Nová zmluva pre Neymara je už na spadnutie. Katalánsky denník SPORT dnes prišiel s informáciou, podľa ktorej je celá záležitosť vo finálnej fáze a navyše aj upresnil niektoré detaily, ktoré načrtnú obsah novej dohody.

Neymar si samozrejme finančné prilepší, no zvýši sa aj jeho odstupná klauzula, ktorá bude mať po deklepnutí všetkých formalít hodnotu 220 miliónov eur. Okrem toho sa s hráčom zmluva predĺži ešte o ďalší rok, v Katalánsku tak bude pôsobiť minimálne do júna 2022. V tom istom roku sa mimochodom plánuje aj predstavenie už hotového Nou Camp Nou. Z Neya bude vtedy už tridsiatnik.

TIP | Neymar bude mať vyššiu výkupnú klauzulu
TIP | Neymar zostane v Barcelone

Nový kontrakt pre tohto hráča je skutočne potrebný, veľmi často, najmä v posledných mesiacoch, sa totiž hovoril o enormnom záujme extrémne bohatých klubov (Manchester United či PSG), ktoré sú ochotné za Neymara zaplatiť plnú výšku odstupnej klauzuly. Tá však vďaka novej dohode stúpne o ďalších 30 miliónov eur, čo je nemalá čiastka, ktorá môže kluby odradiť.

Jednania sa pohli hlavne v posledných týždňoch, ide vraj už iba o doladenie posledných formálnych záležitostí. Už niekedy v období januára bolo jasné, že Brazílčan predĺži, najmä však zo strany Neymarovho otca boli klubu smerované špeciálne požiadavky. Reč je o fiškálnych záležitostiach, s ktorými žiada zástupca Neya pomoc od vedenia klubu. Ten sa chcel uistiť, že sa podpisom novej zmluvy opäť nedostane do problémov s úradmi, no zároveň žiadal od klubu plnú podporu v prebiehajúcich sporoch.

Neymar so svojim otcom a agentom v jednej osobe pred súdom v Madride

K podpisu môže dôjsť už po finálovom zápase Copa del Rey, ktorý sa uskutoční túto nedeľu v Madride. Neymar by tak mal ísť na dovolenku s istou budúcnosťou a snáď aj s čistou hlavou. Pocit istoty by mohol mladíkovi opäť dodať sebavedomie, čo by všetci, od fanúšikov až po vedenie klubu, skutočne ocenili. Olympijské hry mu môžu k opätovnej formy dopomôcť, pozitívom je však i to, že sa Neymar v lete príliš nepreťaží, keďže sa neobjaví na turnaji Copa América.

zdroj: sport.es
foto: sport.es , skysports.com

katalanec

8
2016-05-19 13:02:17

Už nech je to oficiálne a budem štastný, takto to sú len reči do vetra:)

arogantaldo

5
2016-05-19 13:28:14

je ale nehoráznost aby od lekárov až po upratovačky bez ktorých by nepodávali také výkony , títo zarábali stotiny a tisíciny ich príjmov. zvlášt ked takmer všetci sú jemne povedané velmi jednoduchí.
robia mi svojim umením síce radost ale je to absurdné

okbor

-3
2016-05-19 13:51:45

Ale s tým nič nenarobíš, lebo biznis. Alebo vlastne by sa dalo. Hneď po osamostatnení Katalánska by bolo možné podať návrh na znárodnenie FCB(prevzatie do vlastníctva štátu). Potom by bol najväčší frajer ujo, čo predáva lístky, pretože tieňový biznis by fungoval ako za socializmu u nás (pumpár, mäsiar, vedúci autoservisu, doktor, vekslák atď.). A hráči by boli oficiálne zamestnanci miestneho poľnohospodárskeho družstva alebo mäsokombinátu. A všetci by si boli "rovní".

jaryn1

3
2016-05-19 16:39:11

Neymar :D:D:D http://www.fotbalov.cz/...

Nalim

3
2016-05-19 18:27:16

Treba si uvedomiť: nevidieť len zárobky hráčov, ale na hviezdach zarába klub, daniari(teda štát), televízie, značky výrobkov atď. To najdôležitejšie: milióny chudobných ľudí zabúda na svoju chudobu keď hrá ich milovaný klub a milované hviezdy.Ak si sadnú k telke a ich klub vyhrá zápas, trofej idú do práce spokojní a šťastní. Ľudia potrebujú chlieb a hry. To šťastie, vidieť Lea a Barcu nebude trvať večne, treba si to užiť. A peniaze neprinášajú šťastie, skôr opak. Do hrobu si každý odnesie 2 kubíky zemi. Nech žije FC Barcelona...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.