Kapitán argentínskej reprezentácie, hviezda katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona, Lionel Messi potrebuje ešte jedno víťazstvo na to, aby definitívne umlčal všetkých svojich neprajníkov a stal sa tak najlepším hráčom všetkých čias.

29-ročný Argentínčan láme rekord za rekordom, na futbalovej scéne hrá hlavnú úlohu od októbra 2004, keď ako 17-ročný hráč pobúril celý svet svojím ohromným talentom. Leo vyhral päť zlatých lôpt, osemkrát sa mu podarilo zvíťaziť v La Lige, štyrikrát v Lige majstrov. V jeho zozname ocenení by sme mohli dlho pokračovať ďalej.

Messimu však stále niečo chýba. Nikdy sa mu totiž nepodarilo vyhrať dôležitý turnaj so svojím reprezentačným tímom, a to aj napriek tomu, že k tomu mal už niekoľkokrát slušne nakročené.

V roku 2014 sa Argentína dostala až do finále Majstrovstiev sveta, v nich však Messi a spol. podľahli Nemecku. O rok nato prišla pre Albicelestes ďalšia nepríjemná porážka, tentokrát vo finále Copa America, keď podľahli Čile po pokutových kopoch.

Reprezentácia Gerarda Martina však dostala ďalšiu šancu. Na stej výročnici Majstrovstiev Južnej Ameriky, ktoré sa odohrávajú v Spojených Štátoch, môže byť ich úspech o to sladší, že Leo Messi sa môže definitívne stať pre mnohých najlepším hráčom histórie.

"Myslím si, že to, čo dokázala táto skupina hráčov, teda dostať sa do troch finále v rade, je niečo veľmi pôsobivé. Dúfam, že sa nám podarí vyhrať, pretože si to naozaj zaslúžime," povedal Leo pred rozhodujúcim zápasom pre Ole.

TIP | Riquelme: Copu vyhrá Argentína, majú totiž Messiho
TIP | Mascherano: Vo futbale nemám veľa priateľov, Messi je však jedným z nich

Messi, ktorý sa narodil v Rosariu, prestúpil do Barcelony ako trinásťročný po tom, čo sa upísal mládežníckej akadémii La Masia. Už od mladého veku bolo pritom podľa mnohých jeho spoluhráčov či trénerov jasné, že na argentínskom mladíkovi je niečo skutočne špeciálne.

Leo sa prebojoval cez všetky mládežnícke kategórie, strieľal mnoho gólov a jeho ohromný talent nemohol uniknúť ani Frankovi Rijkaardovi, pod ktorého vedením následne Messi v prvom tíme Blaugranas debutoval.

29-ročný útočník sa postupne stával dôležitou súčasťou A tímu, postupom času sa stal kľúčovou časťou Barcelony. Aj napriek svojmu mladému veku a neskúsenosti však mal oproti iným hráčom v jeho veku obrovskú výhodu. Mal šancu učiť sa popri velikánoch ako Ronaldinho či Xavi.

Ako to už býva zvykom, domáci začali Messiho porovnávať s najväčšou národnou futbalovou ikonou minulosti, s Diegom Maradonom, ktorému sa Argentínu podarilo doviesť k titulu majstra sveta, po neslávne slávnom góle 'Božskou rukou'.

Vo večnej debate, kto je najlepším hráčom futbalovej histórie väčšinou figurovali dve mená, Pelé a Maradona, ako sa však vraví, kde sa dvaja bijú, tam tretí vyhráva. Messi totiž narozdiel od vyššie menovaných nemal obrovský vplyv len na reprezentáciu, ale taktiež aj na klub, s ktorým hráva, kde sa mu podarilo dosiahnuť obrovské úspechy.

Leo je pritom aktuálne bezpochyby najlepším hráčom sveta, a to aj v tvrdej konkurencii Cristiana Ronalda, vzhľadom na to, že má vo svojej hre niečo neľudské, niečo, čo dokáže len on sám.

Bez akéhokoľvek ohľadu na spomínané klubové úspechy však Messi bez dnešného víťazstva na Copa America najlepší v histórii pravdepodobne nebude. Argument so žiadnym väčším reprezentačným úspechom bude totiž používaný jeho neprajníkmi aj naďalej.

Argentína je však vo skvelej forme. Albicelestes sú pripravení v New Yersey spoznať skutočný pocit národnej hrdosti po veľkom víťazstve. Messi pritom prekonal nepríjemné zranenie chrbta a odvtedy sa mu na turnaji podarilo streliť päť gólov a na ďalšie štyri presné zásahy prihral.

Prekonal rekord Gabriela Batistuta, po tom, čo proti Spojeným Štátom strelil svoj 55. reprezentačný gól a Leo je pripravený toto číslo ešte navýšiť.

Maradona Copu nikdy nevyhral, Pelé taktiež nie. Messimu sa to však podariť môže. Leo je vzdialený 90, respektíve možno 120 minút od toho, aby sme mu už bez problémov mohli vravieť najlepší hráč futbalovej histórie. Práve teraz pre neho nastala tá správna šanca na to, aby sa dostal na samotný vrchol.

Zdroj: fourfourtwo.com
Foto: fourfourtwo.com

Grendo

18
2016-06-26 18:58:16

suhlas...

fofo112

19
2016-06-26 19:01:19

dnes to Leo potvrdí pomeeeeeeeeeeeeeeeeee

Tom10

0
2016-06-27 00:28:56

New Jersey ja píše s J

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.