V lige je dobojované. Barca obhájila primát v Primera División a za sebou nechala oboch svojich madridských rivalov. Bol to tuhý boj, no pre Kataláncov skončil šťastne. V poslednom kole mal ešte šancu na predbehnutie Barcy Real, ten zápas s Deportivom aj veľmi rýchlo rozhodol, Merengues to však nemali vo svojich rukách a nakoniec im na zisk titulu nestačila ani výhra na ihrisku súpera. V dnešnom vydaní rubriky bude reč o finále Ligy majstrov či o nadchádzajúcom EURE.

Atleti už v zápase s Vigom o nič nešlo, v predposlednom kole totiž hráči Diega Simeoneho senzačne zaváhali na trávniku už istého zostupujúceho Levante. V Madride momentálne rezonuje finále Ligy šampiónov, generálku na tento nesmierne dôležitý duel, v ktorom sa o triumf pobijú práve mužstvá z Madridu, zvládli oba kluby bez inkasovaného gólu.

Celky z hlavného mesta Španielska využili posledný zápas k zohratiu sa, kľúčových hráčov nasadili od začiatku obaja tréneri, Ronaldo však po dvoch vstrelených góloch po polčase dianie opustil, Zidane sa ho zrejme rozhodol stiahnuť kvôli tomu, že po zranení sa ešte nezotavil na 100%.

Za Atlétov sa cez víkend trafili obaja ich útočníci, Griezmann s Torresom zažívajú skvelú sezónu, obom to sype a spolu hrajú skutočne skvele. Los Colchoneros budú s určitosťou chcieť na milánskom San Sire oplatiť Los Blancos prehru z pred dvoch rokov. V Lisabone to pritom s Atlétmi nevyzeralo vôbec zle, koncovka s predĺžením však už patrila Realu Madrid. Rozhodujúci zápas Champions League je naplánovaný na 28. mája.

Celou Európou momentálne rezonujú nominácie trénerov na blížiace sa EURO vo Francúzsku. I keď očakávaným, no i tak pomerne veľkým prekvapením je nezaradenie Karima Benzemu do nominácie tímu Francúzska, naopak z Atlética nechýba Antoine Griezmann, na ktorého sa budú domáci v útoku spoliehať.

TIP | Mathieu si zahrá na EURE!

Čo sa Španielskeho tímu týka, cestu doň si napokon tiež mierne prekvapivo nenašiel túto sezónu skvele hrajúci Sergi Roberto, zaujímavým ťahom od Del Bosqueho je ale aj vynechanie hráča Arsenalu, Hectora Bellerína či útočníka Atlética, Fernanda Torresa. Z tímu Atlética s k reprezentácii pripojí trojica Saúl, Koke a Juanfran, zo strany Realu sú to hráči ako Ramos, Carvajal, Isco či ďalšie prekvapenie v nominácii, Lucas Vazquéz. Z Barcelony na šampionát potom vycestuje pätica Piqué, Alba, Busquets, Iniesta a prekvapivo i veľmi zriedkakedy za Barcu hrávajúci Marc Bartra.

TIP | Nominácia Španielska na EURO 2016

zdroj: forcabarca.sk
foto: archív, reuters.com

jaryn1

-17
2016-05-17 19:57:08

haha pique :D:D http://www.fotbalov.cz/...

Mourinhov_Prst

3
2016-05-18 02:13:59

Čo nové u najväčších rivalov? fekal madrid v smutku lebo uz ani nevedia ako ligovy pohar vyzera :)))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.