Ako dobre vieme, Barca na nákupy tento rok nemá vyhradenú takú veľkú čiastku, ako by si možno viacerí predstavovali. Práve preto Katalánci budú nakupovať efektívne, zamerať sa musia na talentovaných hráčov, ktorých cena nie je príliš vysoká. The Hard Tackle má pre vedenie FCB päť tipov.

Andre Gomes

22-ročný portugalský stredopoliar patril medzi najlepších hráčov Los Che v celej uplynulej sezóne. Vo svojej prvej sezóne vo Valencii, po tom, čo strávil ročník predtým na hosťovaní v Benfice, sa mu podarilo streliť päť gólov. Gomes si na svoje konto pripísal aj päť asistencií.

Tieto čísla možno nie sú ničím výnimočné, no jeho výkony mu zabezpečili záujem rôznych veľkoklubov. O Gomesove služby stojí hlavne Manchester United, anglickému veľkoklubu by jeho rozhľad a technická vyspelosť v strede poľa pomohla. Za hráča si Valencia bude pýtať menej ako 40 miliónov libier, čo je v prepočte asi 50 miliónov eur.

Marquinhos

Brazílsky stopér patril medzi najväčšie kúpy PSG v roku 2013, keď prišiel z Ríma za takmer 32 miliónov eur. V súčasnej dobe však hrá pri Davidovi Luizovi a Thiagovi Silvovi druhé husle, keď väčšinu duelov uplynulého ročníka strávil len na lavičke.

O služby 22-ročného stopéra však stojí niekoľko iných špičkových klubov, vrátane Manchestru United, Chelsea či práve Barcelony. Mladý obranca by v blízkej budúcnosti mohol patriť medzi najlepších na svete a cena 38 miliónov eur, ktorú za neho bude pýtať PSG, sa vôbec nezdá byť vysoká.

Seamus Coleman

Coleman patrí medzi najšikovnejších hráčov Premier League, čoho svedkami sme aj na EURO, kde reprezentuje írske národné mužstvo. Pravý obranca Evertonu je rýchly, silný, rád sa taktiež zapája do ofenzívy a pre svoje mužstvo sa stal v poslednom období veľkou oporou.

Po tom, čo Barca prišla o Daniho Alvesa, by sa jej krajný bek rozhodne zišiel. Za Colemana požaduje Everton sumu v rozmedzí od 40 do 50 miliónov eur.

Kevin Strootman

Zatiaľ čo všetky špekulácie ohľadom prípadných prestupov hráčov z Ríma sa týkali Nainggolana a Pjanića, každý akosi zabúda na Kevina Strootmana, ktorý sa dal dokopy po tretej operácii kolenného kĺbu za dva roky. O 26-ročného stredopoliara bol obrovský záujem rôznych veľkoklubov pred dvoma rokmi a všetko nasvedčuje tomu, že tomu inak nebude ani teraz.

Strootman je záložník, ktorý dokáže diktovať tempo hry, vie útočiť, no rovnako tak sa poctivo vracať do defenzívy. Pochopiteľne pri ňom hrozí veľké riziko ohľadom zranení, vzhľadom na jeho problémy s kolenom, no pokiaľ by sa hráčovi viac neobnovili, je možné, že by sa mohol opäť vráviť na úroveň hráča svetovej triedy.

Kingsley Coman

20-ročný Francúz už toho stihol vo svojej kariére viac než dosť. Zahral si už v troch kluboch, ktoré jasne dominujú vo svojich krajinách, v Bayerne Mníchov, PSG aj v Juventuse Turín. Bavori ho počas letného prestupového obdobia môžu z hosťovania zo Starej dámy definitívne odkúpiť za 28 miliónov eur.

V prípade však, že by sa tak nestalo, čo sa v tejto chvíli javí ako menej pravdepodobné, je tu o Comana mnoho rôznych záujemcov, medzi ktorých vraj patrí aj Barca. Kúpa tohto talentovaného mladíka by rozhodne nebola na zahodenie.

Zdroj: thehardtackle.com
Foto: thehardtackle.com

lovefootball

1
2016-06-18 12:30:59

https://youtu.be/...

Rossel

32
2016-06-18 12:43:08

Hlavne ten Coman keby prišiel...ale to by trebalo uvoľniť miesto v zálohe...je to fantastický hráč..

stegen

19
2016-06-18 13:01:16

Coman a Marquinhos tych dvoch :-) jednoznačne

kluc

6
2016-06-18 13:07:04

Predať Vermaelena a skúsiť dávať Mascherana aj na pravú stranu stoperskej pozície keďže máme už 2 ľavákov stoperov...
Prípadnou kúpou Marquinhosa môže nastať situacia ako minulý rok že Bartra nehrával a problém mal dostať sa do zostavy aj Vermaelen ako 4. voľba stopera

Vendeta

1
2016-06-18 16:51:18

Ja by som predal rýchlo ardu do činy za obrovské peniaze a kupil niekoho naozaj kvalitného kto by bol tip ako iniesta.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.