V skupinovej časti majstrovstiev Európy 2016 sme mali možnosť sledovať celkovo 36 zápasov, žiadny tím však nebol stopercentný. Niektorí hráči zaostali za očakávaniami, iní naopak príjemne prekvapili. Portál Goal.com vybral jedenástku najlepších, medzi ktorými má aj Slovensko svojho zástupcu.

Michael McGovern | Severné Írsko

Severní Íri postupujú do vyraďovacej fázy z veľkej časti vďaka heroickým výkonom brankára McGoverna. Blysol sa vo všetkých troch zápasoch, no hlavne proti Nemecku, kedy zlikvidoval obrovské množstvo striel, hoci raz inkasoval.

Darijo Srna | Chorvátsko

Pravý obranca Chorvátska sa musel hneď zo začiatku vysporiadať so smrťou otca. Hráč aj napriek tomu nastúpil do všetkých stretnutí a hral vskutku parádne. Svojmu tímu bol na pravej strane veľkou oporou.

Leonardo Bonucci | Taliansko

Od Azzurri sa na turnaji toho veľa neočakávalo, ale hneď v prvom zápase proti Belgicku (2-0) ukázali, že stále s nimi treba počítať. V obrane majú navyše skúseného Leonarda Bonucciho, ktorý je vo výbornej forme.

Michal Pazdan | Poľsko

Tri zápasy a tri čisté kontá? To nie je len tak. Poľsko zato môže vďačiť vo veľkej miere srdcu obrany Michalovi Pazdanovi. 28-ročný rodák z Krakowa podal proti Nemecku excelentý výkon a nedovolil úradujúcim majstrom sveta skórovať.

Jonas Hector | Nemecko

Hoci Jonas Hector nebol súčasťou víťazného tímu na majstrovstvách sveta 2014, na Euro nastúpil do všetkých zápasov v základnej zostave. Hráč je členom zatiaľ neprekonanej obrany Nemecka.

Granit Xhaka | Švajčiarsko

Švajčiarsko v skupine nenašlo premožiteľa a jedným z ťahúňov mužstva bola bezpochyby nová posila londýnskeho Arsenalu Granit Xhaka. Na Euro zaznamenal viac prihrávok ako on len Toni Kroos.

Marek Hamšík | Slovensko

Slovensko hneď pri svojej premiérovej účasti na majstrovstvách Európy postúpilo do osemfinále. Marek Hamšík predviedol proti Rusku jeden z najlepších individuálnych výkonov na turnaji, ktorý korunoval krásnym gólom.

Andrés Iniesta | Španielsko

Zrejme najlepší hráč Španielska. Andrés Iniesta je pri chuti, svojim spoluhráčom rozdáva náramné lopty a dvakrát bol ocenený za najlepšieho muža zápasu. Mohol sa stať hrdinom aj proti Chorvátsku, kedy nariadený pokutový kop prenechal Sergiovi Ramosovi, ktorý ho nepremenil.

Dimitri Payet | Francúzsko

Hrdina Francúzska. Dimitri Payet rozhodol stretnutie proti Rumunsku prekrásnou strelou spoza šestnástky. Jeho vplyv na šampionáte je obrovský a Didier Deschamps by si asi len ťažko vedel predstaviť tím bez neho.

Gareth Bale | Wales

Jediný hráč, ktorý sa v skupine presadil vo všetkých troch zápasoch. Gareth Bale potvrdzuje status veľkej hviezdy a Walešanov ťahá do vyraďovacích bojov.

Alvaro Morata | Španielsko

Vicente del Bosque má v mladom útočníkovi veľkú dôveru a ten sa mu za to odvďačil tromi gólmi. V zostave dostáva prednosť pred Aritzom Adurizom.

Kompletná zostava skupinovej časti

zdroj: goal.com

Lionel10Messi

19
2016-06-23 20:26:30

U mňa žiadny problém

ronyy101

-24
2016-06-23 20:34:53

A čo Halilovič ?

erdzo

19
2016-06-23 20:47:08

čo z týmto má spoločné?

ronyy101

1
2016-06-23 23:38:44

To nepochopilo asi vela ludi ako vidim. Lionel10Messi v clanku o Halilovicovi napisal nech ide do p.ce. Tak som chcel vediet co zasa na neho napise

isco

-2
2016-06-24 08:41:11

Namiesto Xhaku asi by som dal Ramseyho jeho hra má väčší vplyv na hru walesu ako Bale a pre mna je jeden z naj na turnaji

Dr-QQ

0
2016-06-24 09:37:20

A Perišič je kde?

aguero

-2
2016-06-24 13:48:34

Hamsik sice nehra zle, ale urcite tam mal byt MODRIC, a tiez by si tam zasluzil byt Ramsey , aj ked Xhaku som nevidel hrat,

Messiah

1
2016-06-24 15:04:53

Podla mna ,všetci vymenovaní hráči si zaslúžia byt medzi naj, úkázali dobré výkony , a najme som pišný na Hamšíka za peknú hru, finálnu prihrávku , a obrovský gól

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.