Analytik Ricard Torquemada pravidelne na konci každej sezóny hodnotí celý uplynulý ročník. Inak tomu nebolo ani teraz, pre Welobu si tento futbalový odborník posvietil na niekoľko dôležitých pozitívnych bodov. Rovnako však našiel aj nedostatky, ktoré treba do ďalších sezón vyriešiť.

Konkurencieschopnosť tímu

"Tím skoro ukončil sezónu lepšie než kedykoľvek predtým. Oživenie konkurencieschopnosti mužstva pre neho znamenalo zisk dvoch titulov. Keď sa na to pozrieme práve z hľadiska konkurencieschopnosti, hodnotím, že pre Barcu išlo o skvelú sezónu. Preukázala svoju kvalitu."

"Demonštrovala, že tím okrem toho, že hrá dobre, je schopný veľmi dobre konkurovať ostatným. Na to, aby ste boli úspešní, nepotrebujete, aby bolo všetko dokonalé. Barca v tomto ohľade spravila veľký krok dopredu. Mužstvo je schopné rozpoznať, čo je zlé a rovnako dokáže zistiť, ako to napraviť. A to dokážu len veľké tímy."

Sergi Roberto

"Jedna z vecí, pre ktorú si budeme pamätať druhý ročník Luisa Enriqueho v Barce, je herná explózia Sergiho Roberta. Nikdy predtým nehrával s takou pravidelnosťou a preto bola pre neho táto sezóna dokonalá. Stal sa hráčom, ktorého sme si priali sledovať, nezáležiac pritom na poste, na ktorom nastúpil. Nevadila nám ani tak zvláštna pozícia, keď hral ako krajný bek."

"Či už ako pravý obranca alebo defenzívny stredopoliar, Sergi nám ukázal, že je spoľahlivým a solídnym hráčom, obzvlášť však v strede poľa. Nemyslím si, že by Barca mala hľadať ďalšieho defenzívneho záložníka, pretože Sergi Roberto je kvalitnou náhradou za Busquetsa. Nikto nemôže spochybniť, že je aktuálne dvanástym hráčom."

Luis Enrique

"Odkoučoval dve sezóny, za ktoré si zaslúži byť považovaný za jedného z najlepších trénerov v histórii FC Barcelona. Či už ste stotožený s jeho štýlom viac alebo menej, to už je iná vec. No to, že za dva ročníky vyhral päť alebo šesť dôležitých titulov, je sci-fi."

TIP | JOSEP GUARDIOLA: Už ako hráč (bol vlastne) trénerom
TIP | Analýza aspektov: Lionel Messi - "falošné krídlo"

"Je možné, že jeho tím nemá to čaro, ako ostatné tímy, no jeho zoskupenie ho predurčuje k tomu, že nemôže byť až tak harmonický. Luis Enrique našiel spôsob, ako vyhrávať, a to aj napriek tomu, že občas musí učiniť rozhodnutia, ktoré nenájdete v žiadnej príručke, medzi ktoré patrí napríklad aj vystriedanie Ivana Rakitića za Mathieua vo finále Copa del Rey. Tréner totiž musel stiahnuť skutočne dôležitého hráča."

"Hoci to však kvôli výsledkom, ktoré sú veľmi dobré, nebolo zatiaľ potrebné, osobne by som privítal, keby mala Barca viac taktických variant."

Zostavy

"Sezóna sa skončila so znepokojivým rozdielom medzi základnou jedenástkou a lavičkou. Vyzeralo to tak, akoby bol tím rozdelený do dvoch spoločenských tried. Luis Enrique ukončil túto sezónu s rovnakou zostavou, ako minulý rok, čo už v nasledujúcej sezóne nemôže dopustiť, a to aj napriek tomu, že ide o dobrých hráčov."

"Arda Turan a Aleix Vidal sa musia posunúť dopredu a klub musí odviesť dobrú prácu, aby sa mu podarilo posilniť mužstvo. Barca musí podnietiť vnútornú súťaživosť s novými hráčmi a zvýšiť tak úroveň družstva."

Zdroj: weloba.com
Foto: weloba.com

geret

17
2016-05-28 16:25:01

a ja sa tesim na vecer.nemam rad hru atletou ale teraz bodaj by hrali este vecsi beton aspon 100raz.aspon 2:0!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.