Portugalsko sa stalo kráľom Európy. Finálová výhra prišla po tom, čo sa tímu okolo Ronalda podarilo v základnom hracom čase vyhrať iba jeden duel a zo skupiny postúpili až z tretieho miesta. Nuž, i taký dokáže byť futbal, usporiadateľská krajina smúti, celé Portugalsko je na nohách.

V tomto článku sa však nebudeme venovať oslavám z Lisabnou či Porta, reč bude o najväčších prekvapeniach i sklamaniach na Eure 2016. Ako na každom šampionáte, aj vo Francúzsku sme mohli vidieť nové hviezdy a naopak byť svedkami toho, ako sa už dobre známym tváram pekelne nedarí.

Hviezdy Eura

Antoine Griezmann (Francúzsko)

Útočník Atlética sa stal najlepším strelcom na turnaji, v siedmych zápasoch dokázal skórovať až 6-krát a v tabuľke hráčov s najväčším počtom vstrelených gólov na Eure mu patrí 4. miesto. Francúzsko ťažilo z jeho hry, rozhodoval zápasy, no ten najdôležitejší rozhodnúť nedokázal. Francúzsko prehralo finále a jeho krajina tak smúti.

Renato Sanches (Portugalsko)

Potencia a hybná sila Portugalska. Najmladší futbalista, ktorý kedy finále Euro hral. Má 18 rokov a pred ním je celý svet, len nedávno prestúpil do Bayernu Mníchov. Skvele technicky aj fyzicky pripravený hráč, ktorý navyše dokázal už v mladom veku oddane pracovať pre tím. Veľký objav turnaja.

Gareth Bale (Wales)

Dotiahol Wales až do semifinále turnaja. Vo vyraďovacej fáze sa síce nepresadil, no v základnej skupine dokázal skórovať v každom jednom dueli. Spolu s Ramseym niesli na ramenách celú reprezentáciu a dosiahli so svojim mužstvom historický úspech.

Leonadro Bonucci (Taliansko)

Líder talianskej superdefenzívy. Na Eure dal každému lekciu o tom, ako treba brániť, skvele rozohrával a jeho tím s ním mal v obrane ultimátnu istotu. Conteho mužstvo skončilo na turnaji síce skôr než si zaslúžilo, no Bonucci sa stal i tak pravdepodobne najlepším obrancom na turnaji.

Pepe (Portugalsko)

Tvrdý ako skala. Ukázal, aké dôležité je, aby hral za svoj tím. Je síce možné, že to v hlave nemá úplne v poriadku, no keď sa sústredí na hru, tak dokáže byť nesmierne platný. Vo finále bránil opäť skvelým spôsobom a stala sa z neho nepriechodná hradba. Ronaldo síce burcoval svojich spoluhráčov, no skutočným lídrom mužstva bol práve Pepe.

Vyhorené hviezdy Eura

Thomas Müller (Nemecko)



Na poslednom veľkom šampionáte bol možno najnebezpečnejším hráčom na ihrisku, no vo Francúzsku z neho priveľký strach obrancovia mať nemuseli. Na Eure nedal ani gól a s Nemeckom sa mu nepodarilo postúpiť do finále. Trpký šampionát pre hráča Bayernu Mníchov.

Joe Hart (Anglicko)

Anglicko má už dlhšiu dobu problém nájsť svojho hrdinu medzi troma tyčami. Joe Hart je síce veľmi kvalitný brankár, no toto Euro pohorel snáď rovnako ako celý svoj tím. Viac mohol spraviť pri góloch v zápase s Walesom či Islandom. Anglicko sa na veľkých turnajoch i naďalej trápi.

Harry Kane (Anglicko)

Najlepší strelec Premier League si svoju formu na šampionát so sebou nezobral. Príliš veľa toho neukázal, nedal ani gól a nesplnil tak očakávania celého svojho národa. Proti Rusom dokonca zahrával aj rohové kopy, čo len svedčí o tom, že mali Angličania v skutku zvláštnu hernú filozofiu, ktorá ich koniec koncov priviedla domov veľmi skoro.

Arda Turan (Turecko)

Vypískali ho vlastní. Nedarilo sa mu v Barcelone a nedarilo sa mu následne ani na Eure vo Francúzsku. Bol neistý na lopte, pomalý a absolútne bez nápadu či chuti hrať. Každý pritom vie, čoho je Turan schopný. Veľké sklamanie.

Zlatan Ibrahimovič (Švédsko)

Zlatanov posledný veľký turnaj na medzinárodnej úrovni. Nová akvizícia Manchestru United sa na turnaji nepresadila, Zlatan nedal gól a ani na žiaden neprihral. Šampionát mu nevyšiel a prakticky sme počas jeho trvania o ňom ani nepočuli.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

ronyy101

12
2016-07-11 17:36:41

Keď H.Kane zahrával tie rohové kopy tak som len kukal , že hrotový útočník zahráva takéto štandartky.

Ladislavvs

8
2016-07-11 18:10:58

Arda mal problém presadiť sa už teraz, čo bude ešte keď tam bude Denis... bude z neho profesionálny, platený ohrievač lavičky :D

Rossel

19
2016-07-11 18:15:19

medzi hviezdy kľudne aj Payeta a medzi sklamanie Sterlinga, Fabregasa

Rossel

14
2016-07-11 18:16:53

a pre mňa najväčš prepadák Götze

tominno9

4
2016-07-12 00:29:46

Fabregas a Ramos už nemajú v repre čo robiť!

tomasek

2
2016-07-11 21:44:24

Joe Hart vyhorel??? ... ved ten nemal v zakladnej skupine ani poriadnu pracu ako on sam povedal :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.