúzanov zo Seville, podceňovať ich tak určite netreba. Pravdou však je, že Espanyol na pôde súpera triumfoval naposledy v Gijóne, a to ešte 27. februára.

Mestskému rivalovi Barcy neprajú ani štatistiky z minulých rokov, keď na Camp Nou prehrali 6 zápasov v rade, pričom sa Messimu podarilo v posledných 4 derby na Camp Nou skórovať až 8-krát.

Los Periquitos hrajú pomerne agresívny futbal, o čom sa presvedčila túto sezónu už niekoľkokrát aj samotná Barca. Čo sa týka vstrelených a inkasovaných gólov, tak najmä útok súpera Blaugranas patrí k najhorším lige, pričom ani obrana vôbec nežiari, Blanquiazules inkasovali túto sezónu dovedna 67 gólov.

Ďalšou zaujímavosťou je i to, že je Espanyol tím s najväčším počtom inkasovaných gólov spoza šestnástky. Spolu so Celtou inkasoval Espanyol až 9 gólov z väčšej vzdialenosti, čo až vyzýva k tomu, aby to Barca skúšala i z diaľky. Najlepším strelcom Periquitos je Felipe Caicedo, ten dal zatiaľ v lige 8 gólov.

Predpokladaná zostava: Pau López, Correa, Gonzales, Roco, Duarte, Sanchez, Duarte, Diop, Asenio, Perez, Caicedo

Predpokladaný výsledok

Ako vidí tento zaujímavý súboj najväčšia tipérska komunita? Tá má v tom jasno a jednohlasne zvolila FC Barcelonu za svojho favorita.

Stratég VasekSch si však vybral na tento duel iný tip a v kurze 1,56 neverí tomu, že hostia skórujú.

Sledujte aj tento dôležitý zápas Barcelony v priamom prenose na TV Tipsport!

Ako tipujete tento duel vy? Nechajte sa inšpirovať tiketmi komunity tipérov v Tiket aréne, či analýzami týchto skúsených stratégov, ktoré vám môžu pomôcť získať parádnu výhru!

FC Barcelona 3:0 RCD Espanyol

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.