Legendárny obranca FC Barcelona Carles Puyol v rozhovore pre denník Sport hovoril o Messim, legendárnej generácii hráčov ako Xavi či Iniesta a o ďalších zaujímavých veciach...

Valdano uviedol, že tvoja generácia je neopakovateľná.

"Predovšetkým preto, lebo všetci hlavní hráči boli odtiaľto. Je veľmi zložité, aby toľko vecí v jednu chvíľu vyšlo. Xavi, Iniesta, Piqué, Valdés..., Xavi. Vášeň k futbalu, motor tejto generácie. Je privilégium s ním byť. Jedno čo som vtedy chcel, je dostať loptu a prihrať mu ju. Iniesta. Vo finále Copa del Rey bol ako tanečník. Elegantný, ako dieťa, ktoré nikdy nerozbilo tanier."

A dostávame sa k Messimu. Čo by si mohol o ňom povedať, čo ešte nebolo povedané?

"Súhlasím s tými, ktorí tvrdia, že v posledných 10 rokoch je pupočnou šnúrou klubu. Nemám pochybnosti o tom, že sledujeme najlepšieho hráča histórie. Je vždy dobrý, nikdy sa neskrýva a ak chce, môže byť na vrchole aj do 40."

TIP | Puyol si opäť zahral s Ronaldinhom a Eto'om
TIP | Puyol: Najinteligentnejší futbalista, s akým som kedy hral?

Naozaj?

"Stále sa rozvíja. Nemá strop. Dominuje vo všetkých herných aspektoch. Má absolútny vplyv."

A Puyol... mohol si zostať dlhšie?

"Nie, veľmi veľa vyžadujem a nechcem dobre iba hrať, ale aj trénovať. No koleno ma zastavilo. Klub chcel, aby som pokračoval, aby som bol s tímom, ale z mojej strany bolo úprimnejšie, aby som ustúpil nabok a lepšie sa doliečil."

Tata Martino ťa však chcel...

"A som za to vďačný. Cítil som sa zle, pretože som mal pocit, že som sklamal. Urobil som nemožné, dostal som sa tam, ale v konečnom dôsledku som svoj osud musel akceptovať."

Chceš sa do Barcelony vrátiť?

"Hoci je Barca mojim domovom, v súčasnosti na to nemyslím. Som nadšený z toho, že s De la Penom a Sostresom máme firmu, je to projekt, ktorý sa mi veľmi páči."

Pýtal som sa preto, že si bol chvíľu riaditeľom pre futbal...

"Bolo to len dva a pol mesiaca spolu so Zubizarretom. Zanechal som svoj vlastný dojem. Predtým ako prepustili Zubiho, už som klubu povedal, že odchádzam. Žiadali ma, aby som trochu počkal."

Rozčúlilo ťa, že Zubiho prepustili?

"Ranilo ma to. To rozhodnutie sa mi nepáčilo, ale to, čo klub urobil, rešpektujem."

A prečo si odišiel?

"Myslel som si, že to bol omyl. Ak prestanete hrať, potrebujete trochu pokoja. Moje koleno na tom nebolo dobre, nemohol som športovať. Bol som tiež blízko k hráčom, trénerovi."

A čo Luis Enrique?

"Je veľkolepý. Ako Pep, má tú istú vášeň pre svoju prácu, tú istú myšlienku, hoci majú rozdielny charakter."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Ivan58_

17
2016-05-31 17:26:19

Premna najlepsi obranca aky bol v Barce a najlepsi kapitan. Len skoda ze do toho videa dali asi ten najhorsi cover takej super pesnicky.

lovefootball

3
2016-05-31 18:05:37

Neskutocne hovna sa zasa sypali z tej spinavej portugalskej papule. A to ho tu niektori http://www.fotbalportal.cz/...

cruyff

-10
2016-05-31 19:31:44

Xavi...motor tejto generácie...doplnil by som ,,futbalový rozum tejto generácie,, pri Luchovi tento človek MUSEL bojovať o miesto v zostave....Pepovi nesaha ani po členky..visca..

Jakub19

-1
2016-05-31 20:29:31

http://www.forcabarca.sk/... :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.