Barca má sezónu už za sebou a ak sa za ňou obhliadneme, môžeme ju považovať za nesmierne úspešnú. Double je krásny úspech, ktorý sa navyše nerodil vôbec ľahko. Istú časť sezóny to nevyzeralo s tímom Luisa Enriqueho vôbec dobre, no potom prišla gólová mánia Luisa Suáreza.

Nebolo to síce len o ňom, to určite nie, no na trofejach má tento útočník leví podiel. Zažil svoju životnú sezónu, dal v nej 59 gólov vo všetkých súťažiach, vyhral ocenenia Pichichi a Zlatú kopačku, jednoducho fantázia. Pozrime sa na niekoľko zaujímavostí o týchto góloch:

  • Zo svojich 40 ligových gólov dal 30 svojou silnejšou pravou nohou. Zvyšných 10 bolo rovným podielom rozdelených medzi ľavačkou a jeho hlavou.

  • Okrem toho, že sa stal najlepším strelcom celej ligy, dokázal dať i najviac gólov na domácom ihrisku. Na Camp Nou sa trafil 23-krát.

  • Najobľúbenejšou obeťou Luisita bol brankár Gijónu, Ivan Cuellár. Tomu dokázal v dvoch zápasoch dať až 5 gólov.

  • 5 gólov bol schopný dať okrem Gijónu aj Bilbau a Valencii. Eibar a Deportivo si zas vychutnal s celkovo štyrmi gólmi.

  • Na najviac zásahov mu prihrali Messi s Neymarom (10), príliš však nezaostávajú ani Dani Alves (6) a ani Jordi Alba (5).

  • Keď už ostatným dochádzajú sily, Luis je ešte stále ostrý ako britva. Až 41 z celkových 59 gólov zaznamenal v druhom polčase.

  • Svoje mužstvo dostal až v 13 prípadoch do vedenia. 8-krát to bolo na Camp Nou, 4-krát vonku a raz na neutrálnej pôde.

  • Súperových obrancov terorizoval takmer konštantne. 6-krát dokázal zaznamenať dva góly v zápase, 5-krát sa tešil z hat-tricku a dokonca 2-krát zo štyroch gólov v jednom zápase. Pamätné sú najmä jeho 2 zásahy na Santiago Bernabéu.

  • Takmer vždy, keď to Barca potrebovala a trápila sa, prišiel Suárez a zaskvel sa prelomovým gólom. V apríli mal na konte neuveriteľných 11 presných zásahov, pričom všetci dobre vieme, v akom rozpoložení sa vtedy mužstvo nachádzalo.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com , twitter.com

Rossel

19
2016-05-27 00:38:43

Keď k nám prichádzal za 90 miliónov, vedel som že tento "dlh" Barcelone splatí, dával som tomu tak 4-5 rokov...no ani vo sne by ma nenapadlo že to budú necelé dva roky... Svojimi gólmi najviac pomohol tento rok k zisku ligy, zisku svetového pohára, nehovoriac o minulej sezóne...

jokerito

6
2016-05-27 09:16:28

Kľudne ešte môže ďalšie tri roky splácať :) Vôbec mi nebude vadiť ak nám vystrieľa ďalšie tri tituly :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.