Reprezentačný tréner Čile Pablo Juan Pizzi je presvedčený o tom, že Leo Messi je najdôležitejším hráčom histórie. Rovnako tak však dúfa, že jeho družstvo ho bude vo finále Copa America Centenario na MetLife Stadium schopné zastaviť.

TIP | Všetky sady dresov FCB, v ktorých hral Leo Messi
TIP | Všetko, čo by ste mali vedieť o Lionelovi Messim

"Osobne si myslím, že hrať budeme proti najdôležitejšiemu hráčovi v histórii. Je nepravdepodobné, že niekedy ešte niekoho uvidíme lámať jeho rekordy, ale aj tak veríme, že sme schopní Argentínu poraziť," povedal Pizzi na sobotňajšej tlačovej konferencii.

Kouč Čile zároveň potvrdil, že ide o jeho najdôležitejší zápas doterajšej trénerskej kariéry. Výrazné zmeny v zostave či zmene štýlu v ňom však neplánuje. "Náš štýl je založený na agresivite a intenzite, ktorú chceme dať do tímu," vysvetľoval.

"Budeme na tom pritom trvať, pretože keď sa nám v tom darí, cítime sa najpohodlnejšie a zaznamenávame vtedy najlepšie výsledky."

Na tlačovej konferencii sa objavil taktiež Marcelo Diaz

Obidva tímy sa stretli vo finále Copa America už minulý rok, Čile vtedy dokázalo poraziť Argentínu po pokutových kopoch. Zaujímavé však je, že La Roja nedokázala Albicelestes na šampionáte zdolať v riadnom hracom čase ani raz v storočnej histórii tohto turnaja.

Čile si však verí, a to o to viac z dôvodu návratu Marcela Diaza, ktorý sa po drobnom zranení zo zápasu s Kolumbiou dokázal dať dokopy. Hráč Celty Vigo je presvedčený o tom, že jeho tím má na to, aby porazil Argentínu, ktorá by chcela získať prvú veľkú trofej od roku 1993.

"S ohľadom na celú našu futbalovú históriu, toto je prvé Čile, ktoré je schopné dostať sa až na úroveň Argentíny, Nemecka či Španielska. Užívame si plody všetkej tej našej práce... takéto úspechy totiž pre Čile nezvykli byť bežné," vravel Diaz.

"Budeme pokračovať ešte v tvrdšej práci každý jeden deň, aby sme udržali status mena Čile čo najvyššie aj naďalej a tiež s rovnakou ideológiou, aby sa nám jedného dňa podarilo dosiahnuť absolútne maximum - vyhrať Majstrovstvá sveta."

Pripomeňme ešte, že Argentína na tomto turnaji už s Čile raz hrala, v skupine dokázal tím Gerarda Martina poraziť La Roju 2-1. "Argentína dostala šance pre naše chyby," dodal.

Zdroj: espnfc.co.uk
Foto: archív

tomessi

12
2016-06-26 16:55:04

Vystihol...
Citim ze Leo teraz potiahne Arg za velkou trofejou, kto iny si to viac zasluzi?

frkmrk

24
2016-06-26 17:08:28

enny,neviem ako Ti je,ale dnes v noci vo finale CA budem isto mysliet aj na Teba,ak si este chora, prajem Ti rychle uzdravenie a navrat na tieto stranky.

tunno

-3
2016-06-26 17:45:07

Who has the style, to handle this guy? ;)

fofo112

4
2016-06-26 18:58:45

hlavne tú agresivitu by si mohlo čile odpustiť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.