Ivana Rakitića a jeho Chorvátsko už o pár dní čaká úvodný zápas majstrovstiev Európy proti Španielom. Ešte predtým však poskytol rozhovor pre denník Marca, v ktorom hovoril o svojich úlohách pod Luisom Enriquem či uplynulej sezóne.

Rozvoj na individuálnej úrovni

"Myslím si, že som sa od svojho príchodu do Barcelony zlepšil vo všetkých aspektoch. Na profesionálej úrovni to boli dva pôsobivé roky. Iniesta, Leo, Busi, Masche, predtým Xavi... sú to osobnosti, ktoré vám pomôžu rásť."

Úloha v Barcelone

"V útoku máme obrovskú kvalitu, takže im musíte vždy pomáhať zažiariť. Som hrdý, že môžem byť za tými tromi [MSN] pred bránou, pretože sa rád pohybujem vpredu. Naučil som sa štýl a odbehal som už metre, metre a metre. A robím to preto, lebo ti to vrátia neskôr."

Messi

"Nie je dôležité bežať iba z povinnosti, musíte vedieť, kedy bežať. To, že Leo odbeží v štatistike o dva kilometre viac, nám nepomôže. On nám pomáha v situáciach, kedy môže súperovi uškodiť. Vie, čo má robiť. Náš štýl je založený z veľkej časti na ňom."

Výsledková kríza a vypadnutie z Ligy majstrov

"Môžete to volať ako chcete. Futbal nie je vždy jednoduchý. Dôležité je, že vždy veríme v naše myšlienky. Ak by Griezmannova hlavička nebola taká perfektná a nepadla by do brány, všetko by bolo inak, pretože sme mali hru pod kontrolou. Treba tiež spomenúť neodpískaný pokutový kop v 93. minúte. V konečnom dôsledku sa to ukázali ako detaily, ktoré išli proti nám. Keď hovoríme, že tento tím sa môže zlepšiť, máme na mysli tieto veci."

TIP | Rakitić daroval cenu do finále pohára v Bosne
TIP | Guardiola: Táto Barca by bez Lea neexistovala

Double

"Dokazuje to, že sme mali vynikajúcu sezónu, ktorá nám dodá silu do tej ďalšej. Našim veľkým cieľom bude opäť vyhrať Ligu majstrov."

Iniesta

"Ak chcete hovoriť o Andrésovi, musíte ísť na Google a vyhľadať najlepšie možné prívlastky. Nikdy som nevidel nikoho ako je on, či už ako hráča alebo človeka. Je veľkolepý. V zápasoch, kde je na Barcelone väčší tlak, nás vždy podrží ako náš kapitán. Veríme mu na 100%."

zdroj: sport-english.com

foto: fourfourtwo.com

MAESTROOO

24
2016-06-09 10:39:36

Cítim to dalšiu sezonu na dalšie TREBLE :) kader bude silnejší motivovanejší !!! GO BARCA !!!

tomessi

6
2016-06-09 15:15:36

Sme jediny klub v historii ktory vyhral treble 2x a to dokonca v ramci Spanielska.. budme realisti, dalsi treble? Ak to tento tim da, uz asi nikto nezapochybuje ze je bezkonkurencne najlepsi v historii... Titul v la lige asi najviac odraza dlhodobu kvalitu a vykony, v poharoch hra rolu aj stastie, momentalna forma, rozhodcovia, zreb a kopec dalsich veci.

MRaper

-11
2016-06-09 11:59:19

Z Marianem ci Umtitim a Nolitem? Neblazni

tomessi

1
2016-06-09 13:58:54

Pre mna najdolezitejsia je la liga

Neymito

3
2016-06-09 14:25:04

Pre mna treblle(;

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.