Samuel Umtiti prestúpil do Barcelony v podstate len pred niekoľkými hodinami a dnes večer ho možno uvidíme aj v akcii. Prvýkrát na Eure má šancu si zahrať kvôli nedostatku stopérov vo francúzskom drese. V boji o miestenku do semifinále vyzve domáce mužstvo najväčšie prekvapenie na šampionáte – Island.

Mladík sa presunul do Katalánska z Lyonu, má predkov z Afriky a patrí k obrovským nádejam francúzskeho futbalu. Toto všetko o ňom vie takmer každý. V tomto článku sa však pozrieme na niekoľko zaujímavostí, ktoré tak notoricky známe nie sú.

TIP | OFICIÁLNE: Umtiti prestupuje do Barcelony

Víťaz s veľkým V

Umtiti je najúspešnejším francúzskym hráčom vo všetkých európskych ligách, čo sa percenta víťazstiev počas minulej sezóny týka. Umtitimu sa podarilo vyhrať v priemere 7 zápasov z každých 10 a stal sa tak akýmsi talizmanom pre Lyon.

Bývalý ľavý bek

Umtiti začal svoju futbalovú kariéru na ľavom kraji obrany, kde sa cítil naozaj udomácnený a už na tomto poste sa mu veštila veľká budúcnosť. Potom sa však rázom všetko zmenilo, pred niekoľkými rokmi totiž tréner v klube potreboval stopéra, tak tam použil Samuela a odvtedy sa odtiaľ jednoducho nepohol.

(Ne)Hrá na Eure

Francúzsko má v dnešnej dobe pomerne veľa kvalitných stopérov a novopečený Barcelončan patrí určite medzi nich, no zatiaľ nemá priveľké reprezentačné skúsenosti. Na Euro sa dostal len vďaka tomu, že sa tesne pred šampionátom zranil Varane a ešte tesnejšie Mathieu. Deschamps viackrát jeho hru chválil a rozhodol sa mladíkovi dať šancu. S nomináciou nerátal možno ani on sám... alebo možno áno?

Túžil obliekať dres Francúzska

Odmietol hrať za Kamerun, a to aj napriek tomu, že pozvánky z reprezentácii Francúzska neprichádzali. On však podľa svojich slov hodlal čakať na svoju šancu a tá nakoniec aj prišla. “Reprezentovať Kamerun nie je pre mňa možnosť. Nebudem hrať za Neskrotné levy len preto, že ma nikdy do reprezentácie Francúzska nepozvali. Budem na tú možnosť čakať až do konca.”

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com archív

GabrielSVK

19
2016-07-03 18:03:55

Ešte toho Payeta by sme mohli zobrať niekedy v budúcnosti :D

fantomas

10
2016-07-03 22:57:51

Áno to je zrejmé. Zviditeľniť sa dokázal v 28, momentálne má 29. Takže určite niekedy v budúcnosti ho podpíšeme.. Najlepšie, keď bude mať Iniesta 38 a pomaly bude končiť, Payet bude mať ideálnych 35. :)

stegen

17
2016-07-03 18:27:31

tak som zvedavý či ho trener bude davat aj do zakladu ci nebude len sediet na lavičke...lebo potencional ma užastný byť najlepši stoper

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.