Mať otca profesionálneho futbalistu prináša svoje klady aj zápory. Skvelým príkladom toho, ako sa dá z jeho skúseností vyťažiť je napríklad Eidur Gudjohnsen, ktorý ustál tlak a podarilo sa mu dokonca preskočiť otcovu vysoko nasadenú latku. Pozrime sa však spolu na 13 talentovaných mladých futbalistov, ktorí sú potomkami známych futbalistov a majú predurčenú veľkú budúcnosť.

Christian Maldini

Keď v roku 2009 po dlhočizných dvadsiatich štyroch rokoch v AC Miláno ukončil Paolo Maldini kariéru, klub sa rozhodol na znak najvyššej úcty voči tomuto legendárnemu obrancovi už navždy vyradiť jeho číslo 3. Jediná situácia, kedy by si ešte niekto mohol v Miláne obliecť dres s týmto číslom by nastala, keby sa do prvého tímu dostal Maldiniho syn.

Všetko nasvedčuje tomu, že rozhodne nejde o úplne nereálnu vec. Starší z dvojice synov bývalého talianskeho reprezentanta Christian totiž pokračuje v šľapajách svojho otca a starého otca, žiaľ už zosnulej legendy, Cesara Maldiniho.

Luka Zahovič

Narodil sa v Portugalsku, hráva v Holandsku a reprezentuje Slovinsko v kategórii U-21, všetko nasvedčuje tomu, že na Zahoviča čaká rovnako pestrá kariéra, akú zažil jeho otec Zlatko. Ten počas tej svojej účinkoval v Srbsku, Portugalsku, Grécku, Španielsku a Slovinsku.

Jeho synovi sa zatiaľ vo svojom kariérnom vzostupe veľmi darí. Po niekoľkých sľubných rokoch, ktoré strávil v Maribore, ho za približne 700 000 eur odkúpil Heerenveen, dvanásty tím uplynulej sezóny Eredivise. Zahovič v ňom nastupuje s číslom 15.

Oan Djorkaeff

Youri Djorkaeff bol sám synom futbalistu, jeho otec Jean hrával v drese špičkových francúzskych tímov, v rozmedzí rokov 1958-1974 hral za Lyon, Marseille, PSG a Paris FC. Rovnako tak odohral štyridsaťosem duelov za francúzsku reprezentáciu.

Youriho kariéra bola ešte pôsobivejšia, podarilo sa mu v reprezentácii nastúpiť do osemdesiatich dvoch zápasov, hviezdil v Interi, Monaku a PSG. Futbalová dynastia Djokraeffovcov však stále pokračuje a má svojho nástupcu. Od 19-ročného Oana, hráča Evianu, sa v budúcnosti taktiež očakávajú veľké veci.

Celá dynastia rodiny Djokrkaeffovcov

Niall Keown

Rovnako ako jeho otec Niall hráva na poste stopéra. Keown Jr. aktuálne účinkuje v Readingu, 21-ročný mladík už stihol debutovať aj za írsku reprezentáciu v kategórii U21. Od anglického rodáka z Oxfordu sa pritom očakávajú v jeho klube veľké veci, dôkazom je aj predĺženie zmluvy o tri roky.

Ianis Hagi

Len 17-ročný Ianis v minulej sezóne nastúpil do tridsiatich šiesitich duelov v drese Viitorul Constanta, teda v špičkovom rumunskom mužstve, ktoré patrí medzi národnú elitu. Pochopiteľne jeho výkony neostali nepovšimnuté v mládežníckych kategóriách rumunskej reprezentácie.

Syn Gheorgheho Hagiho, ktorý mal prezývku Karpatský Maradona, v dvoch reprezentačných zápasoch kategórie U19 strelil dva góly. Od vyrovnania svojho legendárneho otca, okrem iného bývalého hráča Barcelony, má však ešte veľmi ďaleko.

Tom Rosenthal

Bývalý útočník Liverpoolu, Tottenhamu a Watfordu Ronnie Rosenthal odohral za izraelské národdné futbalové mužstvo 60 duelov, no jeho syn Thomas sa podľa všetkého rozhodne pre reprezentovanie Rode Duivels, Belgicka, teda rodnej krajiny jeho mamy.

Tínedžer, ktorý v minulej sezóne prestúpil do QPR z tímu Zulte Waregem, je už 19-násobným belgickým reprezentantom v kategórii U-19.

George Newell

Uplynulá sezóna pre Bolton nebola vydarená. Klub vypadol z druhej najvyššej anglickej ligy, no ako sa vraví, všetko zlé je na niečo dobré. Na konci sezóny totiž dostávali šance mladíci, vrátane talentovaného Georga Newella, syna bývalého stredného útočníka Evertonu Mikea.

Leroy Sané

Narozdiel od predchádzajúcich hráčov, Leroya Saného zrejme nemusíme zvlášť predstavovať. Útočník Schalke zaujal v poslednej sezóne celý futbalový svet, keď si pri 31 štartoch na svoje konto pripísal sedem gólov a na šesť presných zásahov prihral.

Jeho otec Souleyman strávil tiež nejaký čas počas svojej hráčskej kariéry v Nemecku. V osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch hrával za Freiburg, Nurnberg a Wattenscheid. Narozdiel od svojho syna, ktorý už okrem iného debutoval v seniorskej nemeckej reprezentácii, však Souleyman hrával za Senegal.

Rivaldinho

Nemusíte byť géniom na to, aby ste hneď v momente po prečítaní Rivaldinhovho mena prišli na to, kto je jeho otcom. 21-ročný mladík s veľkou pravdepodobnosťou nikdy nedosiahne úroveň Rivalda a nikdy nedosiahne ani časť jeho úspechov (tituly z Majstrovstiev sveta, Copa America či Ligy majstrov), no nič to nemení na tom, že ide o nesmierne šikovného futbalistu.

Útočník, ktorý len prednedávnom prestúpil do Internacionalu, hral spoločne so svojím otcom v jednom tíme, ide o Mogi Mirim. Dokonca sa dvojici Rivaldinho a Rivaldo podaril obdivuhodný zápis, obaja strelili v jednom zápase gól pri výhre nad Macae.

Cruz Beckham

Becks'ov 11-ročný syn Cruz je ešte na míle vzdialený od seniorského futbalu, no aj napriek tomu je považovaný za najtalentovanejšieho z Beckhamových potomkov. Veľké šance na prípadnú sľubnú futbalovú kariéru mu dáva aj akadémia Arsenalu, kde Cruza prijali.

Enzo Zidane

Zinedine nie je jediným členom rodiny Los Blancos, ktorý nesie meno Zidane. V akadémii Realu Madrid totiž účinkuje už dvanásť rokov aj Enzo Fernandez Zidane, aktuálne hrajúci v rezerve Bieleho baletu. 21-ročný stredopoliar dúfa, že sa čoskoro dostane aj do prvého tímu, kde by bol trénerom práve jeho otec.

Okrem Enza v akadémii Realu hrajú aj jeho traja mladší bratia, Luca, Theo a Elyaz. Známy je najmä prvý menovaný Luca, gólman Juvenilu A.

Giovanni Simeone

Zatiaľ čo Diego Simeone prežil ďalšiu výbornú sezónu v Atléticu Madrid, s ktorým sa prebojoval až do finále Ligy majstrov, jeho syn hviezdi na druhej strane Atlantiku. Útočník Banfieldu Giovanni, ktorý v tomto tíme hosťuje z River Plate, strelil v osemnástich dueloch sedem gólov.

Gio sa stal taktiež najlepším strelcom mládežníckych majstrovstiev Južnej Ameriky v roku 2015. Za argentínsku U20 už odohral dvanásť zápasov.

Jordan Lukaku

Romelu nie je jediným Lukakuom, ktorý hrá európsky futbal. Jeho mladší brat Jordan nastupuje v drese Oostende ako ľavý bek. Ich otec Roger odohral v reprezentácii Belgicka 20 duelov, zaujímavé je tiež to, že svoju reprezentačnú kariéru ukončil presne v deň, kedy oslavoval Jordan svoje piate narodeniny.

Zdroj: fourfourtwo.com
Foto: bleacherreport.com, fourfourwo.com

505speedy505

top komentár
40
2016-06-19 15:24:22

A časom aj Thiago Messi :)

DavidP

24
2016-06-19 17:05:22

A co Thiago a Rafinha Alcantarovi?

Lion.el.Messi

5
2016-07-02 15:04:56

ved prave, Rafinha aj Thiago hraju v najlepšich kluboch na svete a nastupuju pravidelne....

mikimi122

4
2016-07-17 21:34:34

ktorí môžu dokazať velke veci, čiže napr. rafinha a thiago už velke veci dosiahli, čiže ich tam už nemusia davať.

rentu

0
2016-08-20 14:25:27

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace http://santoref.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.