Barcelona už poctivo plánuje káder pre nasledujúcu sezónu. Zoznam posíl je dlhý, no oficiálny záujem klub nepotvrdil takmer pri žiadnom hráčovi. Vie sa len to, že Barcelona predostrela ponuku za Mauricia Lemosa. Pomerne neznámy hráč, preto si ho bližšie predstavíme.

Lemos v súčasnosti oblieka dres Las Palmas, je to mladý, len 20-ročný stopér. Začínal v nižších kategóriách v uruguajskom klube Defensor Sporting, kde v prvom tíme debutoval v roku 2014. Za sezónu a pol však odohral len 9 zápasov. Vzhľadom na jeho vek a predpoklady sa mu otvorili dvere do Európy a to Lemos využil - odišiel do Rubinu Kazaň.

TIP | Lemos komentoval záujem Barcelony
TIP | Las Palmas postup Barcelony nahneval

V Rusku sa zdalo, že nenapreduje, no to bolo zapríčinené predovšetkým nevýraznou sezónou od celého mužstva. V Kazani hral iba pol roka a aj tak odohral len pár zápasov. V posledný deň zimného prestupového obdobia ho však z Ruska vytiahol Las Palmas. Do Španielska cestoval na polročné hosťovanie, ktoré sa neskôr zmenilo na trvalý prestup.

Zaujímavosťou je, že v La Lige debutoval proti Barcelone. V druhej polovici sezóny odohral 10 zápasov a v základe nastúpil až v 8. prípadoch. Las Palmas nakoniec skončil na skvelej 11. pozícii. Lemos je takisto členom uruguajskej reprezentácie do 22 rokov.

Post a herný štýl

Ide o stopéra a praváka. V prvých dvoch zápasoch za Las Palmas, tréner ho nasadil do stredu poľa na post defenzívneho záložníka. Túto pozíciu v Barcelone hrávali viacerí hráči ako napríklad Mascherano, Touré či Márquez... Vyniká schopnosťou zastavovať protiútoky súpera a vďaka svojej predvídavosti dokáže pozíciu stopéra a pivota kombinovať, hoci zvyčajne hráva v strede obrany.

Je zavalitý, no rýchly, s dobrou osobnosťou a je na tom dobre aj s loptou na kopačke. Hodil by sa ako dobrý doplnok k Piquého schopnostiam. Je však aj čo zlepšovať. V 10 zápasoch totiž videl hneď 5 žltých kariet. Ako mladík je vzadu ešte nerozvážny a ak k tomu prirátame temperament uruguajskej futbalovej školy...

zdroj: weloba.com
foto: weloba.com

BenjaminN

14
2016-05-21 18:35:31

Nic moc hráč, lepší je u možná Bartra.. :)

Sabuliak

3
2016-05-21 23:12:26

Ja budem do konca zivota lutovat ak Barca pusti Bartru

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.