Denník La Vanguardia dnes informuje o dohode, ktorú dosiahla FC Barcelona s autoritami daňového úradu. Pôjde o finančné odškodnenie, resp. pokutu, ktorú Blaugranas zinkasujú kvôli chýbám vykonaným vo veci Neymarovho prestupu.

Pakt by mal očistiť súčasného prezidenta Josepa Maria Bartomeu a tiež jeho predchodcu Sandra Rosella. Dnes sa podmienky predložia vedeniu, ktoré o tom bude hlasovať. Daňový úrad žiadal trest odňatia slobody v dĺžke dvoch rokov a troch mesiacov pre Bartomeua a v trvaní šiestich rokov a siedmych mesiacov pre Rosella.

TIP | Neymargate končí!

Ak by sa podmienky dohody medzi dvoma stranami vo vedení Barcy prijali, predišlo by sa súdnemu konaniu. Úrad by sa už nezaoberal jednotlivými osobami, ale klubom, ktorý by tak dostal finančný trest vo výške 4-6 miliónov eur. Oproti prvotne navrhovanej pokute 63 miliónov eur pre klub by to však bola určite prijateľnejšia čiastka.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com

sid1

9
2016-06-10 14:37:57

Aj tak toto musi mat nejake nasledky pre vedenie. Chapem ze asi to cele bolo dost komplikovane ale klub by mal mat take veci snad osetrene.

quentin

7
2016-06-10 15:28:25

Moj názor je, že minimálne úzke vedenie o tom vedelo a dohodlo sa na Neyovom, povedzme neštandardnom postupe pri kúpe Neya, spolu s Neyovým otcom a rovnako so Santosom. Ale ktosi si otvoril ústa, kde nemal a dozvedeli sa o tom úrady, ktoré sú v réžii Madridu (myslím vládu). A keďže sa navyše jedná o FCB-katalánsky klub, viac už im nebolo treba. Súhlasím so Sidom, niekto by mal niesť zodpovednosť, aspoň morálnu.

quentin

4
2016-06-10 15:32:58

PS: ak je final pokuta tie 4, či 6M a bude pokoj, tak dúfam, že už cinkli v štátnej pokladni. Tých daňových poľovačiek na klub a hráčov už bolo dosť. Verím, že sa viac opakovať nebudú takéto hlúposti. Škodia všetkému, čo FCB znamená a prezentuje. Visca el Barca!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.