Podarilo sa! Barca napokon získala ligový titul, a to aj napriek tomu, že stratila dvanásťbodový náskok. Pozrime sa však na hodnotenie tejto sezóny La Ligy. Ako sa darilo jednotlivcom? Kto svojimi výkonmi prekvapil a kto naopak - sklamal?

Claudio Bravo - 8

Čilský reprezentant napokon nezíska individuálne ocenenie Zamora, ktoré bude patriť impozantnému Oblakovi. Aj napriek tomu však bol počas sezóny nesmierne konzistentný a predvádzal skvelé výkony. Inkasoval len dvadsaťdvakrát, no mal miernu smolu na zranenia, kvôli ktorým vynechal úvod i koniec sezóny.

Ter Stegen - 7

Okolnosti zariadili, že v lige narozdiel od prechádzajúcej sezóny predsa hral aspoň v niekoľkých zápasoch. Nemecký gólman ukázal, že patrí medzi najtalentovanejších brankárov v Európe.

Dani Alves - 7

Mnohí neočakávali, že Dani bude hrať v Barcelone aj túto sezónu, rovnako tak ako väčšina predpokladala, že po príchode Aleixa Vidala bude Brazílčan dostávať menej a menej príležitostí. Napokon sa jeho najväčším konkurentom stal paradoxne Sergi Roberto, Brazílčan si však zachoval status jednotky na poste pravého beka.

Aleix Vidal - 4

Jeden z hráčov, ktorý nemohol hrať polovicu sezóny kvôli sankciám od FIFA. Po tom, čo strávil päť mesiacov aklimatizovaním sa v barcelonskej šatni bez zápasovej praxe, sa od neho očakávalo veľa, no v skutočnosti sa veľakrát nedostal ani len do Luchovej zápasovej nominácie.

Douglas - 3

Je zrejmé, že sa jedná o hráča, ktorý nemá kvality hodné Barcelony. Tento rok odohral Brazílčan v lige celých dvanásť minút proti Rayu Vallecano, španielske médiá ho dokonca označili za 'zhubný nádor' Blaugranas. Barca sa ho rozhodne v lete bude snažiť predať. Otázkou však je, či o neho bude mať niekto záujem.

Gerard Piqué - 9

Katalánsky stopér sa dobre zhostil úlohy lídra defenzívy Barcelony. Charizmatický, tvrdý, nebezpečný vo vzduchu, líder. Opäť taktiež nezanevrel na kontakt s fanúšikmi, keď objavil sociálnu sieť Periscope.

TIP | Piqué: Periscope nie je budúcnosť, Periscope je prítomnosť

Gerimu sa navyše podarilo streliť dva góly a opäť potvrdil to, že je najnebezpečnejším a najlepším hlavičkárom v Barce.

Marc Bartra - 6

Zachoval si postoj profesionála. Aj napriek tomu, že opäť nedostával veľa príležitostí, nesťažoval sa. Keď už mu však Lucho šancu dal, odvďačil sa pozorným výkonom, v ktorom sa snažil podporovať aj útok. Svedčí o tom aj fakt, že za 495 minút zaznamenal dva presné zásahy.

Javier Mascherano - 9

Luchova pravá ruka. Jefecito vytvoril s Piquém kvalitnú stopérsku dvojicu, ktorá bola vyvážená a podieľala sa na tom, že Barca v lige inkasovala len 29 gólov. Zároveň sa opäť potvrdilo, že Masche je aj napriek tomu, že je až štvrtým kapitánom, najväčšou autoritou v tíme, ktorý sa spolu s Piquém najlepšie zhostil úlohy motivátora po Xaviho odchode.

Thomas Vermaelen - 5

Belgičan sa opäť nevedel chytiť. V tejto sezóne už nebol, narozdiel od predchádzajúceho ročníka, celý čas zranený, no aj napriek tomu dostával od Lucha len minimum šancí.

TIP | Najhoršia zostava La Ligy 2015/2016

Celkovo sa jeho kúpa veľmi nevypláca. Vermaelen prišiel do Katalánska za slušné peniaze a tak na ňom Barca s vysokou pravdepodobnosťou, ako to už bohužiaľ v tomto klube býva, prerobí.

Jéremy Mathieu - 6

Francúz bol nepredvídateľný. Keď nastupoval ako striedajúci hráč, veľakrát sa stalo, že nehral dobre, trápil sa, predviedol zopár kiksov, no akonáhle ho Lucho postavil do základu, podal kvalitný výkon. Na konci sezóny však pre zranenie dlhšie nehral.

Jordi Alba - 7

Každý má horšie aj slabšie dni. Jordi nemá na ľavom kraji žiadnu konkurenciu, čo je pre neho možno škoda, pretože nemá žiadnu špeciálnu motiváciu dokazovať trénerovi svoje kvality. Španielsky reprezentant však bol počas celej sezóny presne taký, ako ho poznáme - obetavý, rýchly a precízny.

Adriano - 4

Zlá sezóna pre Brazílčana. Hral veľmi málo a keď už hral, tak v dueloch, ktoré boli už rozhodnuté. V lete bude patriť medzi najhorúcejších kandidátov na opustenie katalánskeho klubu. Uvidíme. Ľavý bek už niekoľko ráz avizoval, že Barcu miluje.

Sergio Busquets - 9

Pre Busiho to nebola jednoduchá sezóna, opäť bol pre mužstvo nevyhnutný a hral v podstate vo všetkých dôležitých dueloch, vzhľadom na to, že Lucho za neho nemá žiadnu obstojnú náhradu. Jediný, kto ho dokázal aspoň čiastočne zastúpiť, bol Sergi Roberto.

Ivan Rakitić - 8

Nikto v tíme Azulgranas nemá na svojom konte tak veľa nabehaných kilometrov ako chorvátsky stredopoliar. V tejto ligovej sezóne strelil sedem gólov a patril medzi základné piliere projektu Luisa Enriqueho. Nikto na svete už asi v jeho kvality nepochybuje.

Andrés Iniesta - 9

Kapitán, legenda, symbol Blaugranas. Aj napriek tomu, že Andrés starne, na jeho futbalovom ume mu to neuberá, naopak. Po Xaviho odchode musel prevzať španielsky stredopoliar ešte viac úloh, stal sa ešte väčšim dirigentom a mozgom hry Barcy.

Sergi Roberto - 9

Pred začiatkom sezóny sa hovorilo o tom, že pre Sergiho pôjde o kľúčovú sezónu. Mnoho novinárov tvrdilo, že pokiaľ sa nestane nejaký zázrak, mladík môže skončiť ako mnoho talentovaných športovcov pred ním, ktorých potenciál sa nenaplnil.

TIP | Sergi Roberto dostane za svoje výkony odmenu

Roberto sa stal univerzálom a žolíkom Luisa Enriqueho, ktorý ho mohol použiť na akomkoľvek poste, od pravého beka, cez defenzívneho stredopoliara, až po klasického záložníka. Bol jediným, kto vytváral reálnu konkurenciu pre Daniho Alvesa, Sergia Busquetsa a dvojicu Rakitić & Iniesta.

Arda Turan - 4

Očakávalo sa od neho veľa, no nepredviedol skoro nič. Rozhodne to turecký reprezentant nemal ľahké, no v zápasoch, do ktorých zasiahol, sme od neho nevideli žiadny náznak dostatočnej kvality. Dúfame však, že sympaťák Arda nám ešte všetkým ukáže, prečo ho Barca z Atlética za veľké peniaze kupovala.

Rafinha - 5

Bohužiaľ väčšinu sezóny strávil mimo mužstva, keďže sa Brazílčan trápil s nepríjemným zranením. Talentovaný mladík však po svojom návrate od Lucha dostal dostatok príležitostí a ukázalo sa, že kouč Blaugranas ho obľubuje a verí mu.

Leo Messi - 10

Veľkorysý, inteligentný, geniálny, neuveriteľný, zabijak. S prívlastkami vystihujúcimi Lea Messiho by sme mohli pokračovať aj naďalej. Faktom však ostáva, že Argentínčan bol opäť pri zisku titulu kľúčový.

TIP | TOP zostava sezóny 2015/16

Argentínčan mal drobný hendikep, keď dva mesiace chýbal kvôli zraneniu, no aj napriek tomu zaznamenal v lige neuveriteľných dvadsaťšesť gólov, vďaka čomu sa stal tretím najlepším strelcom. Leo zároveň ovládol tabuľku asistentov, na svojom konte mal šesnásť prihrávok na gól.

Luis Suarez - 10

Ďalší, kto má tú česť patriť medzi tých, ktorý dostali za svoje výkony v tejto sezóne desať bodov. El Pistolero absolútne ovládol štatistiky, keď sa stal najlepším strelcom so 40-timi presnými zásahmi, a na svojom konte mal aj, spoločne s Leom Messim, šesnásť gólových prihrávok.

Neymar - 8

Začal ako blesk, jeho hviezda bola z trojice MSN najjagavejšia, počas Messiho zranenia prevzal taktovku a hral veľmi dobre, no postupne začala jeho forma upadať. Dúfajme, že si v lete oddýchne a po OH bude pripravený hrať v drese Barcelony tak dobre, ako na začiatku tohto ročníka.

Munir - 7

Naozaj nie je ľahké byť útočníkom v tíme, kde hrá trio Messi-Neymar-Suarez. El Haddadi je toho príkladom.

TIP | Munir blízko k novej zmluve

Naturalizovaný španielsky reprezentant musel na svoju príležitosť vytrvalo čakať, no pri zranení jedného z magického tria dostal šancu a vo väčšine prípadov nesklamal.

Sandro - 4

Dlho to vyzeralo tak, že práve on bude štvrtým útočníkom, narozdiel od Munira, no tieto predstavy sa nenaplnili. Sandro dostával minimum šancí, odohral 347 minút, no nepodarilo sa mu streliť ani jeden gól. Navyše sa na konci sezóny zranil a dlhšie si tak nezahral.

Gumbau - 5

Odohral tri zápasy, v ktorých sa dokopy predstavil na 43 minút.

Samper - N/A

Odohral len 29 minút, na základe ktorých jeho výkony nevieme ohodnotiť.

Zdroj: sport.es
Foto: archív

Pe3ik

top komentár
49
2016-05-15 10:07:32

Munir 7? Vazne ? 5-6 by bolo ok........

Montoya

-7
2016-05-15 11:32:09

Munir? 4/10 by mal dostat .. ten chlapec je totalne mimo .. a Sandro este horsie ako Munir ..

Tomy11

top komentár
54
2016-05-15 10:21:24

Neymar fakt 8?mal teraz upadok formy ale celu sezonu bol dobry a napomocny hlavne ked nehral Messi,keby tedy nebolo Neymara tak Barcelona urcite nema titul.Podla mna si zasluzil za celu sezonu aspon 9 ked ne 10 ako ma Luis a Messi

Hobo

18
2016-05-15 11:03:29

S tymto od teba prispevkom od teba úplne suhlasim . Ma teraz vypadok formy ale za celu sezonu urcite 9 . Mnohi zabudaju na to co robil pre barcelonu ked chybal Messi

Ladislavvs

top komentár
51
2016-05-15 10:34:09

Rakitič 9 za asi najstabilnejšiu formu počas celého roka aj s Piquem.

kov3

0
2016-05-15 20:15:34

Napísal si to za mňa, absolútny súhlas.

Federer

32
2016-05-15 10:42:27

Ak má Neymar 8 a pritom ťahal a rozhodoval dlhä dobu pri Messiho zranení, tak ako môže mať Sergi Roberto 9 ? O čom rozhodoval ? Koľko bodov spravil v porovnaní s Neymaom ? Atď.

saamci

-4
2016-05-15 11:29:11

ale neymar je utocník a sergi roberto nie tým pádom ma neymar iné úlohy ako sergi a teda sergi si lepšie plnil svoje úlohy ako neymar a vzhladom na vek a skúsenosti a cenu sergi jednoznacne lepši

Jorge

3
2016-05-15 11:33:31

Ono je otázka, jak to hodnocení chápat, já ho třeba beru tak, že se nejedná o porovnání jejich užitečnosti pro tým, i když i to se zde určitým způsobem odráží. Ta užitečnost je stejně neuchopitelná, intuitivní. Spíš lze to hodnocení chápat jako vyjádření sympatií/nesympatií s výkony, jestli naplnili/nenaplnili určitá očekávání do nich vkládaná. Samozřejmě je do toho zamíchána i popularita jednotlivých hráčů.

Jorge

4
2016-05-15 11:33:45

Sergi Roberto mnohé hodně překvapil, proto má takovou známku...stejným způsobem Neymar mnohé spíš zklamal druhou půlkou sezóny. I já z něj nemám příliš dobrý pocit, těžko říct co s ním je, jen aby se s ním nestalo to co s Ronaldinhem.

Jorge

2
2016-05-15 11:41:26

Asi se to tu nebude líbit, ale já třeba vůbec nechápu 9 pro Iniestu, je to sympaťák, má obrovské zásluhy, je to hrající legenda, ale podle mě je na něm bohužel už příliš patrný úpadek formy, který se zabaluje do toho, že "má víc úkolů" :( Dal bych mu 7, 9 má za to, že jej máme všichni moc rádi, a vždycky budeme :)

Jhonys

5
2016-05-15 10:44:32

No a když už jsme u toho tak Masche 10 :D

Assassin11

37
2016-05-15 10:48:24

douglas za 12 minút dostal 3 a sampera za 29 minút nevedia ohodnotiť :D

123456

-3
2016-05-15 15:48:35

Assassin11 - a teba za 0 min. ohodnotím na kokútka
Stale si neodpovedal , čakám

Assassin11

5
2016-05-15 16:40:38

admini dajte už ban tomuto kreténovi :)

123456

0
2016-05-15 23:38:22

Začo - kokútek chcem sa s tebou stretnúť . Debilko. Už si sa posral ??? Nemáš na to ???

123456

1
2016-05-15 23:50:02

Assassin to ako tá hra ? Hm - bojovník si to áno . Osrate nohavice a voláš druhú pomoc.Spoliehaj sa vždy na seba debilko. Raz aj tak narazíš a niekto ta dá do poriadku. Debilko assassin - celkom sa to hodí čo povieš.No a ak nie , tak je to celkom určite pravda.

galibier

13
2016-05-15 11:06:05

spravte si kazdy vlastnu tabulku z hodnotenim....ale predsa olavujeme...sme CAMPEOOOOONES!!! :-)

Rudla333

-7
2016-05-15 11:23:14

Iniesta méně. Je třeba uznat, že kdyby to nebyl on ale někdo jiný, dali byste mu tak 7, 8...

kov3

0
2016-05-15 20:16:20

Veľmi ťa to trápi?

Rudla333

0
2016-05-17 18:07:51

Ani ne.. jen to, jak moc je tahle stránka, nebo spíš fans tady, neobjektivní, to je až trapné :)

Neymito

5
2016-05-15 11:24:42

Neymar 8 ?

Montoya

-10
2016-05-15 11:36:30

Bravo 8/10
Ter Stegen 7/10
Masip x/10
Alves 7/10
Vidal 5/10
Douglas 2/10
Alba 7/10
Adriano 5/10
Pique 8/10
Masche 8/10
Bartra 7/10
Vermaelen 5/10
Mathieu 4/10
Busquets 8/10
Rakitic 8/10
Iniesta 9/10
Roberto 8/10
Rafinha 6/10
Turan 4/10
Messi 9/10
Suarez 9/10
Neymar 8/10
Munir 4/10
Sandro 4/10

Maxmilian

4
2016-05-15 14:59:54

Tak už keď má teda podľa teba Sandro 4 tak ako môže mať aj Munir 4 hmm? Hrával častejšie aj lepšie a aj nejaké tie góly sme videli od neho aj keď to neboli nejaké famózne rozhodujúce góly no niekedy zahral spoľahlivo. :)

tunno

-6
2016-05-15 12:42:12

Pri hodnotení to chce zohladnovat dôležitosť a moznosti a limity hráča. Bravo 9, obrancom v zaklade po 9, buskec-10, iniesta a rakitic po 8, Neymar 8 Messi 9 suarez 10

Lukasino

1
2016-05-15 13:41:06

Sergi Roberto u mňa jasná 10. Najväčší objav sezóny!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.