Je to tu! Šanca na skompletizovanie a zakončenie ďalšej nesmierne úspešnej sezóny pre Blaugranas. Pokiaľ sa zverencom Luisa Enriqueho podarí vyhrať posledný duel tohto ročníka, tím skompletizuje nesmierne cenný double. V ceste však stojí huževnatá Sevilla.

O náročnosti duelu svedčia aj posledné zápasy medzi andalúzskym a katalánskym veľkoklubom. Faktom ostáva, že sa máme na čo tešiť.

FC Barcelona

Barca bude vo finále Copa del Rey miernym favoritom. Od Kataláncov sa očakáva herná prevaha, no Andalúzania už niekoľko ráz ukázali, že to na zverencov Luisa Enriqueho vedia. Pozitívom však je skvelá forma Kataláncov, ktorí v posledných piatich dueloch skórovali hneď dvadsaťštyrikrát.

Luchovi hrá navyše do karát to, že má k dispozícii celý svoj káder. Od lekárov dostala zelenú dvojica Claudio Bravo a Sandro, ani jeden z nich by však do zápasu podľa očakávaní zasiahnuť nemal. V bránke by sa mal totiž predstaviť Marc André ter-Stegen.

Azulgranas môžu skompletizovať double. Zápas bude mať opäť zvláštnu príchuť pre Ivana Rakitića, bývalého kapitána Seville, ktorý doviedol Los Nerviononses k zisku Európskej ligy. Chorvát sa taktiež očakáva v základe, Lucho by mal vytiahnuť tzv. once de gala.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen; Alba, Piqué, Mascherano, Alves; Rakitić, Busquets, Iniesta; Neymar, Suarez, Messi.

Sevilla CF

Tím, ktorý si právom za posledné roky vyslúžil prezývku pohárový, bude pre Barcu nepríjemným súperom. Andalúzania sú pred finále Copa del Rey dobre navnadení, keď v stredu zvládli prvú zaťažkávajúcu skúšku, vo finále Európskej ligy sa im podarilo zvíťaziť tretíkrát v rade. Tentokrát odišiel naprázdno Liverpool.

Unai Emery dokázal so svojím tímom neskutočné veci aj počas tohto ročníka. Spoľahnúť sa počas celej sezóny mohol na niekoľko tradičných opôr, medzi ktoré patrí Gameiro, vicekapitán Coke či gólman Sergio Rico. Mužstvo bolo skvele zladené, okrem viacerých skúsených harcovníkov nechýbali ani mladé pušky.

Problémom však sú zranenia. Dlhodobo chýbajú Michael Krohn-Dehli a Benouit Tremoulinas pre problémy s kolenom, Emery sa nemôže spoľahnúť ani na Marca Andereolliho, ktorého trápi achilovka. Rovnako tak vo finále neuvidíme s najväčšou pravdepodobnosťou Reyesa a Ramiho.

Predpokladaný výsledok

Barca má na pohár rovnako veľký zálusk. Znamenal by totiž ďalšie double, ktoré sa vždy počíta. Ako toto finále vidí najväčšia tipérska komunita? Až 95% jej členov verí Barcelone.

Iný pohľad ponúka stratég sanny66, ktorý tuší, že finále bude poriadne vyrovnané a na svoj tiket umiestnil tip na remízu v hodnote 6,10.

Kto získa Španielsky pohár? Ako tipujete na tento duel vy? O všetkom sa rozhodne v domovskom stánku Atlética Madrid, na Esteadio Vicente Calderón v nedeľu večer.

Nechajte sa inšpirovať tiketmi komunity tipérov v Tiket aréne, či analýzami týchto skúsených stratégov, ktoré vám môžu pomôcť získať parádnu výhru! Nemáte ešte účet v Tipsporte?

FC Barcelona 3:1 FC Sevilla

Info o zápase

Dátum: 22. máj 2016

Miesto: Vicente Calderón, Madrid

Čas: 21:30

Zdroj: forcabarca.sk, goal.com
Foto: archív, goal.com

Mikel

1
2016-05-22 18:17:57

da sa to niekde vidiet, ci len na nete?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.