Josep Maria Bartomeu, prezident FC Barcelona, sa objavil na včerajšej tlačovej konferencii, kde hovoril o mnohých veciach. 53-ročný barcelonský rodák ochotne odpovedal na otázky novinárov, priznal komercializáciu mena Camp Nou, vyriekol definitívu v prípade odchodu Brava a Ter Stegena a uviedol tiež dôvody, prečo Nolito neposinil Blaugranas.

Josep Maria Bartomeu začal tlačovú konferenciu zhodnotením uplynulej sezóny. "Futbalový tím získal štyri dôležité trofeje a siedme double v klubovej histórii. Hádzanárske a hokejové mužstvo na kolieskových korčuliach dosiahlo rovnako skvelé výsledky. Basketbal a futsal sa ale skončili drobným sklamaním."

Ročník 2015/16 nebol každopádne len o úspechoch. Do futbalového neba totiž odišli legendy Johan Cruyff a dlhoročný hlas FCB, hlásateľ na Camp Nou, Manuel Vich. "Dostali sme sa do bodu, keď je čas poďakovať sa Johanovi a Manuelovi," vravel Bartomeu, ktorý priznal, že úmrtia dvoch velikánov neboli jediným dôvodom, prečo bola sezóna náročná. "Dostali sme sankcie od FIFA, ktoré všetko sťažili najmä pre mladých hráčov. Rovnako tak tam bol problém s estaladas a kauza Neymar."

Bartomeu sa tiež pochválil progresom, ktorý klub uskutočnil od volieb v júni minulého roka. Spomenul, že Barca robí dobrú prácu pri Strategickom pláne 2016-2021, ktorý v Barcelone robí "ešte väčšie, globálnejšie a medzinárodnejšie projekty, ako Masia 360, FCB Universitas, nadácie a tiež FCBEscola."

Podľa všetkého svitá na lepšie časy aj vo financiách. Skvelou správou je výhodná ponuka s Nike. "Túto sezónu sme stanovili rekord v prijímoch, keď sa nám podarilo konečné číslo stanoviť na takmer 670 miliónov eur. Rovnako tak sme znížili dlh o ďalších 40 miliónov."

Josep Maria Bartomeu sa už neskôr venoval otázkam novinárov na najvážnejšie témy, aké sa aktuálne Barcelony dotýkajú.

Umtiti

"Pred pár dňami sa Barca dohodla s Lyonom na prestupe vo výške 25 miliónov eur. Nič však nebude oficiálne, dokedy nepríde do Barcelony na lekársku prehliadku."

TIP | OFICIÁLNE: Umtiti prestupuje do Barcelony!

Neymar Jr.

"Neymar chce s nami pokračovať. V najbližších dňoch sa priblížime k dohode o predĺžení jeho zmluvy. Ani na chvíľu sme ale necítili riziko, že sa tak neudeje, pretože samotný hráč to, že chce u nás ostať, nikdy netajil."

Messi

"Všetci poznáme Lea Messiho. Vždy chce vyhrávať a preto sa rozhodol opustiť národný tím. Je to veľmi osobná téma. Messi patrí do Barcelony a vravíme mu, že to môźe ostať tak dlho, ako len chce. Je to globálny ambasádor futbalu."

TIP | Leo Messi ukončil reprezentačnú kariéru

"Rozhodne s nami predĺži kontrakt."

Denis Suárez

"Sme potešení z jeho príchodu. Tí, ktorých postihli sankcie od FIFA najviac, boli mladí hráči. Po trestoch sa už ale budú všetky veci schopné vrátiť do normálu."

Mascherano a brankári

"Bravo a ani Ter Stegen neodídu. Obaja boli v bráne perfektní a sú pre každého trénera obrovskou dilemou. Mascherano v Barcelone ostane tiež."

Strategický plán

"Výzvou je zväčšiť nás za rovnakých podmienok. Mali by sme byť hrdí na to, že sme lídrami sveta športu, a to nie len zo športového, ale rovnako aj z ekonomického hľadiska."

"Chceme, aby bola Barca globálna. Čím viac fanúšikov po celom svete máme, tým silnejší sme."

"Chceme udržať cenu lístkov na tej istej úrovni. Taktiež plánujeme pokračovať v tom, že sme klubom našich členov."

Ekonomika

"Budeme mať 60 miliónov eur na prestupy, plus nejaké prípadné prijímy z akcií hráčov."

Espai Barca

"V nasledujúcich šiestich semestroch začneme s komercializáciou práv mena Camp Nou. Zdá sa, že suma, ktorú za to dostaneme bude väčšia než 200 miliónov eur."

Nolito

"V januári sme neuskutočnili žiadne prestupy pre hladinu dlhu, nie pre nedostatok peňazí."

TIP | Barca s ďalšími komplikáciami, Nolito prestupuje do City

"Luis Enrique to pochopil. Keď si nemôžete kúpiť jedno auto, musíte sa zamerať na iné. To ukazuje, že sme klubom s ekonomickou kontrolou a dostatočnou prísnosťou."

"Nemôžem potvrdiť, či vyvrátiť, že Luis Enrique Nolita chcel kúpiť aj toto leto."

Zdroj: fcbarcelona.com
Foto: fcbarcelona.com

quentin

6
2016-07-01 15:08:30

V každom prípade, SUPER! Ešte si poistiť El Pistolera a presstitúti nech si to honia už len pri Perézovi a jeho megalomanských výmysloch a dajú FCB pokoj. Visca!

quentin

14
2016-07-01 15:10:02

PS: 4tý útočník bude musieť prísť, tak, či tak. To je nutnosť.

barca10

7
2016-07-01 15:52:41

ale hrotovy by mal, na kridla mame alternatívy...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.