V posledných dňoch sa mohutne špekulovalo na tému Vicenteho del Bosqueho. Kým niektorí si mysleli, že 65-ročný rodák z mesta Salamanca ešte ako tréner La Furie Roja zabojuje, väčšina bola názoru, že skúsený lodivod sa rozhodne v španielskej reprezentácii skončiť. Tento rébus pritom rozlúštil on sám v rozhovore pre rozhlasovú stanicu RNE.

Vicente del Bosque povedal, že má v úmysle zostať ako tréner Španielska až do vypršania jeho zmluvy, ktorej platnosť sa oficiálne končí 31. júla. Rovnako tak však nemá "žiadne pochybnosti", že nemieni "ostať trénerom reprezentácie aj naďalej, musím byť ale diskrétny."

Ďalej priznal, "že bez ohľadu na to, ako by dopadli Majstrovstvá Európy, o mojej budúcnosti som mal jasno." Tiež povedal, že existujú ľudia, ktorí sú "skutočne nachystaní nahradiť ma na mojom poste."

Tréner tiež využil šancu na slovné odsúdenie novinárov, ktorí sa ho v médiách snažili podkopať. "Niektorí sa u nás snažili vytvoriť chaos a zasahovali bez najmenšieho dôvodu do našich vecí. Poznám ale tiež už veľmi dlho mnoho médií, s ktorými mám naozaj dobrý vzťah."

Zatiaľ ku žiadnemu kontaktu medzi hlavou Španielskeho futbalového zväzu a del Bosquem nedošlo. "Zatiaľ som s ním nejedol, rovnako tak som sa s ním nestretol v jeho kancelárii."

No a napokon, pokiaľ ide o jeho budúcnosť priznal, že zrejme definitívne opustí svet futbalu. Minimálne z pohľadu trénera. Aj napriek tomu je ale vždy pripravený "pomôcť" národnému mužstvu pri čomkoľvek, čo bude tím v budúcnosti potrebovať.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es, dnaindia.com

jjnovo

7
2016-07-01 17:02:07

konečně

Messi19

0
2016-07-02 09:43:37

Aj keď sa možno tešíš(tešíte), je to rozhodne obrovská legenda Španielska a nebyť jeho, nemyslím si, že na drese by mali Iniesta a spol. tú prekrásnu hviezdičku... čize....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.