Dani Alves už patrí Juventusu. Brazílčan na tlačovej konferencii vysvetlil, prečo opustil Barcelonu a tiež vyjadril svoju túžbu priniesť fanúšikom bianconeri titul Ligy majstrov.

"Nebol žiadny presný okamih, kedy som sa rozhodol. Barca je tím s neuveriteľnou históriou a pre mňa je cťou, že som mohol byť jej súčasťou. Ale všetky príbehy majú svoj koniec. Chcel som písať svoju vlastnú históriu. Chcel som byť osoba, ktorá rozhodne o konci mojej éry v Barcelone," prezradil.

Prestup do Talianska mu pritom poskytol novú osobnú výzvu. "Prišiel som so vzrušením, že budem môcť objavovať sám seba. Nerád robím stále tie isté veci. Som vďačný, že mi Juve dal možnosť vyskúšať si to."

TIP | Alves podpísal zmluvu s Juventusom
TIP | VIDEO DŇA: Ďakujeme za všetko, Dani!

Liga majstrov

Skúsený pravý obranca pôsobil na Camp Nou osem rokov, počas ktorých získal s klubom fantastických 23 trofejí. Z víťazstva v Lige majstrov sa tešil celkovo trikrát, no verí, že ušatú trofej zodvihne nad hlavu aj v Juventuse.

"Je pocta, že som sa mohol pripojiť k tomuto klubu. Snom Juventusu je vyhrať Ligu majstrov a ja dúfam, že im pomôžem to dosiahnuť. Bude to určite veľmi zložitá úloha, ale musíme veriť, že to dokážeme. Tento tím sa opäť môže zapísať do histórie. Dám zo seba to najlepšie. Chcem urobiť fanúšikov šťastnými a opäť im priniesť radosť z tejto trofeje."

Dres s číslom 23

Daniho posledné číslo v Barcelone bolo 6, pričom v Turíne bude odteraz obliekať 23. Prečo si ho vybral a čo ho k tomu inšpirovalo?

"Vybral som si číslo 23. Lebron James je niekto, koho obdivujem za to, ako sa neustále zlepšuje a nikdy neodpočíva na vavrínoch. Vždy sa usiluje o nové výzvy a triumfy. Po dochode z Miami, kde mal dobrú kariéru, sa vrátil a znovu objavil sám seba. Je to rozhodnutie, ktoré ovplyvnilo aj moje rozhodnutie presťahovať sa do inej krajiny, spoznať nových spoluhráčov a zažiť iný druh futbalu."

zdroj: sport-english.com

foto: facebook.com/juventus

video: youtube.com

tominno9

6
2016-06-29 15:37:58

Lebron James? On nepozná toho kto preslávil číslo 23?!

puyolfiso

0
2016-06-30 07:04:20

Kto???

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.